Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ta bort mattvånget!

Det är förlegat med kostavdrag, det finns inte tid i dag att äta en måltid som gör det värt priset, tycker insändarskribenten Carola.

Publicerad 29 oktober 2013

Jag tycker nu att det är dags att ta bort tvånget att man måste äta på jobbet. Även om man inte äter så dras det pengar på lön för mat eftersom det är en rättighet arbetsgivaren har. Det är totalt förlegat.
När jag jobbade på restaurang för 30 år sedan så fanns det tid att sätta sig ner i lugn och ro och äta och i en gästfri miljö. I dag får man sitta där gästerna sitter, man har inte en ordentlig rast utan måltidsuppehåll. Behöver en gäst hjälp medan man äter får man avbryta måltiden och fortsätta att äta senare.
Nu är det naturligtvis inte så här överallt, men på de flesta ställen. Jag förstår överhuvudtaget inte varför man genom fackets försorg ska vara tvingad till något man inte vill. Det ska vara helt på frivillig basis hur man gör med maten.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.