Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Smutsigt spel & rena lakan

HSMG-gruppen startar företag, får städkontrakt, struntar i skatt och försäkringar och går i konkurs med stora skulder. Fack och uppdragsgivare stäms på miljoner, men hotellstädarna får ta värsta smällen när lönerna uteblir.

Publicerad 18 oktober 2011
Smutsigt spel & rena lakan
Jag är tacksam för att ISS och Choice har månat om oss anställda, säger Sandra Hernandez, husfru på Clarion Sign. Foto: Mathias Nero

Sandra Hernandez har fullt upp. Men så är hon också husfru på ett av Sveriges största hotell, Clarion Sign i Stockholm.
– Vi har 558 rum, så det är alltid mycket att göra.
Sandra har jobbat här i två år, och hon ­gillar sitt jobb. Även om de senaste månaderna har varit tunga och turbulenta.
– Det har varit väldigt jobbigt. Många har mått dåligt på grund av deras agerande.
Sandra syftar på sin före detta arbetsgivare, städföretaget HSMG. I nio år arbetade hon för dem som housekeeping manager på olika hotell i Stockholmstrakten. I oktober 2009 fick hon uppdraget på Clarion Sign, och fram till juni i år funkade det mesta fint.
– Jag stod på Arlanda och skulle på konferens när jag läste artikeln i Svenska Dagbladet. Då förstod jag att läget var allvarligt.
Artikeln Sandra läste var en del av en större granskning. Där avslöjades att en grupp bolag relaterade till namnet HSMG grovt misskött sin ekonomi. Personerna bakom företaget beskrevs som notoriska skattefifflare som gjort konkurser till en ­affärsidé. Nyheten fick stort genomslag, inte minst hos städföre­tagets kunder ­hotellkedjorna First och Nordic Choice.
På First Hotels bestämde man sig till slut för att inte avbryta kontraktet med sitt städbolag, Cevencia – förutsatt att skulderna betalades. På Nordic Choice valde man däremot att säga upp kontraktet med ChoHSMG.

Problemen var då väl kända på ­Hotell- och restaurang­fackets Stockholms­avdelning. Redan i februari försökte ­ombudsman Mikael Berge varna för företaget.
– Vi fick information från tingsrätten, Skatte­verket och Fora om att skatter och försäkringar inte hade betalats.
Mikael Berge skrev då brev till ­Nordic Choice och påpekade att kedjan inte MBL-­förhandlat när HSMG anlitades. Han bifogade även ­utdrag från register som visade på samma saker som SvD:s granskning. Men brevet kom aldrig fram till hotellkedjans ledning, utan fastnade på inköpsavdelningen. Något som vd:n Torgeir Silseth i dag beklagar.
– Detta är inte ett bolag vi vill göra affärer med. Vi hade gärna upptäckt problemen tidigare och det kanske vi hade gjort om brevet hade kommit till vår kännedom.

På Clarion Sign blev det Sandra Hernandez uppgift att försöka förklara och lugna oroliga medarbetare.
– Det var svårt. Jag var chef men hade nästan ingen information att förmedla.
Beskedet om att Nordic Choice sagt upp kontraktet fick hon i stället från hotellet. Och i augusti fick de HSMG-anställda på Choicehotellen veta att städverksamheten från den 1 september skulle läggas på ett annat städföretag, ISS. Personalen skulle få följa med till det nya företaget. Sammanlagt tog ISS över runt 170 anställda, varav ett 70-tal på Sandra Hernandez hotell.
– Det känns tryggt. Jag är tacksam för att ISS och Choice har månat om oss anställda.
 
Men alla var långt ifrån nöjda. ­
I september blev Hotell- och restaurang­facket stämt i Arbetsdomstolen av ChoHSMG. Facket anklagas för illojalitet och för att ha bidragit till de förlorade kontrakten genom att smutskasta HSMG. Priset för det hela: 35 274 264 kronor.
– Det blir mycket pengar när det rör sig om kommersiella kontrakt, säger städ­bolagets advokat Per-Olof Söderberg.
Han har en annan syn på händelserna.
– Jag anser att det hela är väldigt anmärkningsvärt. HRF och HSMG är kollektiv­avtalsparter, och då ska man föra diskussioner med varandra. I stället har HRF skickat brev med rent felaktig information till HSMG:s uppdragsgivare.
HRF tillbakavisar anklagelserna.
– Vårt uppdrag är att företräda våra medlemmar och det anser vi att vi har gjort. Det är vår skyldighet att driva ärenden när deras arbetsgivare så uppenbart bryter mot ­kollektivavtalet, säger HRF:s ordförande Ella Niia.
Även Torgeir Silseth på Nordic Choice nekar till att HRF haft del i de uppsagda kontrakten.
– Det är inte korrekt. Vi har inte påverkats av HRF. Jag tycker att resonemanget, att ett fackförbund skulle göra fel när de ­representerar sina medlemmar, är märkligt.
Choicekedjan är också mitt i en tvist med HSMG. Städföretaget kräver dem på hisnande 150 miljoner kronor. Men Torgeir Silseth tar det med ro.
– Vi vet att vi hade rätt att säga upp kontrakten. Vi är rätt säkra på att de inte har någonting att komma med.

