Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Schysta villkor för dricksen”

Facket borde annonsera i dagspress och förklara vad dekalen "Schysta villkor" innebär.

Publicerad 1 februari 2010

Jag är ibland ute och äter på reataurang och har då sett dekalen schysta villkor. Frågat vad det innebär, har då av personalen fått en bra information.
Men jag har ett förslag: facket skulle annonsera i dagspress vad syftet är med dekalen, så att krogbesökare, gynnar restauranger som har dekalen schysta villkor uppsatt. Dels för att hjälpa facket att underlätta för kollektivavtal samt sanera en bransch som har ett rykte om ”svarta pengar” och illegal arbetskraft.
Jag brukar också fråga om köket får del av dricksen, svaret brukar tyvärr variera. Jag tycker att det också är schysta villkor när hela personalen får del av uppskattningen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här