Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Medlem sedan 1943!

Gunnar Vonheim är medlem i Hotell- och restaurangfacket sedan 70 år tillbaka. Här berättar han om det fackliga arbetet förr och nu.

Publicerad 18 oktober 2013

Jag började arbeta den 16 september 1943 på Stadshotellet i Sölvesborg. Jag fick då veta att här är man med i facket och jag har varit medlem sedan den 1 oktober samma år.
När jag nu ser tillbaka på dessa år, så har det blivit en enorm utveckling i samhället, men kraven på den anställde har blivit större med tiden. Det fackliga arbetet var jobbigt många gånger, men vi hade en regering som kunde medverka till exempelvis kortare arbetstid, längre semester och personalrepresentanter i bolagens styrelser.

För HRF som snart ska bli 100 år, gäller det att utbilda ungdomarna så att de kan gå ut på arbetsplatserna och tala om vad facket kan göra för att löner och arbetsförhållanden ska bli bättre. Min gammalmodiga tanke är att det fackliga arbetet ska göras ute på jobbet, man ska synas och prata med den det gäller.
De fackliga tidningarna går samman med tidningen Arbetet så att budskapet om det fackliga kommer ut till dem som arbetar på de olika arbetsplatserna.
Jag vill önska HRF framgång i det fortsatta fackliga arbetet, att medlemstalet ökar, att kämpa för att regeringen ökar ersättningen till a-kassan så att avgiften per månad kan sänkas.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.