Rätt dryck för mat med hetta
Foto: Colourbox
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Rätt dryck för mat med hetta

En riktig chili som fått puttra i timmar, eller en het gryta med färsk ingefära och koriander - så här års vill man gärna hotta upp tillvaron. Här är tre vita viner som passar till.

Publicerad 21 november 2020

Här är tre viner som kan hantera brännande smaker och plockar fram smaknyanserna ur chilistark mat.

2018 Kung Fu Girl Riesling.

2018 Kung Fu Girl Riesling, USA, 2690, 139 kr, 750 ml. Kul vin med flirtig touch, läcker frukt mynnar ut i äppelkompott, apelsinkaramell och lavendelhonung, allt med frisk framtoning och sötmoget avslut. Smakrik upplevelse som lindrar heta och söta inslag i mat.

2019 Pinot Gris Premium Réserve.

2019 Pinot Gris Premium Réserve, Frankrike, 2899, 99 kr, 750 ml. Ett kryddigt alternativ, toner av vitpeppar kantas av inlagd aprikos, pomerans och honungskaramell med modest sötma och rundad finish. Matchar het mat, gärna med chili bland ingredienserna. Godast när det serveras riktigt svalt. Finns även i halvbutelj.

2019 Torres San Valentín Parellada.

2019 Torres San Valentín Parellada, Spanien, 3223, 75 kr, 750 ml. Trotjänare som levererar lättdrucket och användbart, speciellt när det vankas hetta bland ingredienserna. Piggelin, bivax och apelsinmarmelad varvas med citronverbena och limeskal i trivsam helhet. Priset är ett plus!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här