Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Släpp fram ungdomarna

De unga är fackets guld och framtid, vi ska ta vara på de unga medlemmarna i vårt förbund, låta dem komma fram och ta fackliga uppdrag.

Publicerad 4 november 2013

Ungdomarna i facket måste släppas fram mer! Vi måste lägga mer fokus på att ungdomarna syns i facket och att fler tar förtroendeuppdrag ute på arbetsplatserna och att vi som kanske har många år inom fackligt arbete hjälper ungdomarna att komma fram!
Det finns i dag avdelningar som har förtroendevalda med lång erfarenhet som inte tar ungdomarna på allvar villket betyder att de unga hoppar av facket. Ska vi ha det så? Nej det ska vi inte! Vi ska ta vara på de unga medlemmarna i vårt förbund, låta dem komma fram och ta fackliga uppdrag, inte stoppa dem.
De unga jag träffar har mycket kloka synpunkter att utveckla facket men det gäller att ge dem stödet de behöver.
Ungdomar man träffar ute vill gå med i facket men de vill ha lite mer! Snacket att det kostar pengar att vara med är inte hela sanningen utan de har varit med sedan tidigare i något förbund men hoppat av därför att de inte fått någon bra kontakt med facket, inte kunnat framföra sina åsikter.
De unga är fackets guld och framtid, så till alla unga fackliga kamrater: se till att ta ett fackligt uppdrag! Och vi ska göra facket starkt inför framtiden. Men som sagt det måste till ett nytänkande. Så kamrater, upp till kamp nu! Vi ska göra det som behövs.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här