Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Största möjliga tystnad på Scandic

I somras köpte världens största hotellkedja Hilton nordens största hotellkedja Scandic för nio miljarder kronor. Nu tvingas Scandic att spara pengar. Allra helst på att pressa personalen hårdare och inte ersätta människor som slutar. För att klara aktieutdelningen.

Publicerad 22 januari 2002

Scandic Hotels går tokbra. Koncernen tjänar mångmiljonbelopp, senast knäcktes närapå halvmiljardersgränsen. Och efter 452 miljoner kronor plus år 2000 skvallrade rapporterna om glada bokslut även för fjolåret. Första kvartalet rullade drygt 80 miljoner in.
Katarina Prodan, fackligt ombud på Scandic Continental i Stockholm, beskriver läget:
– Flaggan var i topp. Vi gick som en maskin.
Men maskinen rosslar oroande.
Juni 2001: EU-kommissionen godkänner Hiltons köp
– Det kom som en stor överraskning för alla anställda, säger Mildred Forsberg, portier och de anställdas representant i bolagsstyrelsen.
Plötsligt skulle ett 50-tal hotell skyltas om till Hilton, hundratals miljoner satsas, nya chefer tillsättas. Sen – locket på, oro i personalen, vad betyder övertagandet?
Anställda som Hotellrevyn varit i kontakt med vittnar samtliga om en kompakt tystnad. De framfötter inom IT och kommunikation Scandic-ledningen stolt visar upp i glansiga broschyrer trampar tyst så tyst.
– Informationen till de anställda är inte alls vad den varit. Det blir väldigt många spekulationer, väldigt många rykten, funderingar, säger Mildred Forsberg, suckar:
– Det enda som kommer ut är vilka tjänster som förändrats på huvudkontoret och i ledningen.
På Scandics webbplats verkar tiden ha stannat. Sedan Hiltons bud blev känt har bara två pressmeddelanden gått ut, varav det ena handlar om miljöarbete. Därtill saknas utlovade kvartalsrapporter.
På Hotell Europa i Göteborg har personalen tröttnat på tystnaden. Klubbordföranden Patrik Boman hävdar att Scandic-ledningen medvetet brutit mot två paragrafer i medbestämmandelagen och bland annat struntat i att berätta om stora förändringar som rör de anställda. En stämningsansökan med skadeståndskrav – enligt uppgift 50 000 kronor – är formulerad och i skrivande stund pågår förhandlingar mellan fackklubben och Scandic.
Patrik Boman jämför med hur det var innan hotellet blev en del av Scandic-koncernen 1999.
– Det är väldigt kortsiktiga beslut. En kvartalskapitalism på något sätt. De tänker inte längre fram än tre månader i taget.

Är Scandic ett bra företag att jobba på?

– … (tyst i fem sekunder), alltså, det är ju dumt att fråga mig. Vi hade det så jäkla bra på Provobis tidigare ägaren]. Det var en helt annan personalpolicy.
– Min personliga uppfattning är att Scandic inte lyssnar på oss, på vad vi tycker.
Men, säger han, det som retar mest är respektlösheten för MBL. Ledartopparna har varit länge i branschen, de vet hur jobbet ska göras.
September 2001: Terrorattacken i New York
Tusentals rum har stått tomma på Scandics hotell i höst. Det är värst utanför storstäderna.
– Scandic hade för avsikt att nyanställa. Men efter terrordådet finns inte längre nåt behov, snarare tvärtom. Våra förtjusande bokningssiffror har gått ner, säger Katarina Prodan.
– Stockholmshotellen har gått bra men har ändå fått solidariska sparkrav på sig för att företaget ska kunna ge aktieägarna den utdelning de förväntar sig.

Scandic sparar för att ha råd att betala miljoner till ägarna?

– Så tolkar jag den information som gått ut.
Samtidigt som hotelljätten jagat kostnader har styrelsen i flera år glatt betalat ut flera hundra mijoner kronor i aktieutdelning, ibland närmare hälften av vinsten. De kronor som snålats in på att hellre ringa in extrapersonal än att ha fler, trygga, fasta anställningar delades ut till ägarna.
Och framtiden visste man just inget om.
– Den kunskap som nu finns om ekonomin fanns inte då när styrelsen beslutade om aktieutdelningen, säger Fredrik Sandelin, finansdirektör på den tiden och idag högste bas för Scandic i Sverige.
Varken Sandelin eller någon annan i styrelsen trodde på sämre tider. Utan räknade: Stor utdelning = nöjda, stabila, långvariga ägare.
De fick Hilton.
Vars ledning, bedövad av 11-september-chocken, tappat talförmågan. De få ord som bryter tystnaden stavas enligt Mildred Forsberg: Sparkrav. Investeringsstopp. Anställningsstopp.
Hon säger att hon inte känner till hur hårda sparkraven är men att svångremmen knappast går att dra till mycket hårdare, ”Scandic är ju slimmat ända ner i botten”.
– Hotellen får höra att ”ni måste spara timmar”. Det handlar inte om uppsägningar. Men om någon slutar så tillsätts helt enkelt inte den platsen. De andra får mer att göra.
– Jobbet, säger Mildred Forsberg, är inte annorlunda än förut. Det är mer. Och det är tyngre för många. Har du till exempel städat klart dina rum ska du plötsligt städa tre till. På samma tid.
På hotell som klarar sin budget råder lugn. Nya ägare, visst, men det mesta rullar på som vanligt, menar Kaj Wesslén, kock och facklig företrädare för båda Scandic-hotellen i Sundsvall.
– Det var lite skakigt ett tag men sedan fick vi en bra höst och har klarat våra budgetar.Och slapp därmed undan sparkrav och anställningsförbud.
– Är det någon som hoppar av så ersätts den. Vi anställde nytt bara förra månaden.
Scandicbasen Fredrik Sandelin förnekar att ledningen uppmanat till anställnings- och investeringsstopp.
– Det enda vi har sagt är att vi ska vara restriktiva.
– Efter 11 september och det minskade resandet är det än viktigare att se över kassaflödet. Det är inte fullt lika enkelt att få igenom en investering idag som det kanske var tidigare.

