Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Största möjliga tystnad på Scandic

I somras köpte världens största hotellkedja Hilton nordens största hotellkedja Scandic för nio miljarder kronor. Nu tvingas Scandic att spara pengar. Allra helst på att pressa personalen hårdare och inte ersätta människor som slutar. För att klara aktieutdelningen.

Publicerad 22 januari 2002

Scandic Hotels går tokbra. Koncernen tjänar mångmiljonbelopp, senast knäcktes närapå halvmiljardersgränsen. Och efter 452 miljoner kronor plus år 2000 skvallrade rapporterna om glada bokslut även för fjolåret. Första kvartalet rullade drygt 80 miljoner in.
Katarina Prodan, fackligt ombud på Scandic Continental i Stockholm, beskriver läget:
– Flaggan var i topp. Vi gick som en maskin.
Men maskinen rosslar oroande.
Juni 2001: EU-kommissionen godkänner Hiltons köp
– Det kom som en stor överraskning för alla anställda, säger Mildred Forsberg, portier och de anställdas representant i bolagsstyrelsen.
Plötsligt skulle ett 50-tal hotell skyltas om till Hilton, hundratals miljoner satsas, nya chefer tillsättas. Sen – locket på, oro i personalen, vad betyder övertagandet?
Anställda som Hotellrevyn varit i kontakt med vittnar samtliga om en kompakt tystnad. De framfötter inom IT och kommunikation Scandic-ledningen stolt visar upp i glansiga broschyrer trampar tyst så tyst.
– Informationen till de anställda är inte alls vad den varit. Det blir väldigt många spekulationer, väldigt många rykten, funderingar, säger Mildred Forsberg, suckar:
– Det enda som kommer ut är vilka tjänster som förändrats på huvudkontoret och i ledningen.
På Scandics webbplats verkar tiden ha stannat. Sedan Hiltons bud blev känt har bara två pressmeddelanden gått ut, varav det ena handlar om miljöarbete. Därtill saknas utlovade kvartalsrapporter.
På Hotell Europa i Göteborg har personalen tröttnat på tystnaden. Klubbordföranden Patrik Boman hävdar att Scandic-ledningen medvetet brutit mot två paragrafer i medbestämmandelagen och bland annat struntat i att berätta om stora förändringar som rör de anställda. En stämningsansökan med skadeståndskrav – enligt uppgift 50 000 kronor – är formulerad och i skrivande stund pågår förhandlingar mellan fackklubben och Scandic.
Patrik Boman jämför med hur det var innan hotellet blev en del av Scandic-koncernen 1999.
– Det är väldigt kortsiktiga beslut. En kvartalskapitalism på något sätt. De tänker inte längre fram än tre månader i taget.

Är Scandic ett bra företag att jobba på?

– … (tyst i fem sekunder), alltså, det är ju dumt att fråga mig. Vi hade det så jäkla bra på Provobis tidigare ägaren]. Det var en helt annan personalpolicy.
– Min personliga uppfattning är att Scandic inte lyssnar på oss, på vad vi tycker.
Men, säger han, det som retar mest är respektlösheten för MBL. Ledartopparna har varit länge i branschen, de vet hur jobbet ska göras.
September 2001: Terrorattacken i New York
Tusentals rum har stått tomma på Scandics hotell i höst. Det är värst utanför storstäderna.
– Scandic hade för avsikt att nyanställa. Men efter terrordådet finns inte längre nåt behov, snarare tvärtom. Våra förtjusande bokningssiffror har gått ner, säger Katarina Prodan.
– Stockholmshotellen har gått bra men har ändå fått solidariska sparkrav på sig för att företaget ska kunna ge aktieägarna den utdelning de förväntar sig.

Scandic sparar för att ha råd att betala miljoner till ägarna?