För Sandra Hernandez och de andra städarna väntade dock ännu en smäll. I slutet av september fick de brev från både kronofogden och HSMG med krav på lönekvittning. Företaget förklarade att alla anställda som gått över till ISS brutit mot sina anställningsavtal.
– Vår uppfattning är att det inte har skett någon verksamhetsövergång. Vad Choice och ISS kommit överens om har inget med HSMG att göra. Därför borde de anställda ha respekterat sina avtal och sin uppsägningstid, säger ChoHSMG:s advokat Per-Olof Söderberg.
Att företaget hade förlorat rätten att städa på Nordic Choice-hotellen är ingen ursäkt, menar han.
– De anställda hade kunnat sysselsättas med annat. De hade haft arbetsuppgifter.
HSMG kräver nu att de anställda ska betala för sina brott, pengar som enligt breven ska kvittas från innestående lön.
– Det är obehagligt. Många här är ensamstående och har barn och räkningar, säger Sandra Hernandez.
Extra knepigt blev det eftersom lönerna som straffet skulle kvittas ifrån, inte betalades ut den 25 september som de skulle.
– Varför de inte gjorde det har jag ingen aning om, säger Sandra.

En titt på ChoHSMG:s ekonomi skulle kunna ge en ledtråd. I slutet av september fanns skulder på nästan 2 miljoner kronor registrerade hos kronofogden, till största delen skatteskulder och obetalda avgifter till tjänstepensionsföretaget Collectum.
Även systerbolaget Cevencia har problem: runt 8 miljoner kronor i registrerade skulder, merparten obetalda skatter. I början av oktober hölls konkursförhandling i tingsrätten. Där klarade sig bolaget undan konkurs med nöd och näppe, och fick till den 3 november på sig att betala sina skatteskulder.   

På First Hotels, som anlitar bolaget på fyra av sina svenska hotell, följer man utvecklingen noga. Kedjans Sverigechef, Richard Svartvik, säger att städbolaget lovat att skulderna skulle betalas. Samma sak lovade de i somras.
– Då ställde vi också ett ultimatum och fick kvitto på att skulderna hade betalats.
Richard Svartvik sä­ger att First Hotels inte såg någon möjlighet att säga upp kontraktet, så som Choice gjorde. Trots att städbolaget redan då förlorat sin f-skattesedel.
– I vårt kontrakt fanns inget som gjorde att vi kunde avbryta kontraktet. Vi var tvungna att låta avtalet löpa ut, hösten 2012.
Detta kan hotellkedjan nu tänka sig att omvärdera, oavsett en eventuell konkurs.
– Det här är naturligtvis inte en bra ­affärspartner. Det ser vi nu. Men för oss har det varit viktigast att det finns kollektivavtal och att de anställda har det bra. Och på så vis har vi inte haft några bekymmer alls, säger Richard Svartvik.  

HRF har nu
inlett förhandlingar med First Hotels för brott mot Medbestämmandelagen, eftersom kedjan inte förhandlade med facket innan städavtalet tecknades.
Förbundet undersöker också hur man ska hantera ChoHSMG:s kvittningskrav mot de före detta anställda.
Sandra Hernandez hoppas på en lösning och suckar när hon får höra att ännu ett HSMG-bolag har ekonomiska problem.
– Jag har svårt att förstå att man orkar driva företag på det viset. Det drabbar så många människor som bara gör sitt jobb.

Hotellrevyn har varit i kontakt med personer bakom HSMG-företagen, men ingen vill ställa upp på en intervju.

