Solstrålen Madde har koll
på gästernas namnsdagar
Jobbarkompisarna Anna Lövqvist och Madelen Larsson hugger in på tårtan. Foto: Mats Erlandsson
Bästa kollegan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Solstrålen Madde har koll på gästernas namnsdagar

Hon är alltid glad, kan namnen på alla matgäster och håller dessutom reda på deras namnsdagar. Så fort hon är borta frågar alla efter henne. Månadens bästa kollega är Madelen Larsson på restaurang Bergsmannen i Fagersta.

Publicerad 20 augusti 2010

Madelen »Madde« Larsson har arbetat på personalrestaurangen Bergsmannen i Fagersta i 20 år.  Hon är väldigt omtyckt av matgästerna, berättar Anna Lövqvist som nominerade henne. Anna trodde dock aldrig att Hotellrevyn skulle komma till lilla Fagersta. – Men vi kom med! utbrister Madde glatt.

Bergsmannen ligger i ett industriområde i Fagersta och matgästerna består till största delen av personal från Fagersta Stainless samt stammisar som har fastnat för den goda maten och stämningen. När Madde och Anna hugger in på tårtan kommer flera matgäster fram och gratulerar. De blir också inbjudna att smaka.
– Det har jag alltid sagt, ni är bäst båda två!, säger lunchgästen Birgitta när hon ser att det står »Madde är bäst« på tårtan.
Birgitta berättar att hon går hit när hon känner sig nere, för då blir hon på gott humör igen.  

Sedan ett par år tillbaka arbetar Madde halvtid. Hon fick gå ner i tid på grund av komplikationer efter en bilolycka. Men nu vill Försäkringskassan att hon ska säga upp sig och söka ett lättare jobb på heltid. Själv hoppas hon få fortsätta här på halvtid. Hon orkar, trivs och riskerar inte att bli sämre.
– Och vem vill anställa någon som varit halvtidssjukskriven?

Bra chef och arbetskamrater gör att Madde ändå orkar arbeta. Det är en arbetsplats med varm och familjär stämning.
– Vi är alltid raka mot varann, har jag exempelvis ont i huvudet talar jag om det så inte Anna ska tro att jag går omkring och är arg på henne, säger Madde.

Ur motiveringen

»Madde är en fantastisk person som jobbar halvtid efter en svår bilolycka. Hon är alltid glad och hjälper till överallt. Hon är en riktig solstråle för oss!«

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här