Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De korrigerade lunchpriset

Lunchen slogs in i kassan, men på kvittot syns det att summan ströks.

Publicerad 12 februari 2013

Häromdagen träffades vi några vänner för att se en utställning och åt lunch i muséets restaurang. Jag ville ha en öl till den kryddiga korven, men fick förklaringen att »ölen har tagit slut«. Vatten är helt okej och vi skämtade för oss själva om att restaurangen kanske blivit av med tillståndet. Men så kan det väl inte vara på restaurangen på en statlig institution, tänkte jag.
Några dagar senare rensade jag handväskan och hittade kvittot,, som jag studerade lite närmare. Först är lunchen prydligt inslaget. Direkt därefter är samma belopp korrigerat. Alltså struket i bokföringen.
Jag ber alltid om kvitto, men kanske var det inte meningen att jag skulle se just denna version. Stor risk här att staten, det vill säga vi medborgare tillsammans, blir lurade på momspengar. Även stor risk att anställda på ett sånt ställe blir lurade på rätt lön, ob och semesterpengar. Eller finns det någon annan förklaring än fusk?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här