Flera olika bolag under namnet HSMG

Flera städbolag har verkat under namnet HSMG med helt eller delvis samma personer i styrelserna. En del av dessa personer har ett flertal konkurser bakom sig.
På HSMG:s hemsida står att företaget varit verksamt i tio år, samt att det städar runt 2 miljoner hotellrum årligen.
Några av hotellen som anlitat företaget är First-hotellen Amaranten, Reisen, Billingehus och Hotell G samt Clarion-hotellen Sign, Stockholm och Gillet tillsammans med Quality-hotellen Prince Philip och Airport hotel Arlanda.

3 frågor och svar om HSMG

Vad händer med stämningen mot HRF?

Hotell- och restaurangfacket tar hjälp av LO-TCO Rättsskydd för att hantera ChoHSMG:s stämning. Det enda som hänt sedan stämningen lämnades in är att ärendet flyttats till tingsrätten. Detta beror på att ChoHSMG är med i Sveriges hotell- och restaurangföretagare, men inte företräds av organisationen. Ett företag som är med i en arbetsgivarorganisation kan inte på egen hand stämma ett fackförbund i Arbetsdomstolen.

Hur kan städpersonal gå över från ett företag till ett annat?

I lagen om anställningsskydd §6b finns ett skydd för anställda när deras företag byter ägare. Lagen säger att om en arbetsgivare tar över ett företag, en verksamhet eller en del av en verksamhet från en annan arbetsgivare, flyttas också anställningsavtal och anställningsvillkor som gäller just då över. Vissa krav måste dock vara uppfyllda för att det ska räknas som en verksamhetsövergång, till exempel att verksamheten ses som en ekonomisk enhet.

Kan en arbetsgivare hålla inne lön som straff?

I det så kallade »Gröna riks-avtalet« mellan SHR och Hotell- och restaurangfacket står att en anställd som inte följer uppsägningstiden kan förlora innestående löneförmåner. Det ska motsvara lönen för de dagar av uppsägningstiden som han uteblivit, som mest 14 dagar. När det görs utan den anställdes medgivande kallas det tvungen kvittning. Arbetsgivaren kan dock inte ta mer än att den anställde har vad han behöver för sin och familjens försörjning. Det är kronofogden som avgör detta.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fokus TRE ÅR MED TRANELLSKA

Nya kollegor på tillväxt

Drömmar om utlandet, restaurangliv och eget företag. Allt ryms hos ettorna på Tranellska gymnasiet i Västerås. Vi hänger med ett gäng elever – från skolstart till studenten!

Publicerad 17 september 2021 Kommentera
Nya kollegor på tillväxt
Första terminen för Benjamin Nygren, Moa Gunstedt, Finley Rejström, Lovisa Enlund, Jasmine Constable och Ingrid Pettersson. Foto: Jonas Bilberg

Utsikten från den gamla hotellbyggnaden är slående. Den här höst­dagen visar sig Mälaren och Västerås från sin bästa sida.
Ica-koncernen hade länge provkök, utbildningslokaler och hotell i lokalerna, och Best Western har huserat i huvudbyggnaden.

I dag finns ­Tranellska gymnasiet i Västerås här. För ett par veckor sedan började 57 elever på skolan. Hotellrevyn kommer att följa sex av dem, från start till studenten om tre år.

I entrén är såväl ljudnivån som stämningen hög. Här samlas lärare och elever för fika och prat.
Moa Gunstedt vickar på en flaska Mer och funderar på vad som fick henne att söka till Restaurang och livsmedel.
– Ett tag funderade jag på att söka idrottsprofil, men jag tränar fotboll och innebandy i princip varje dag, så det får jag redan på fritiden. Jag har alltid gillat att laga och äta mat, och kollar mycket på matlagningsprogram på tv.

Moa, som tidigare tyckt att skolan var långsam och ganska tråkig, har fått ny energi sedan hon kom till gymnasiet.
– Nu tycker jag att det är roligt. Dagarna går snabbt, säger hon.

Benjamin Nygren vill lära sig laga riktigt god mat och ser fram emot kurser i mer avancerad matlagning. Här får han hjälp av läraren Eddie Carlsson i metodköket. Foto: Jonas Bilberg
Av de 57 nya eleverna som började i augusti är det bara tio som går Tranellskas Hotell- och turismprogram. Foto: Jonas Bilberg
Ingrid Pettersson drömmer om att baka och starta eget i Paris. Men först läggs grunderna. Här dukning med klasskompisen Moa Gunstedt. Foto: Jonas Bilberg

Av de 57 nya eleverna är det bara tio som går Hotell och turism. Perfekt, tycker Jasmine Constable.
– Jag gick in i väggen i nian, så för mig var det en lättnad att det var en liten klass. Det gör hela klassen till engrupp. Vi klickade redan andra dagen. Det är verkligen en blessing in disguise.

