Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Allt fler jobbar ofrivilligt deltid”

HRF-medlemmarna Elin, Roya och Shefkije om utvecklingen med allt fler deltider i kombination med extraanställda.

Publicerad 12 april 2013

Är heltidstjänst en självklarhet? Vi är tre hotellstäderskor i Göteborg som ser allt fler deltidstjänster. Ofrivilliga deltidstjänster. Många både vill och kan jobba mer, men det går inte enligt arbetsgivarna. Jobben finns men går till extraanställda som heller inte får jobba hela dagar. Detta gör att de som jobbar ofrivillig deltid måste söka andra deltidsjobb vilket leder till att dessa ibland jobbar sju dagar i veckan för att få det att gå ihop.
Är du ensamstående är det svårt att få det att gå ihop på en lön på 18 774 kronor som är den lägsta lönen för en heltid enligt kollektivavtal, före skatt. Det är alltså om du har en heltidstjänst, som inte är så vanligt i vår bransch. Det vanliga är att man jobbar 50 – 75 procent och dessutom är otryggt anställd. Stressen att få det att gå ihop gör att man mår psykiskt dåligt vilket då leder till fysiska problem. När kommer ändringen?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.