Debatt valet 2014
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ett Sverige utan destruktiva krafter

Vill vi få bort Sverigedemokraterna är receptet väldigt enkelt. En fungerande välfärd. Ingen ska behöva stå utan arbete, skriver Tural Kokulu.

Publicerad 27 oktober 2014

Ett raserat välfärdssamhälle borgar för missnöjespartier.
Sverigedemokraterna har gjort sitt bästa val någonsin trots att det inte undgått någon att de har sina rötter i nationalsocialismen. Ingen i Sverige att SD är ett missnöjesparti. Främlingsfientligheten och homofobin står högst på deras dagordning. Om man ser historiskt så kommer snart funktionshindrade människor stå på tur att vara hatade och kränkta av SD.

Allt medan den borgerliga regeringen fokuserat på skattesänkningar så har man öppnat upp för Sverigedemokraterna till att utnyttja när högern har kränkt vårt sociala kontrakt. Väljarna har svalt med hull och hår att den försämrade välfärden är invandringens fel och inte de uteblivna skattemiljarderna. Allt medan näringslivet tjänat in mer pengar till sina aktieutdelningar.

Om vi skall få bort dessa destruktiva krafter från vårt samhälle är det viktigare än någonsin att vi investerar i statsfinanserna så att vi kan bygga upp ett starkt Sverige som har råd med den välfärd vi alla förtjänar.

Vård, skola, omsorg var den viktigaste anledningen till varför arbetarrörelsen organiserade sig. Av samma anledning skapades socialdemokratin. Vi kan uppvisa ett kvitto på att återinvesteringar i samhället fungerar. Vill vi få bort Sverigedemokraterna är receptet väldigt enkelt. En fungerande välfärd. Ingen ska behöva stå utan arbete.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här