Så såg branschen ut förr i tiden
Avdelning Karlstad samlas för att inviga sin nya fana, troligen 1927. Foto: Hotellrevyns arkiv
historisk bildspecial

Så såg branschen ut förr i tiden

Från det slitna restaurangköket hos badrestaurangen Mösseberg 1915 till Domusrestaurangens ljusa och lättstädade matsal. Vi har letat i olika arkiv och kan bjuda på en liten tidsresa genom de hotell- och restauranganställdas värld.

Publicerad 5 juni 2018

För 100 år sedan bildades Hotell- och restaurangfacket. Fotografering var något för speciella tillfällen, så de få bilder som finns visar ofta fackförbundets medlemmar i finkläder. De är på kongress, inviger avdelningsfanan och firar 25-årsjubileum.
I museernas arkiv går det att finna fler spår av vardagen för de hotell- och restauranganställda från den här tiden.
Här är tio bilder från det första halvseklet:

Till nästa bildspecial letar vi bilder från de senaste 50 åren. Här finns det betydligt fler att välja på. Har du någon önskebild från ett speciellt årtionde eller en arbetsplats? Skriv ditt önskemål i kommentarsfältet!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här