Nyheter trafficking

Småstadshotell tar grepp mot trafficking

Prostitution och trafficking är inget storstadsfenomen. Nu börjar även hotell i mindre städer att utbilda sin personal i att känna igen och förebygga trafficking.

Publicerad 21 december 2016
Småstadshotell tar grepp mot trafficking
Hotellpersonal har en viktig roll i arbetet mot prostitution och trafficking - även i småstäder, menar organisationen Realstars. Foto: Istockphoto
Mikaela Grundström, vd Lidköpings Stadshotell.
Mikaela Grundström, vd Lidköpings Stadshotell.

– Vi på småhotell i småstäder ska inte vara naiva. Det är klart att det förekommer prostitution och trafficking även hos oss.
Det säger Mikaela Grundström, vd för Lidköpings Stadshotell. Nyligen gick all receptionspersonal på hotellet en utbildning i att motverka trafficking.
– Vi fick höra om utbildningen och tyckte att det lät jättebra. Vi frågade personalen och de ville absolut gå. I servicebranschen är inställningen att kunden har alltid rätt, man säger inte nej och ställer sällan obekväma frågor. Det är en trygghet att veta hur man ska agera när sådana situationer uppstår, säger Mikaela Grundström.

Tidigare har bland andra Scandic-kedjan och några av Choice-hotellen utbildat sin personal. Men bland fristående hotell utanför storstäderna har det hittills inte varit vanligt, berättar Malin Roux Johansson, grundare till organisationen Realstars som håller i utbildningen.
– Tidigare har vi haft kompetenssatsningar för hotell främst i Göteborg, Stockholm och Malmö. Men vi har också har blivit kontaktade av hotell på mindre orter som upplevt att situationer uppstått där man misstänker trafficking.

Malin Roux Johansson
Malin Roux Johansson, grundare av Realstars. Foto: Anna Sigvardsson.

Hon säger att hotellpersonalen har en viktig roll i arbetet mot prostitution och trafficking. Allra viktigast är det förebyggande arbetet.
– Hotellen är tyvärr en arena för det här, så självklart är det viktigt att hotellpersonalen tittar efter misstänkta beteenden. Men egentligen är det redan försent när vi har ett offer för trafficking på hotellet, så vi måste arbeta förebyggande. Ett sätt är att visa utåt mot gästerna att man har en nolltolerans mot prostitution och trafficking.

Fakta: Hotels against trafficking

Organisationen Realstars, som arbetar mot prostitution och trafficking, har tagit initiativet till nätverket Hotels against trafficking. Hotell som vill ha märkningen kan få hjälp med utbildning, checklistor, policys och att kommunicera sitt ställningstagande mot prostitution och trafficking. I nuläget ingår hela Scandic-kedjan samt ytterligare ett tjugotal hotell i Hotels against trafficking. Läs mer på realstars.eu.

På Lidköpings Stadshotell har utbildningen redan lett till konkreta åtgärder, berättar Mikaela Grundström.
– Vi tog fram en policy omgående mot att ta upp gäster på rummet utan att fråga. Den är dels en trygghet för personalen och dels väldigt tydlig gentemot gästerna.

Nu hoppas Mikaela Grundström att andra småstadshotell hänger på.
– Ju fler hotell som hakar på, desto svårare och jobbigare blir det att bedriva den här verksamheten på hotell. Vi får kroka arm om detta och bli en riktigt bra motkraft.

Nyheter MÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 Kommentera
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här