Det känns som att vi är en stor grupp vänner. Lovisa Enlund

Den goda stämningen bekräftas av Lovisa Enlund och Finley Rejström. Alla verkar de glada och en smula för­vånade att de så snabbt blev sammansvetsade.
– Det känns som att vi är en stor grupp vänner. Alla kan vara med i diskussioner på lektionerna, säger Lovisa.
Drömmen är ett jobb där hon kan få människor att må bra.
– Antingen jobbar jag på hotell, och så småningom äger jag ett. Annars vidare­utbildar jag mig till terapeut eller psykolog. För mig är det lite samma idé, att få folk att må bra.

Jasmine Constable.

Jasmine Constable såg gymnasiet som en nystart, en chans att börja om sitt skolliv. Från att ha varit en av de tystare i klassen på högstadiet har hon nu tagit ett beslut om att vara mer aktiv på lektionerna. Inte heller hon har ännu bestämt sig vilken karriärväg hon ska ta.

Jag kommer alltid ha möjlighet till jobb med min utbildning.Jasmine Constable

– Jag kanske vill bli flygvärdinna sedan, då är det här rätt utbildning för mig. På sikt kanske jag vill bli pilot. Jag har också funderat på att bli turistguide. Då får man lära sig om där man är. Jag kommer alltid ha möjlighet till jobb med min utbildning. Min mamma skolade om sig vid 50. Jag har hela livet på mig att bestämma mig för vad jag vill göra. Jag lär mig saker som är bra inom alla fält, som service och bemötande.

Klasskompisen Finley Rejström har, till skillnad från de andra, servicen ­i blodet. Hans mamma jobbar på O’Learys i Köping, och Finley har hoppat in i serveringen där, men också hos pappa på Byggmax. Men det är inte Köping som hägrar efter studenten. Det var främst möjligheten att jobba utomlands som lockade honom till H&T.

Nästa termin blir det att göra mer, inte så mycket lyssna.Finley Rejström

– Jag har valt rätt. Jag gillar verkligen det här. Och det känns som att det bara kommer att bli bättre. Nästa termin blir det att göra mer, inte så mycket lyssna.
Efter gymnasiet hoppas han att det bär av till något varmare land. Grekland, Kap Verde eller kanske Italien.
– Jag är ganska go with the flow.

Benjamin Nygren var bestämd. Han skulle gå en praktisk linje på gymnasiet.
– Jag är inte ett stort fan av att sitta och titta i en bok. Och jag har alltid velat bli bra på att laga mat, så det var egent­ligen självklart att välja Restaurang.

Foto: Jonas Bilberg
”Då jobbar jag som kock och har bra arbetsmiljö.” Moa Gunstedt Foto: Jonas Bilberg
”Jag jobbar långt härifrån. Jag vill utomlands.” Finley Rejström Foto: Jonas Bilberg
”Då jobbar jag på hotell eller utbildar mig vidare.” Lovisa Enlund. Foto: Jonas Bilberg
”Då har jag gått en utbildning till bartender utomlands.” Benjamin Nygren Foto: Jonas Bilberg

Benjamin berättar att familjen numera pushar honom att vara den som fixar middagen. Det händer, säger han, men inte i den utsträckning som familjen skulle önska.
På frågan om var han ser sig själv efter studenten kommer svaret blixtsnabbt.
– Då åker jag förhoppningsvis utomlands och tar en bartenderkurs någonstans, och öppnar eget. Jag vet inte var, jag vet bara att jag vill starta en restaurang.

Starta eget vill även Ingrid Pettersson. Helst i Frankrike. Hon ärvde sitt stora intresse för bakning av sin mammas moster.
Och när hon var på ett öppet hus på Tranellska bestämde hon sig. Det var konditori och bageri hon skulle satsa på.
– Jag tror att det var chokladrummet som övertygade mig.

Ingrid Pettersson.

Men inriktningen mot bageri och konditori kommer först senare i utbildningen. Nu läggs grunden.
I måndags var det tillagning av bechamelsås på schemat, såsen som även den bäste kan bränna vid.
– Ja, jag brände den. Men inte så att det märktes i smaken. Åtminstone sade inte vår lärare något, avslöjar Ingrid.

