Här är kvartetten som hjälper alla medlemmar i avdelning Mitt – från kusten till fjällvärlden.
I Hotell- och restaurangfackets avdelning Mitt ingår Dalarna, Gävleborg, Jämtland samt Västernorrland. Här är HRF-ombudsman Jessica Larsson kassör sedan några månader tillbaka.
Vad innebär det att vara kassör?
– Det är ett uppdrag som innebär ett chefskap och arbetsmiljöansvar för de anställda i avdelningen. Sen svarar jag inför avdelningsstyrelsen med vår verksamhet.
Vad utmärker avdelning Mitt?
– Den är relativt liten sett till antalet medlemmar men stor geografiskt. Och vi har arbetsplatser i hela vårt område, det är inga vita fläckar. Vi har mycket fjäll och samtidigt havet. Så vi har många turistanläggningar. Turistsupplementavtalet är vanligt i vår avdelning, medan andra avdelningar knappt behöver öppna det.
Du är också Hotell- och restaurangfackets valgeneral, vad innebär det?
– Det är en samordnande roll kan man säga. Jag peppar valledarna som finns i alla avdelningar att jobba utifrån vår valplattform. Det innebär bland annat att man ska göra ett antal valsamtal till medlemmar, totalt 10 000 i hela förbundet.
– Sedan ska jag försöka se till att så många som möjligt går LO:s Maktutbildning. Det är en utbildning för våra förtroendevalda som ska ta snacket om valet på arbetsplatserna. Utbildningen ger också verktyg i hur man flyttar fram maktpositioner, både på den egna arbetsplatsen och ute i samhället. Makt är ett rätt vasst ord. Men om vi vänder på det, att vara maktlös, där vill vi inte vara, varken på jobbet eller i samhället.
Bakre raden, från vänster: Micke Mossberg, ombudsman och Jessica Bergkvist, assistent. Främre raden: Anders Frederiksen, ombudsman och Jessica Larsson, ombudsman och kassör.