Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Dyrt att faxa lunchmeny till Hjälpfonden

Att faxa veckans lunchmeny har blivit extra kostsamt för runt 100 av Sveriges restauranger. De som skickat menyn till föreningen Hjälpfonden fick betala 200 kronor för faxet.

Publicerad 23 september 2003

Runt 100 av landets restauranger har fått ett fax från den ideella föreningen Hjälpfonden, där de ber om att få veckans lunchmeny faxad till sig. Men faxnumret är ett betalfaxnummer. Längst ner på fondens fax står i mycket liten stil att ”varje retur av detta fax genererar 200 kr till Hjälpfondens hjälpverksamhet.
– Det här är ett av de första försöken till faxbedrägerier vi har stött på i Sverige, säger Joakim Rolander, till Sydsvenska Dagbladet.
Han är sekreterare på Etiska rådet för betalteletjänster som sköter översynen av hur betaltjänster via telefon och fax hanteras.
– Det här är vilseledande marknadsföring, riktigt dåligt och futtigt.
Teleföretaget Unicorn hyr ut betalfaxnumret åt Hjälpfonden. De tänker nu säga upp avtalet, få faxnumret avstängt och hälsar att de restauranger som har faxat kommer inte att behöva betala.

Hjälpfonden är relativt nystartad, har sin bas i Stockholm och ska samla in pengar till medicinsk forskning inom allergi, cancer och diabetes. Föreningen har genom sin jurist förklarat att utskicket var ett misstag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här