Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

»Vi höjer bara med den av regeringen pålagda avgiften«

Hotell- och restauranganställdas a-kassa höjer avgiften enbart med det regeringen påbjudit. Det slog a-kassans styrelse fast i går, torsdag.

Publicerad 15 december 2006

Några a-kassor måste höja a-kasseavgifterna med mer än vad regeringen beslutat. Detta för att täcka ökade kostnader för administration bland annat. Men det gäller inte för Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

-Facket höjer inte avgiften, a-kassan höjer inte sina avgifter men vi är tvungna att ta ut den av regeringen pålagda avgiften på 264 kronor, säger Anna-Lena Lundh, tillträdande chef för Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

Avgiftshöjningen gäller från januari 2007. Men försämringarna av ersättningsnivåerna i a-kassan har skjutits fram till den 5 mars 2007. Detta enligt ett betänkande från arbetsmarknadsutskottet.

Riksdagen fattar slutgiltigt beslut i frågan den 20 december. Om man inte ändrar sig på några avgörande punkter blir den nya avgiften som i tabellen nedan.

Läs mer:
Protester mot sänkt a-kasseersättning. Läs mer här >>
Stopp för förinbetalningar till a-kassan. Läs mer här >>
Dålig kunskap om förändringarna. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här