Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”HRF, kom till oss på Grythyttan!”

Under tre år på Grythytte Akademi har HRF lyst med sin frånvaro. Medan man på branschens kanske mest namnkunniga restauranghögskola hör om SHR i var och varannan mening så märks inte mycket av HRF. Var håller ni hus?

Publicerad 28 april 2010

Normal.dotm 0 0 1 176 1006 HRF 8 2 1235 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Grythytte Akademi utexaminerar nära 100 studenter varje år varpå en stor del av studenterna fortsätter arbeta inom branschen på ett eller annat sätt. En stor andel av studenterna arbetar i hotell- och restaurangbranschen parallellt med den tre år långa utbildningen.

Intresset för att rekrytera dessa personer till HRF borde finnas. Rekryteringen av medlemmar borde ske redan under studenttiden, något som är vanligt bland andra fackförbund.

HRF:s uteblivna närvaro får både direkta och mer långt framgående konsekvenser. Den mer direkta konsekvensen är att lön, arbetsmiljö och sociala förutsättningar sällan diskuteras på lektionstid. Kollektivavtal och arbetsliga rättigheter är andra ämnen som saknas på agendan.

Efterspelet riskerar inte bara att bli ett ointresse gentemot HRF i synnerhet, och facket i allmänhet. Utan också en dålig start på arbetslivet för nyutaminerande arbetstagare, omedvetna om hur rättigheter och kollektivavtal ska förhållas till.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här