– Så tolkar jag den information som gått ut.
Samtidigt som hotelljätten jagat kostnader har styrelsen i flera år glatt betalat ut flera hundra mijoner kronor i aktieutdelning, ibland närmare hälften av vinsten. De kronor som snålats in på att hellre ringa in extrapersonal än att ha fler, trygga, fasta anställningar delades ut till ägarna.
Och framtiden visste man just inget om.
– Den kunskap som nu finns om ekonomin fanns inte då när styrelsen beslutade om aktieutdelningen, säger Fredrik Sandelin, finansdirektör på den tiden och idag högste bas för Scandic i Sverige.
Varken Sandelin eller någon annan i styrelsen trodde på sämre tider. Utan räknade: Stor utdelning = nöjda, stabila, långvariga ägare.
De fick Hilton.
Vars ledning, bedövad av 11-september-chocken, tappat talförmågan. De få ord som bryter tystnaden stavas enligt Mildred Forsberg: Sparkrav. Investeringsstopp. Anställningsstopp.
Hon säger att hon inte känner till hur hårda sparkraven är men att svångremmen knappast går att dra till mycket hårdare, ”Scandic är ju slimmat ända ner i botten”.
– Hotellen får höra att ”ni måste spara timmar”. Det handlar inte om uppsägningar. Men om någon slutar så tillsätts helt enkelt inte den platsen. De andra får mer att göra.
– Jobbet, säger Mildred Forsberg, är inte annorlunda än förut. Det är mer. Och det är tyngre för många. Har du till exempel städat klart dina rum ska du plötsligt städa tre till. På samma tid.
På hotell som klarar sin budget råder lugn. Nya ägare, visst, men det mesta rullar på som vanligt, menar Kaj Wesslén, kock och facklig företrädare för båda Scandic-hotellen i Sundsvall.
– Det var lite skakigt ett tag men sedan fick vi en bra höst och har klarat våra budgetar.Och slapp därmed undan sparkrav och anställningsförbud.
– Är det någon som hoppar av så ersätts den. Vi anställde nytt bara förra månaden.
Scandicbasen Fredrik Sandelin förnekar att ledningen uppmanat till anställnings- och investeringsstopp.
– Det enda vi har sagt är att vi ska vara restriktiva.
– Efter 11 september och det minskade resandet är det än viktigare att se över kassaflödet. Det är inte fullt lika enkelt att få igenom en investering idag som det kanske var tidigare.

Har vissa hotell större sparkrav än andra?

– Nej, men om det finns ett hotell som har stora avvikelser och går sämre än budgeten så är det upp till hotelledningen att ändra på det. Det finns inga centrala direktiv att man ska spara på det ena eller det andra.
Det är fortfarande okänt vilka Scandic-hotell utöver Slussen i Stockholm som ska byta till Hilton-loggan. I ett brev till sina stamgäster i mitten av december spås att ett 20-tal hotell ska göras om. Bara ett par av dem finns i Sverige, enligt Fredrik Sandelin.
Vilka är högst osäkert. Inte ens Mildred Forsberg som sitter i Scandics styrelse har en aning.
På golvet vet man ungefär lika mycket – men gissar desto mer.
– Den informationen har man inte fått. Men i folkmun, det pratas en del i fikarummen såklart, heter det att ”vi ska bli flera”, ”ge bättre service” och så. Men ingen i personalen har fått någon information vad det innebär att ingå i Hilton, säger Katarina Prodan.

Hilton/Fakta
– Sammanlagt finns ungefär 450 Hilton-hotell i över 60 länder.
– Hilton International – som driver hotellen utanför USA – har 39 000 anställda och gjorde år 2000 en vinst på närmare 4 miljarder kronor.

Scandic Hotels/Fakta
– Driver 155 hotell i Europa, varav 133 i Norden.
– Har cirka 7 500 anställda.
– Företaget hyr hotellen av ägaren och betalar omsättningsbaserade hyror. Fler gäster ger högre hyra.
– Sedan 1995 har Scandic fördubblat sin omsättning till 5,97 miljarder kronor år 2000.

