Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Respektera svenska folkets nej till euro-pakten

Fackförbunden borde ha protesterat mot euro-pakten, anser Hotell- och restaurangvänstern.

Publicerad 1 februari 2012

Var det någon som hörde facken protestera mot att regeringen nu har tvingat in Sverige i euro-pakten? Knappast troligt. Faktum är att det, häpnadsväckande nog, har varit relativt tyst från fackligt håll i frågan – trots att pakten troligtvis innebär stora försämringar och inskränkningar i den svenska arbetsrätten.

Det är en sak att gå hand i hand med Socialdemokraterna, som uppenbarligen tyckte att pakten ändå var en bra idé. Det är en annan sak att svika dem som behöver det skydd som idag finns i Sverige genom arbetsrättslagstiftning. Det borde facken, om något, ha värnat om. Att sedan stå tysta medan regeringen, nu genom samarbete med Socialdemokraterna, fullkomligt kör över den svenska demokratin (vi röstade faktiskt nej både till EMU och till bestämmandecentralisering i folkomröstningen 2003) är inte bara dåligt: det ska inte klassas som något annat än ett svek gentemot Sveriges arbetarklass.

Vi ställer inte upp på vare sig antidemokratiska tillvägagångssätt, EU eller euro-pakten. Vi respekterar (och gläds fortfarande åt) folkets NEJ och kommer så också alltid att göra. Vi hade förväntat oss skarpare tongångar från facken. Särskilt från vårt eget.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här