Ägg i het kikärtsgryta
Ägg i het kikärtsgryta. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarlätt

Ägg i het kikärtsgryta

All mat i samma kastrull – och smarrigt värre! Variera med de grönsaker du gillar och får tag på.

Publicerad 30 juni 2017

(4 portioner)

  • 2 stjälkar selleri
  • 1 rödlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk mald eller nymortlad spiskummin
  • 2 burkar körsbärstomater
  • ½ msk paprikapulver, gärna rökigt
  • 1 tsk buljongpulver eller ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk kikärtor
  • 1 liten zucchini
  • 100 g stark korv
  • 4 ägg

Till servering: chipotletabasco, skivad salladslök, örter, gott bröd

Gör så här:

  1. Skär sellerin i munsbitar. Fräs den några minuter i olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Tärna rödlöken ganska grovt under tiden.
  2. Vänd ner löken med sellerin och fräs någon minut. Rör ner spiskummin och fräs 30 sekunder under omrörning. Rör ner tomater, paprikapulver, buljong och kikärtor. Låt sjuda tio minuter.
  3. Tärna zucchinin fint, skiva korven tunt och rör ner dem.  Smaka av med tabasco.
  4. Gör gropar i grytan och knäck ett ägg i varje. Sjud under lock tills de stelnat, cirka tio minuter. Ös lite het gryta över så äggen inte värms för ojämnt.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här