Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Den tysta arbetsplatsen

Tre fackligt företroendevalda i HRF om att våga stå upp för sina rättigheter.

Publicerad 20 november 2012

Varför är det otryggt på arbetsplatsen idag? Varför finns det så mycket egoism på arbetsplatserna? Varför vågar ingen säga vad de tycker och tänker? I tysthet pratas det om försämringar på våra arbetsplatser. Varför sitter vi bara med armarna i kors och låter detta ske?
Lösningen är att vi måste engagera oss och våga stå upp för vad vi tycker och tänker. Att gemensamt med våra arbetskollegor och den fackliga organisationen slåss för förbättringar på våra arbetsplatser.

Tyvärr är det så att tysthet i dag belönas på arbetsplatserna.
”Hur då?” kanske ni tänker?
Jo, för det är de tysta och ”snälla” som belönas när potten skall delas ut. Det är de tysta och ”snälla” som får det bästa schemat och som prioriteras i olika situationer.
Om vi alla säger ifrån och engagerar oss så skulle vi slippa detta ”belöningssystem” för de tysta respektive ”bestraffningar” för de som vågar stå upp för sin åsikt.

Solidaritet. Låter det ordet bekant? Vi måste bli fler som organiserar oss för att kunna påverka och förbättra vår arbetssituation. Tillsammans blir vi starkare och kan förändra till det bättre.
Så våga stå upp för dina åsikter och lämna inte över ansvaret på andra!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här