Resultat före skatt   Aktieutdelning
2000: +451,5 mkr   142,8 mkr 34% av vinsten]
1999: +353,9 mkr   127,5 mkr 43% av vinsten]
1998: +308 mkr   95,6 mkr [46% av vinsten]

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter PRIS

Hotellrevyns vinskribent hyllas

Hurra, säger vi för Ulrika Karlsson, sommelier och Hotellrevyns egen vinskribent, vars restaurang Krakas krog utsetts till Årets resmål av tidningen Dagens Industri.

Publicerad 3 december 2020 Kommentera
Hotellrevyns vinskribent hyllas
Hållbart och lokalt fokus var det som gav Ulrika Karlsson och Krakas krog utmärkelsen Årets resmål. Foto: Krakas.se, Annika af Klercker

Hur stort är det här?
– Det är stort. Under alla år har vi märkt att Dagens Industri har stor inverkan på våra gäster. De använder den som en guide. Du skulle se min mejlbox och min telefon nu, vi pratar hundratals gratulationer från gäster och branschkollegor. Jag blir så glad att de tar sig tid.

Vad betyder det för dig?
– När man ligger så här avsides är det viktigt med uppmärksamhet för att hålla gästernas intresse uppe. En sådan här utmärkelse sporrar oss att fortsätta arbeta med högsta kvalitet i det vi gör. Det är ganska hårt arbete att driva restaurang som vi gör, med fokus på hållbarhet och närodlat. Det är kul, men det är långa dagar och kräver stort engagemang.

Krakas krog ligger på Gotland, ungefär fyra mil från Visby. Vilka gästar er?
– Den här sommaren har det varit många nya gäster. 95 procent kommer inte från Gotland. Vi var lite oroliga när vi insåg att våra utländska gäster inte skulle kunna komma. Men det har varit hur många svenska gäster som helst. Våra väntelistor var enorma den här sommaren.

Hade önskat att vi kunde samla hela teamet.

Ni har bara öppet fyra månader om året, hur kommer det sig?
– Det är utifrån vad som finns råvarumässigt. Vi jobbar med hållbarhet och närodlat, den filosofin passar bäst under sommarmånaderna. Men vi har stretchat ut det. Tidigare stängde vi i slutet av augusti, och nu i mitten av oktober. Vi har ju jobbat så här sedan 2006 och ju längre man håller på desto mer är odlare och producenter med på tåget. Så de har hjälpt oss att förlänga säsongen.

Hur har ni firat?
– Det blev en liten utdelning med en jättefin lunch på Nour, Sayan Isakssons restaurang i Stockholm. Så firade vi lite med en riktigt god flaska vin när jag kom hem. Vi läser upp alla lyckönskningar för varandra, min man och jag. Man hade önskat att vi kunde samla hela teamet, men det går inte nu. Det kommer vi att göra sen.

Ur temat Avtal 2020
Nyheter KONFLIKT

Ikeapersonal tas ut i strejk

Hotell- och restaurangfacket kommer inte överens med Svensk Handel om ett nytt avtal för dem som jobbar på bland annat Ikeas restauranger. I dag varslade HRF om strejk.

Publicerad 2 december 2020 Kommentera
Ikeapersonal tas ut i strejk
Den 11 december bryter strejk ut på tre Ikearestauranger, om inte HRF och Svensk Handel kommer överens om ett nytt avtal. Foto: Mostphotos

Det är två frågor parterna inte kunnat enas om. Dels låglönesatsningen, dels villkoren för deltidsanställda. På Svensk Handels område utgör de en absolut majoritet. Bara 0,07 procent av de anställda som jobbar i varuhusrestauranger har en heltidstjänst.

– Jag trodde att vi hade räknat fel när jag såg siffran, säger Eva-Lotta Ramberg, central ombudsman på HRF och en av dem som förhandlar med Svensk Handel.

Arbetsgivarsidan menar att den lägre tjänstgöringsgraden kompenseras av ob-ersättningen, som är generös jämfört med till exempel Gröna riksavtalet.
– Vi anser att man måste kunna leva på sin grundlön. Den dagen arbetsgivaren upptäcker att du blir dyr med din ob-ersättning blir du schemalagd dagtid, utan ob. Många hanterar det så, det har vi sett över åren, säger Eva-Lotta Ramberg.

