Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Störst hygienproblem på små restauranger

Nästan var fjärde restaurang fuskar med hygienen. Små ställen är värst. Det visar Livsmedelsverkets sammanställning av kommunernas inspektioner.

Publicerad 14 juni 2006

Flest allvarliga brister i hygienen hittades på pizzerior, gatukök och små restauranger med mindre än fyra anställda. Var fjärde sådan restaurang och fyra av tio kontrollerade pizzerior fick allvarliga anmärkningar på sin hygien.

Tommy Karlsson, statsinspektör på Livsmedelsverket, tror att snusket ofta är en följd av bristande resurser.
– Det är min personliga erfarenhet att det är en resursfråga. På små ställen saknar man ofta kunskap om reglerna. Man har varken tid eller pengar att skaffa sig utbildning om vad som gäller, säger han.

De vanligaste bristerna fanns i nedkylning, kylförvaring och varmhållning av mat. På många kontrollerade restauranger saknades dessutom möjligheter för personalen att tvätta händerna.

Källa:
Sifforna kommer från den sammanställning Livsmedelsverket gjort av 1514 inspektionsprotokoll från 35 kommuner.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här