Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

C saknar förankring i verkligheten

Insändarskribenten sitter och tittar på partiledardebatten på tv och retar upp sig på centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Publicerad 27 oktober 2013

Annie Lööf och centern saknar all förankring i verkligheten. Hon tar i sitt anförande upp restaurangmoms och arbetsgivaravgifter för ungdomar och säger att Visita är oroliga för hur deras medlemmar ska kunna behålla sin personal om oppositionen vinner nästa val.
Jag har själv arbetat inom hotellbranschen i snart åtta år och jag vet att regeringens politik inte gett några nya tjänster, i alla fall inte i vår bransch. Det låter vackert ”arbetsgivarna har kunnat anställa fler”, men var är de nya medarbetarna? Vi har kvar samma magknip så fort någon blir sjuk och vi funderar på vem ska hoppa in och arbeta.
I en hotellreception hittar man inte flertalet anställda utan allt för ofta en liten klick personal där hälften av dem kan vara lyckliga om de har en tillsvidareanställning.
Sedan gällande restaurangmomsen så har det stötts och blötts och vi vet att notan varken blivit billigare, servitrisen har inte fått högre lön och inte har hon fått fler kamrater på golvet.
Nej, Annie Lööf, vi ger inte mycket för din skeva bild av verkligheten. Kom igen när du har en politik som gynnar oss och ökar statusen inom hotell- och restaurangbranschen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

@hotellrevyn

Vi finns där du finns
Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här