Om konflikten

  • Konflikten bryter ut den 11 december klockan 11, om parterna inte kommer överens före det.
  • Strejken omfattar restauranger på tre Ikeavaruhus: Kungens Kurva, Barkarby och Västerås.
  • Förutom arbetsnedläggelse innebär varslet också blockad mot nyanställningar, inhyrning samt mer- och övertid.

HRF vill ha den så kallade norska modellen. Den innebär att man tittar på faktiskt arbetad tid tolv månader tillbaka. Den som har jobbat mycket mertid ska då kunna få sin tjänstgöringsgrad justerad uppåt, så att det motsvarar ett snitt av hur mycket man jobbat.

I går kväll avslutades förhandlingarna med motparten.
– Vi har inget mer att diskutera, det finns inga öppningar i sikte. Därför varslar vi om strejk, säger Eva Lotta-Ramberg.

Nyheter VARSEL

Sista personalen på Heden varslas

Liseberg varslar de sista anställda på Hotell Heden. Orsaken anges vara arbetsbrist på grund av pandemin. Men Hotell- och restaurangfacket menar att det också finns ett annat skäl. Förhandlingarna har avslutats i oenighet.

Publicerad 1 december 2020 Kommentera
Sista personalen på Heden varslas
Hotellverksamheten ska säljas, fastigheten är redan såld. Foto: Mostphotos

Redan i våras varslades 30 personer, större delen av personalen på Liseberg Hotell Heden i Göteborg. Hotellet har varit stängt sedan i juni, men har under hösten haft öppet för luncher och en del mindre möten.

Nu har även återstående femton personer varslats. En nödvändighet på grund av pandemin, enligt Liseberg.

Det är sedan tidigare bestämt att Liseberg ska sälja hotellet, för att frigöra pengar till att bygga ett vattenland och ett nytt hotell. Fastigheten där Hotell Heden ligger är redan såld. Från den 1 april 2021 tas den över av det kommunala fastighetsbolaget Higab.

Nu är även hotellverksamheten till salu, med målet att hitta en köpare till samma datum.
– Vi hävdar att det råder uppsägningsförbud. Anledningen till att de vill säga upp all personal är försäljningen, inte det faktum att hotellet håller stängt när nöjesparken inte är öppen. Det brukar ju ha öppet även när parken är stängd, säger Emil Bäckström, central ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

HRF menar dessutom att det finns en annan förklaring till varslen.
– I lokala förhandlingar har arbetsgivaren sagt att det är svårt att sälja verksamheten på grund av att det finns personal. Detta förnekar de nu, säger Emil Bäckström.

Personalen bör få ha kvar sina tillsvidareanställningar till dess att det finns en ny köpare, anser HRF. Att de som varslas och sägs upp har rätt till återanställning under nio månader räcker inte.
– Nej, säkerheten är större med en tillsvidareanställning. Vi vet heller inte vad en kommande ägare har för planer, hur länge det dröjer innan de öppnar hotellet.

Varsel vid försäljning

Om ett företag säljer sin verksamhet räknas detta i sig inte som saklig grund för att säga upp personal, enligt lagen om anställningsskydd. Men förbudet att säga upp kan hävas om det finns ekonomiska skäl, vilket är vad Liseberg uppger i detta fall.
Personalen har företräde till återanställning i nio månader efter uppsägningstidens slut.

I förhandlingarna föreslog HRF att arbetsgivaren skulle lägga varslen för att sedan dra tillbaka dem när det blev klart vem som skulle ta över. Men det ville inte Liseberg.
– De tyckte inte att det var schyst mot den som skulle ta över. Då tolkar jag det som att de faktiskt säger upp personalen för någon annans räkning.

Nu kommer arbetsgivaren troligen att börja verkställa varslen. HRF överväger om de ska ogiltigförklara uppsägningarna. Det skulle i så fall bli lokala förhandlingar igen. Om parterna fortfarande inte kommer överens då kan förbundet stämma Liseberg i Arbetsdomstolen för brott mot lagen om anställningsskydd, las.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här