Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Sluta omorganisera!”

När ska dessa förändringar ta slut så att anställda och förtroendevalda får jobba i lugn och ro, värva nya medlemmar samt ta hand om de som är med?

Publicerad 21 januari 2009

1996 övertalades ett gäng HRF:are i Karlshamn att starta en sektion där. Avdelning 13, Kristianstad-Blekinge hette vi då. 1998 bildades avdelning 7 Kronoberg-Blekinge och jag var fortfarande med. Jag gillar att arbeta med arbetsmiljöfrågor så jag fick utbildning som regionalt skyddsombud. Började med att kartlägga Kronoberg och värvade och utbildade skyddsombud och platsombud. Det var en härlig tid, jag träffade många härliga medlemmar. Allt fungerade bra och vi fortsatte i flera år på den inslagna vägen.

År 2007, efter ett antal organisationsförändringar, så föreslog avdelningarna 7 och 12 att bilda en gemensam avdelning. Så blev det, en nygammal styrelse arbetade ihop sig under 2008 och jag fortsatte med det regionala arbetet.
Nu, efter en ny omorganisation, ska Blekinge tillhöra Skåne. En ny styrelse ska väljas och försöka arbeta ihop sig. När ska dessa förändringar ta slut så att anställda och förtroendevalda får jobba i lugn och ro, värva nya medlemmar samt ta hand om de som är med?
Ska HRF överleva som eget förbund så ut på arbetsplatserna och ställ frågan: vill du bli medlem? Hur svårt kan det vara?
HRF förlorar förtroendevalda eftersom de inte får den uppskattning som de är värda. När hörde en förtroendevald senast »vilket bra jobb du gör«?
Vi är stolta HRF:are och ställer upp för vi vill ha kvar ett eget förbund. Jag kan bara tala för mig själv men jag har alltid gillat att vara förtroendevald och ge av mig själv till alla medlemmar som vi har.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.