Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Avtal för bingohallar klart

Avtalet för drygt 400 personer som arbetar i bingohallar är nu klart. Hotell- och restaurangfacket och Almega har enats om ett nytt kollektivavtal.

Publicerad 5 december 2007

Bingoavtalet rör 400 av HRF:s medlemmar som är anställda i bingohallar. Överenskommelsen är preliminär tills förbundsstyrelsen har godkänt den på sitt nästa möte.
Avtalsperioden sträcker sig från den första oktober 2007 till den sista september 2009. Under denna tid höjs lönerna sammanlagt med 2 475 kronor.

– Jag är särskilt nöjd med att vi fått ordentliga lönehöjningar. Det är viktigt att lönerna inte halkar efter även om bingobranschen under senare tid tappat kunder, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Det nya avtalet är baktungt vilket betyder att höjningen blir större i slutet av avtalsperioden. Första året höjs lönen med 800 kronor per månad, andra året med 825 kronor per månad och sista året med 850 kronor i månaden. Timlönen höjs med 4:60 under första året, med 4:80 under andra året och under tredje året blir höjningen 4:90 kronor.
Avtalet innehåller också en pensionsuppgörelse av samma slag som Gröna riksavtalet.

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här