Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Trepartssamtal om jobb för nyanlända

Det tar för lång tid för nyanlända flyktingar att komma in på arbetsmarknaden. För att hitta snabbare vägar till jobb bjuder regeringen nu in fack och arbetsgivare till samtal. HRF välkomnar initiativet.

Publicerad 19 februari 2015
inlinebild
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

De närmaste åren väntas antalet människor som söker asyl i Sverige öka stadigt. Många som kommer hit är unga i början av sitt arbetsliv, och ofta med en utbildning i bagaget. Men trots detta tar det alldeles för lång tid innan de har etablerat sig på den svenska arbetsmarknaden, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.
– I dag tar det väldigt lång tid. Många personer har hela eller stora delar av sitt arbetsliv framför sig. Det betyder att vinsten av att snabbt etablera sig på arbetsmarknaden är naturligtvis väldigt stor, både för individen och för Sverige. 

För att komma tillrätta med detta föreslår regeringen nu en rad reformer. En av dem är att skapa så kallade snabbspår in på arbetsmarknaden för nyanlända. Ansvaret för att ta fram dessa ska ligga på fack och arbetsgivare i de olika branscherna.
– Regeringen kommer nu att bjuda in till trepartssamtal. Parterna erbjuds att utforma snabbspår för just sin bransch eller sitt yrke. Sedan kommer man överens med regeringen om vem som ska stå för vad, säger Ylva Johansson. 

Exempel på insatser som kan behövas är validering av kunskap och betyg, kompletterande utbildningar eller språkstödjare på arbetsplatserna. Att ta tillvara på de nyanländas redan befintliga kompetens är en viktig nyckel, säger Ylva Johansson.
– Många hamnar i yrken som är långt under deras kompetensnivå där man inte utnyttjar den erfarenhet,kompetens och utbildning som man har med sig när man kommer till Sverige. Det är ett slöseri att göra så. 

Samtal har redan förts med de flesta av arbetsmarknadens avtalsslutande parter. Hotell- och restaurangbranschen hör till de mest intresserade.
– Hotell- och restaurang har uttryckt ett stort intresse, både från arbetsgivarsidan och den fackliga sidan. Många personer som kommer hit har jobbat inom hotell- och restaurang, som servitör eller kockar, och man vill gärna hitta ordnade vägar in med validering och kompletterande utbildning.

Det håller Therese Guovelin, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, med om.
– Det är positivt att vi som part får vara med och utforma validering och snabbspår så att det passar just vår bransch. Det är akut brist på kockar och en alldeles för hög personalomsättning i branschen. 

Tanken är att samtalen ska inledas inom kort, i första skedet med centralorganisationerna.  

Fakta: Satsningar på utbildning, bostäder och föreningar

Andra delar i regeringens reformpaket är satsningar på fler bostäder, mer pengar till skola och föreningsliv, samt att stödja kommunerna i mottagandet av asylsökande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här