Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kom ihåg varför vi valde yrket!

Bloggen fungerar lite som ventil för det vi många gånger kanske i grund och botten inte riktigt, riktigt gillar. Men vi skrattar åt det mesta ändå, eftersom det faktiskt är kul, skriver en av skribenterna från bloggen "Hotellreceptionen".

Publicerad 20 februari 2015

Vi vill bidra till insändarsidan, men vad i hela fridens dagar skriver man för uppiggande på en insändarsida där alla är så hälsosamt seriösa och medvetna och pålästa och, ja, allvarliga?
Det är flera hotellreceptionister som skriver hos oss, och alla har de sin egen syn på jobbet. Bloggen fungerar lite som ventil för det vi många gånger kanske i grund och botten inte riktigt, riktigt gillar. Men vi skrattar åt det mesta ändå, eftersom det faktiskt är kul.

Jo, det är kul, jag lovar, annars skulle vi inte jobba här. För alltså, hur man än vänder och vrider på vårt yrke – och det må finnas mycket att säga om det – så slog det mig när jag läste igenom blogginläggen att det här med att vara receptionist är lite som att styra ett skepp. Hotellet är ett skepp. Hotellchef/vd/Allsmäktige bestämmer riktning och mål och långsiktiga påhitt, men receptionen styr hotellet runt de små grund, vassa klippor och illasinnade havsmonster som finns på vägen dit. Om receptionen tas ur spel går skeppet på grund.

Visst blir man lite stolt, va? Och lite beskyddande gentemot »sitt« hotell – i alla fall vi som jobbar på de lite mindre hotellen, där man är själv i receptionen och endast träffar sina kollegor vid skiftet.
Vi måste värna om våra rättigheter som anställda, våra arbetsförhållanden och förutsättningar och så, absolut, men vi får inte glömma varför vi valt det här yrket. Kom ihåg att dela med er av det också!
Läs mer: https://hotellreceptionen.wordpress.com

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här