Nyheter HÄLSA

Yngre mer drabbade av sömnproblem

Kort tid för vila mellan arbetspassen är värre än att arbeta natt. Oförutsägbara scheman innebär stora risker. Yngre är tröttare och har mer sömnproblem än äldre. Allt detta visar ny forskning.

Publicerad 29 augusti 2019
Yngre mer drabbade av sömnproblem
Stressade yngre mår dåligt av sömnbrist. Foto: iStock

– Många tänker att trötthet och sömnstörningar ökar med åldrande, men vi hade en känsla av att det var fel, sa Torbjörn Åkerstedt, senior professor vid Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet, när han presenterade en ny studie under ett seminarium hos AFA Försäkring.

Över 5 000 personer har fått frågor om trötthet, sömnproblem, utsövdhet, sömnlängd, psykosociala krav och fysisk arbetsbelastning. Det visade sig att de i åldrarna 18-42 år hade mer problem med sömn, trötthet och återhämtning än de som var äldre.
– De som var mellan 23 och 35 år visade också mer nedstämdhet efter att ha hoppat över sömn. Depression, trötthet och dålig kognitiv prestation ökade.

Anledningen till detta kan vara att de yngre har en högre stressbelastning och att deras hjärnor behöver mer energi.
– All inlärning kostar energi i hjärnan. Med ökad ålder har man lärt sig mer och kan referera till det man redan kan, säger Torbjörn Åkerstedt.

Somna sent och vakna trött

Trötthet är ett vanligt medicinskt symptom. En mängd sjukdomar är kopplade till trötthet.
Sömnproblem handlar om sådant som att ha svårt att somna, vakna ofta eller för tidigt.
Återhämtning handlar om hur utvilad man är när man vaknar.
Kognitiv prestation rör tankeförmåga, minne, planering och andra mentala förmågor.

En annan ny studie om sömn handlar om att förebygga trötthet vid skiftarbete. Sjukvårdspersonal i Region Västerbotten fick prova tre olika arbetstidsmodeller, fast schema, reducerad arbetstid och individuell schemaplanering. Det blev inte några större skillnader för sömn och trötthet beroende på vilken modell som användes. Personalen tyckte också att stress och arbetsbelastning var ett något större besvär än arbetstiderna.
– Om jag var arbetsgivare skulle jag i första hand satsa på att förbättra arbetsmiljön, säger Göran Kecklund, professor och föreståndare för Stressforskningsinstitutet.

Tid för rast, rätt bemanning och att förebygga arbetsmiljörisker som hot, våld och mobbing är exempel på sådana förbättringar.

Men detta betyder förstås inte att arbetstiderna är oviktiga. Det är positivt att kunna påverka sina arbetstider och det finns skift som är tyngre än andra.
– Aktuell forskning har visat att kort dygnsvila, det vill säga mindre än elva timmar mellan arbetspassen, ger minst lika stora eller större problem än nattarbete. Man nedprioriterar då ofta sömnen, eftersom man ska hinna äta, umgås och ta sig till och från jobbet, säger Göran Kecklund.

Göran Kecklund,
Göran Kecklund, sömnforskare. Foto: Niklas Björling

Hur är det då för dem som likt många inom hotell- och restaurangbranschen har oregelbundna scheman och kan få reda på sina arbetspass med kort varsel?

Dålig framförhållning är ett av de värsta problemen, säger Göran Kecklund.
– Det säger sig självt att det är svårt att vara disciplinerad och planera sin återhämtning när man inte vet sitt schema. Det blir nästan omöjligt.

Det har inte forskats tillräckligt om detta, säger han.
– Den här typen av scheman kommer sällan med i våra undersökningar, på grund av att personerna som har dem sällan tillfrågas om att vara med eftersom de är ofta är vikarier eller har flera olika jobb.

Läs mer om sömn och åldrar.

Läs mer om att må bra i skiftarbete.

 

 

Nyheter CULINARY OLYMPICS

Hallå där, Matilda Pylkkö

Nyligen tog kocklandslaget silver i matlagnings-OS i Stuttgart. Matilda Pylkkö var där som commis.

Publicerad 25 februari 2020 Kommentera
Hallå där, Matilda Pylkkö
Matilda Pylkkö var commis under OS i matlagning med svenska kocklandslaget. Foto: Elis Hoffman

Berätta hur det var.

– Det var helt fantastiskt. En erfarenhet utöver det vanliga. Det var mäktigt att vara på plats för att göra det som vi har tränat på i ett år.

Om Matilda Pylkkö

Ålder: 19, snart 20.

Gör: Kock på Djuret i Stockholm.

Aktuell: Commis i Kocklandslaget som tog silver i matlagnings-OS.

Vad tar du med dig?

– Det är så roligt att få grotta ned sig i något så totalt. Man ser bara en sak – att stå i kök och laga mat. Det är en ynnest att få ha gjort det. Jag tar också med mig hur mycket man är kapabel till om man verkligen vill. Att se de här kockarnas passion och slit, utan att någonsin klaga, det är så inspirerande. Jag är så glad att jag fick den här erfarenheten.

