Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Snabbspår klart för nyanlända kockar

Det ska gå snabbare för kockar födda i ett annat land att få jobb i Sverige. Därför öppnas nu ett snabbspår in i branschen. Det berättade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson vid en pressträff i Malmö på fredagen.

Publicerad 25 september 2015
Snabbspår klart för nyanlända kockar
Foto: Katrina Kristoffersson

Det är efter ett samarbete med Hotell- och restaurangfacket, arbetsgivarorganisationen Visita och Arbetsförmedlingen som regeringen har beslutat att öppna det första snabbspåret för nyanlända. Att det blir kockarna som är först ut beror bland annat på att det redan finns en valideringsmodell i branschen, som kan anpassas och översättas till flera språk.
– Samarbetet med branschen är oerhört viktigt i det här. De är där det finns kunskap, både om yrket och om hur det går till att validera. Det är helt avgörande för att det här ska blir framgångsrikt, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till Hotellrevyn.

Det råder sedan flera år stor brist på kockar i hela landet. Samtidigt finns det många kockar, födda i något annat land, inskrivna på arbetsförmedlingen. Ofta saknar de en liten del i sin utbildning för att kunna få jobb. Hotell- och restaurangfacket och Visita har haft en försöksverksamhet i Malmö där ett verktyg för validering, bedömning av yrkeskunskaper, har arbetats fram.
– Jag är glad att avtalet är i hamn, nu kan vi sätta igång att jobba. Yrkesstoltheten är densamma oavsett varifrån man kommer. Vår bransch är mångkulturell, säger Therese Guovelin, ordförande i HRF.

Eva Östling, VD för arbetsgivarorganisationen Visita, är också positiv.
– Ja, vi är oerhört glada att vi kan hjälpa andra och visa vägen med det första snabbspåret in på arbetsmarknaden. Vi gör det här eftersom vi har ett extremt behov av utbildade kockar, men vi har också en genuin önskan att göra något för alla dem som kommer hit, säger Eva Östling. 

Modellen med snabbspår riktar sig främst till nyanlända, som varit högst 24 månader i landet. Enligt Arbetsförmedlingen finns det i dag 2700 personer med erfarenhet från hotell- och restaurang bland dem. Ungefär 270 av dem är kockar. Snabbspåret för kockarna blir det första, sedan fortsätter man att anpassa verktygen för validering för övriga yrken i hotell- och restaurangbranschen. Även i andra branscher kommer modeller för yrkesbedömning tas fram.
– Vi vill att Arbetsförmedlingen ska börja använda vår valideringsmodell. Inte bara för nyanlända, utan även för dem som levt här länge och fortfarande står utanför arbetsmarknaden, säger Therese Guovelin.

Arbetsmarknadsministern ser också snabbspåret som ett startskott för en ny inriktning på Arbetsförmedlingens sätt att arbeta.
– Det handlar om att ställa om till ett närmare samarbete med arbetsmarknadens parter. Om det finns brister någonstans, så är det här ett sätt att täppa till de hål som finns på arbetsmarknaden och tillgodose arbetsgivarnas behov av personal, säger Ylva Johansson.

På bilden från vänster: Alexia Leske, klubbordförande på Scandic St Jörgen, HRF:s förbundsordförande Therese Guovelin, Visitas vd Eva Östling, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, Marina Persson, projektansvarig på UHR och ansvarig för validering samt Henrik Dider, HR-direktör på Scandic Sverige.

Så funkar snabbspåret

1. De nyanlända gör en självskattning av sina erfarenheter. Det görs på Arbetsförmedlingen och ska finnas på tolv språk.

2. En kartläggning gör av en yrkesbedömare. Den nyanlände får berätta om tidigare erfarenheter och yrkeskunskaper med hjälp av tolk. Därefter görs en kompetensbedömning. Kanske behövs kompletterade utbildning via Arbetsförmedlingen.

3. Valideringen sker på en arbetsplats av en av branschens utbildade yrkesbedömare. Detta steg görs i form av en praktik och arbetsgivaren får handledararvode från Arbetsförmedlingen. Bedömningen sker på arabiska eller engelska.

4. De som inte klarar valideringen kan erbjudas kompletterande utbildningar av Arbetsförmedlingen. En del kan få andra jobb inom branschen genom den kontakt som etablerats med arbetsgivaren. Arbetsgivaren blir en referens och första erfarenhet av branschen i Sverige.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här