Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vi måste prata om representationen!

Kvinnor och rasifierades representation kommer inte automatiskt, tyvärr. För att fixa det behövs hårt internt arbete, skriver Jenny Bengtsson.

Publicerad 24 oktober 2014

Vi i HRF har länge legat i framkant när det gäller kvinnors representation i vår ledning. Det ska vi fortsätta göra och vara stolta över. Men likväl speglar våra representanter i olika led långt ifrån alltid hur vår bransch ser ut. Och ju längre upp i föreningen en kommer, desto sämre blir det.

Vi är inte befriade från samhällsstrukturerna. Och hur mycket vi än skulle kunna blunda för det måste vi öppna ögonen ordentligt för hur vi organiserar oss och hur vi arbetar internt med vår representation. För det är just det: vi behöver prata om vår representation.
Kvinnor och rasifierades representation kommer inte automatiskt, tyvärr. För att fixa det behövs hårt internt arbete och att vårt arbete och våra val alltid genomsyras av fokus på representativitet.

Branschen är kvinnodominerad och mångkulturell. Det måste våra ledningar, styrelser och representanter spegla för att alla ska kunna känna sig hemma i vår förening och för att vi ska vara trovärdiga.
HRF går till kongress i november. Då har vi möjlighet att ta de steg som behövs för att fixa representationen och spegla branschen bättre. Några kanske får kliva åt sidan. Men vill vi så går det.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här