Har vissa hotell större sparkrav än andra?

– Nej, men om det finns ett hotell som har stora avvikelser och går sämre än budgeten så är det upp till hotelledningen att ändra på det. Det finns inga centrala direktiv att man ska spara på det ena eller det andra.
Det är fortfarande okänt vilka Scandic-hotell utöver Slussen i Stockholm som ska byta till Hilton-loggan. I ett brev till sina stamgäster i mitten av december spås att ett 20-tal hotell ska göras om. Bara ett par av dem finns i Sverige, enligt Fredrik Sandelin.
Vilka är högst osäkert. Inte ens Mildred Forsberg som sitter i Scandics styrelse har en aning.
På golvet vet man ungefär lika mycket – men gissar desto mer.
– Den informationen har man inte fått. Men i folkmun, det pratas en del i fikarummen såklart, heter det att ”vi ska bli flera”, ”ge bättre service” och så. Men ingen i personalen har fått någon information vad det innebär att ingå i Hilton, säger Katarina Prodan.

Hilton/Fakta
– Sammanlagt finns ungefär 450 Hilton-hotell i över 60 länder.
– Hilton International – som driver hotellen utanför USA – har 39 000 anställda och gjorde år 2000 en vinst på närmare 4 miljarder kronor.

Scandic Hotels/Fakta
– Driver 155 hotell i Europa, varav 133 i Norden.
– Har cirka 7 500 anställda.
– Företaget hyr hotellen av ägaren och betalar omsättningsbaserade hyror. Fler gäster ger högre hyra.
– Sedan 1995 har Scandic fördubblat sin omsättning till 5,97 miljarder kronor år 2000.

Resultat före skatt   Aktieutdelning
2000: +451,5 mkr   142,8 mkr 34% av vinsten]
1999: +353,9 mkr   127,5 mkr 43% av vinsten]
1998: +308 mkr   95,6 mkr [46% av vinsten]

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Nyheter tävling

Han ska få löken att glänsa i Årets kock

William Brittsjö från restaurang Ricordi var en av åtta som tog sig till final i Årets kock efter två hektiska tävlingsdagar.

Publicerad 22 juni 2021
Han ska få löken att glänsa i Årets kock
En av William Brittsjös favoritråvaror, gul lök, är också årets huvudråvara i finalen. Foto: Mostphotos, Privat

Åtta kockar ska göra upp om titeln Årets kock 2021 den 16 september. En av dem är du, grattis!
– Tack! Det är kul.

Hur var det att tävla?
– Det var extremt hård konkurrens, men det är bara att kämpa på. Dag två var det noll-noll igen, och då ger man allt.

Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Hur förbereder du dig för finalen?
– Det handlar om att man inte vet vad som komma skall. Man tittar på föregående år och utgår från det.
Det gäller att utvidga sin bredd som matlagare. Man får utgå från sig själv och vad man gillar att laga. Vi vet ju huvudråvaran, gul lök. Det är en av mina favoritråvaror. Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Huvudråvaran är känd, men mycket är en överraskning. Hur tänker du kring det?
– Råvarukorgen får man reda på samma dag, och så får man lite tid att förbereda sig.
Utmaningen är att man inte har någon exakt logistikkänsla när man inte hunnit träna på en rätt, så man får gå på magkänsla.

Vad hoppas du på för råvaror?
– Jag är ju göteborgare så skaldjur vore jättehärligt. Eller lamm, det gillar jag.

Finalisterna till Årets kock 2021, med William Brittsjö som tvåa från höger.

Vilka egenskaper är bra att ha när man tävlar i matlagning?
– I grund och botten handlar det om att vara smaksäker. Det är bra att vara stabil mentalt om något går fel.
Framför allt är det jätteviktigt att man tycker det är kul, annars klarar man inte av den träning som krävs.
Jag går all in i år och tror på den maten jag lagar och anpassar den utifrån tävlingen.

Jag gillar känslan av att vara underdog.

Här är William

Namn: William Brittsjö
Ålder: 22 år.
Från: Göteborg.
Arbetsplats: Ricordi, Stockholm.

Du är ung, bara 22 år. Du tävlar mot kockar med större erfarenhet.
– Ålder är bara en siffra. Det gäller att vara förberedd, skapa sig rätt förutsättningar och laga mat som man själv tror på samt ha lite flyt med domarna.
Men jag gillar känslan av att vara underdog, då slipper man den värsta pressen.

Är du nervös?
– Ja, det är klart man är. Jag har drömt om det här i så många år.
Det är en utmaning, men det ska inte vara lätt att vinna Årets kock. Det gäller att laga så god mat man bara kan.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här