Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lönerna halkar efter

Jämfört med vad den genomsnittliga privatanställda arbetaren tjänar så ligger en hotell- och restauranganställd långt efter. Och glappet ser inte ut att minska.

Publicerad 10 april 2012
Lönerna halkar efter

I december 2010 var den genomsnittliga timlönen för en privatanställd arbetare 143:50 kronor utan övertidstillägg. Samma månad tjänade en genomsnittlig arbetare i hotell- och restaurangbranschen 123:10 kronor i timmen, alltså drygt 20 kronor mindre. Hotell- och restaurangarna ser dessutom ut att halka efter ytterligare. I december 2011 var den genomsnittliga timlönen för arbetare i den privata sektorn 146:90 kronor, medan hotell- och restaurangarbetarna tjänade 125:80. Skillnaden hade då ökat till drygt 21 kronor.

Statistiken

Genomsnittlig timlön i hotell- och restaurang, handeln och samtliga privatanställda arbetare. Utan övertidsersättning och rörliga tillägg.
Statistiken för 2011 är än så länge preliminär och fastställs först efter 12 månader. Källa: Medlingsinstitutets konjukturlönestatistik.

/body>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här