Fokus TRE ÅR MED TRANELLSKA

”Vi har en utmaning”

Utbildningen måste anpassas till den verklighet eleverna ska möta, men branschen måste också förstå de direktiv som skolan måste följa. Det menar Marcus Hallgren, rektor på Tranellska gymnasiet i Västerås.

Publicerad 17 september 2021 Kommentera
”Vi har en utmaning”
Marcus Hallgren, rektor på Tranellska. Foto: Jonas Bilberg

– Den här bryggan mellan skola och bransch är svår. Jag ser det som min uppgift att öka förståelsen mellan olika måsten, säger Marcus Hallgren.

Han har själv en bakgrund som kock under många år och försöker behålla en fot i branschen genom olika ideella uppdrag. Det hoppas han ska gynna eleverna på Tranellska.
– Jag tror på kollegiala utbyten och samarbetspartners. Jag vill ge ett mervärde för eleverna.

Färre sökande

På tio år har antalet sökande till landets Restaurang- och livsmedelsprogram (RL) samt Hotell- och turism (HT) sjunkit, visar siffror från Skolverket.

År RL HT
2011 3433 1779
2014 2559 1427
2017 1955 1099
2020 1715 820

På Tranellska kan restaurang- och livsmedelsprogrammet stoltsera med två fulla nybörjarklasser. Hotell och turism har det tuffare.
– Det är HT vi måste satsa på i höst, få upp kunskapen om programmet. Det är ju det yrkesprogram som ligger närmast det teoretiska. Det är inte så många som vet att det kan vara ett högskole­förberedande program.

Att kockyrket lockar kan ha med exponeringen i tv att göra, i alla fall för några år sedan.
– De elever som kom in 06/07 skulle bli tv-kockar allihop. Men det är ju inte så många som blir det, säger Marcus Hallgren.

Nyheter LAS

Lagförslag får nobben av LO

LO ställde sig utanför tjänstemännens och Svenskt Näringslivs uppgörelse om bland annat las. Nu har organisationen lämnat sitt remissvar på lagförslaget som bygger på överenskommelsen. Och man är inte nöjd.

Publicerad 17 september 2021 Kommentera
Lagförslag får nobben av LO
Förslaget till ny lag om anställningsskydd duger inte, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare hos LO. Foto: Fredrik Sandin Carlson (porträtt)

Att LO sågar förslaget till en omarbetad lag om anställningsskydd kommer knappast som en överraskning. Förslaget bygger på den uppgörelse som träffades mellan Svenskt Näringsliv och PTK, och som både Kommunal och IF Metall senare anslöt sig till.

– Vi är kritiska i de delar som är försämringar. Sedan tycker vi inte att vi har fått det inflytande vi borde ha haft. Det är ju över 750 000 arbetare som lämnas utanför, säger Torbjörn Johansson, LO:s avtalssekreterare.

Torbjörn Johansson. Foto: Fredrik Sandin Carlson

Att lagstiftning bygger på överenskommelser som arbetsmarknadens parter gjort är visserligen rätt, menar Torbjörn Johansson. Men den här gången har det parlamentariska läget tvingat fram en uppgörelse som lämnar alltför många utanför.

– Tidigare lagändringar har haft högre representativitet. Det är svårt att säga hur det här påverkar den svenska modellen långsiktigt, det återstår att se.

Det finns flera delar i lagförslaget som LO är kritiskt till, som att begreppet saklig grund byts till sakliga skäl, att turordningsreglerna luckras upp och att möjligheten att ogiltigförklara en uppsägning och kvarstå i anställning tills tvisten är löst försvinner. Samtidigt finns det delar man ställer sig positiv till, till exempel omställningstid vid hyvling, snabbare väg till fast jobb för den som är visstidsanställd och att heltid ska vara norm.

Toijerutredningen var tio resor värre.

– I ett tomt universum hade det här absolut inte varit bra. Men Toijerutredningen var tio resor värre. Om den är som att få skållhett vatten över sig är det här kanske som för varmt vatten, säger Torbjörn Johansson.

Den reformerade arbetsrätten innehåller flera delar, där förändringar av lagen om anställningsskydd är en. Andra delar rör bland annat nya regler för omställning. LO:s remissvar i de delarna är övervägande positiva.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här