Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Var är passionen för sanningen?

I en allt mer stressad och modern värld med ständig behov av uppdatering är det viktigare än någonsin att vi kan ha sanningsenliga kanaler som kan ge oss den information vi behöver, skriver HRF:aren Tural Kokulu.

Publicerad 9 juni 2014

Om vi skall ha ett samhälle där demokratin på riktigt kan utövas utan hinder är det viktigt att journalistiken inte väljer ringhörna.
Men vi ser att Tobias Billströms aktieaffärer tystas ner utan att pressen höjer på ögonbrynen. Statsministern lägger locket på utan att det uppfattas som anmärkningsvärt. I Nuon-affären är det uppenbart att det i den absoluta regeringstoppen skapas strategier för att föra ett helt folk bakom ljuset. En dinosaurie till utrikesminister med tvivelaktiga intressen i konflikthärdars olje- och gasfyndigheter granskas inte. Men vi håller fortfarande på och städar upp i det träsk han skapade under sin regeringsperiod på tidigt 1990-tal.

Svenska folket kan rädda banker utan att få tillbaka sina surt förvärvade skattepengar. Svenska folket kan plöja ner pengar i Nuon-affärer. Men vi kommer aldrig glömma att ställa dem som underminerat vår välfärd till svars. Vi glömmer inte heller att Sverigedemokraterna har röstat med den borgerliga regeringen i nio fall av tio i riksdagen. Det fantastiska välfärdsverige är ett minne blott, vår kompetensbyggande skola likaså och människovärdet mäts numera i fas3.

Jag ser ett otroligt journalistiskt värde i att bevaka attacken på välfärden och demokratin. Dags att för journalister att sluta sprida konservatismens lögner om ett bättre samhälle genom segregering och elitism och sluta undanhålla och manipulera sanningen. Vi kommer alla att finna vår plats i historien, frågan är var du som journalist vill vara i den.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.