Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vanligt med knark på krogen i Kristianstad

Drygt var tionde kroganställd i Kristianstad ser knarkpåverkade gäster minst någon gång i veckan. Var femte har själv testat droger.

Publicerad 21 oktober 2009

Det är inte bara i storstäderna som knarket flödar i kroglivet. En undersökning som Kristianstad kommun gjort av narkotikamissbruket på stadens krogar visar att det är vanligt förekommande även där.
Av 112 kroganställda som svarat på kommunens enkät, säger 40 procent att de ser drogpåverkade gäster någon gång i månaden eller åtminstone i halvåret. Drygt var tionde, 13 procent, så ofta som varje kväll eller någon gång i veckan.
 
Hälften av de kroganställda i undersökningen har själv någon gång erbjudits knark ute på någon av Kristianstads krogar. De flesta, åtta av tio, har dock aldrig testat. Av dem som använt droger har var fjärde gjort det någon gång under det senaste året, halvåret eller veckan.
Den vanligaste drogen är cannabis följt av kokain.

Kartläggningen gjordes inom ramen för projektet Krogar mot knark. I helgen, den 23 och 24 oktober, har Krogar mot knark en kampanj i sammanlagt 21 kommuner runt om i landet. Bland annat ska alla krogar i projektet dela ut visitkort till sina gäster som berättar att man tar avstånd från droger.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här