Var det nervöst?

– Det var det absolut. Speciellt på prisutdelningen, det är ju där allt avgörs. Vi hade en bra känsla men det kom en bronsmedalj i en deltävling som gjorde att vi blev lite osäkra. Besvikelsen var rätt stor först att det bara blev silver. Men det är ju världens bragd – vi är näst bäst i världen.

Vill du tävla igen?

– Ja, absolut, men inte just nu. Nu vill jag jobba och kunna använda lite av det jag har lärt mig. Men sedan, om ett år kanske. Det är väldigt utvecklande med utmaningen.

Nyheter ARBETSMILJÖ

Asif fick inte ha skägg på jobbet

Anställda på McDonald’s i Umeå vittnar om att de tvingats välja mellan att raka av sitt skägg och att sluta på restaurangen. Asif Sarker är en av dem. Arbetsgivaren förnekar saken.

Publicerad 24 februari 2020 Kommentera
Asif fick inte ha skägg på jobbet
Asif Sarker menar att han fick sluta på McDonald's i Umeå eftersom han vägrade raka av sitt skägg. Foto: AnnaKarin Drugge

Det var tidningen Folkbladet som först skrev om problem på en McDonald’s-restaurang i Umeå. Flera anställda vittnar i tidningen om att problemen började när en ny ägare tillträdde i slutet av förra året. Ägaren ska enligt anställda ställt nya krav på klädsel och utseende, bland annat ska han ha infört en ”nolltolerans mot skägg”.
– Han skickade ett mejl till alla anställda om att alla måste raka sig varje dag före arbetet, säger Asif Sarker.

Asif är utövande muslim och bär skägg av religiösa skäl. Det hade han även vid anställningstillfället, och fram till att den nya ägaren tog över arbetade han med skäggskydd i köket.
– Men det var inte tillräckligt för den nya ägaren, säger Asif.
I mitten av februari fick han sin provanställning på restaurangen avslutad. Asif menar att det enda skälet var att han vägrade raka av sitt skägg.
– Jag hade inte misskött mitt arbete på något sätt. Ägaren var tydlig med att han inte ville ha någon som inte var renrakad på restaurangen. Det var inte bara jag som fick sluta.

Mikael Forsberg, ombudsman på HRF i Umeå, är bekant med problemen på restaurangen.
– Jag har fått frågor om detta från en medlem som hade fått tjat om att raka av sitt skägg. Jag berättade att det inte är något som arbetsgivaren kan kräva, säger han.
Han menar att det inte finns stöd i Livsmedelslagen för att kräva att anställda ska raka av sitt skägg.
– Man måste ha skäggskydd, liksom du måste ha skydd för håret när du arbetar i kök. Men det är också allt.
Ännu har han inte fått begäran om att driva ärenden för någon medlem på arbetsplatsen.
– Men vi kommer att följa utvecklingen, säger Mikael Forsberg.

Asif Sarker, som inte är medlem i HRF, är i dag arbetslös. Han överväger nu att vända sig till Diskrimineringsombudsmannen. Det känns viktigt för honom att driva frågan vidare, även om han har liten förhoppning om att det ska leda någonstans.
– Jag bryr mig egentligen inte om jobbet, men eftersom jag inte har gjort något fel är det min rättighet att kräva det tillbaka.

Läs arbetsgivarens svar här.

Nyheter ARBETSMILJÖ

Arbetsgivaren: ”Det är olyckligt”

Ägaren till restaurangen där Asif Sarker arbetade, Erik Edin, menar att ingen har fått sluta på grund av sitt skägg. ”Om någon har uppfattat det på det viset så är det väldigt olyckligt”, skriver han i ett mejl.

Publicerad 24 februari 2020 Kommentera

Tidigare anställda berättar att de har fått sina provanställningar avslutade på grund av att de inte velat raka av sitt skägg. Vad säger du om det?
Som arbetsgivare kan jag inte uttala mig om enskilda individer av respekt för den personliga integriteten, men ingen har fått sluta hos oss på grund av den anledningen. Om någon har uppfattat det på det viset så är det väldigt olyckligt.

Enligt mejl som Hotellrevyn har tagit del av finns det eller har funnits en ”nolltolerans mot skägg” på arbetsplatsen. Varför det?
– Det är olyckligt om något mejl har misstolkats, man får ha skägg så länge det är kortklippt, välansat och rent. Det handlar om hygien och matsäkerhet.

Är det inte diskriminerande mot människor som av olika skäl vill ha skägg?
– All form av diskriminering är oacceptabel hos oss. Alla är välkomna till McDonald’s oavsett ursprung eller religionstillhörighet. Vi har anställda från hela världen med olika bakgrund, trosuppfattning och språk. Jag skulle faktiskt våga säga att mångfald är något som utmärker oss som arbetsgivare.

Har arbetssökande med skägg samma möjlighet som sökande utan skägg att få jobb hos dig?
– Ja, man kan ha skägg och jobba hos oss – men då ska det vara kortklippt och välansat av hygien- och matsäkerhetskäl.

Fråga om jobbet.
89
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här