Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Skidanläggning i Dalarna hyr in estniska lågprisarbetare

Gesundabergets skidanläggning i Dalarna har anlitat estniska arbetare för att röja sly och sköta snökanoner. Facket har försökt stoppa entreprenaden, men inte lyckats.

Publicerad 15 oktober 2004

Artikeln uppdaterad 04-11-09
Rättelse: I en tidigare version av denna artikel stod det att tre svenska arbetare, som tidigare har haft jobb på Gesundaberget, gick arbetslösa. Gesundabergets vd Göran Hammargren påpekar att det inte stämmer. De tre har erbjudits andra arbeten på anläggningen. Hotellrevyn beklagar den felaktiga uppgiften.

Gesundabergets skidanläggning i Dalarna har anlitat estniska arbetare för att röja sly och sköta snökanoner.
Facket har försökt stoppa entreprenaden, men inte lyckats.
– Det här hotar hela strukturen och avtalssystemet på den svenska arbetsmarknaden, säger Ella Niia, avtalssekreterare i Hotell- och restaurangfacket.
Företagets motiv är att tjäna pengar.
– Vi har en tuff ekonomi i bolaget, säger Gesundabergets vd Göran Hammargren till Hotellrevyn.
– Det här blir billigare och effektivare, vi spar 60 kronor per timme av kostnaderna för detta jobb.
Hur mycket tjänar de estniska arbetarna?
– Det vet jag inte. Jag betalar 110 kronor i timmen till bemanningsföretaget, säger Göran Hammargren.
– Dessutom står vi för bostad.
Blir det billigare än en svensk arbetare?
– Ja, en svensk arbetare kostar ungefär 170 kronor i timmen. Till det kommer sjukskrivningar och allt annat för en svensk arbetare, så det kan bli ännu mer.

Han säger att de estniska arbetarna får ungefär dubbelt så mycket som de skulle ha haft hemma i Estland. Det är det svenska skattesystemet som gör att det blir så förmånligt att använda estnisk arbetskraft, säger Göran Hammargren.
– De har ett annat skattesystem i Estland. Det är skillnaden mellan skattesystemen vi utnyttjar, inte de estniska arbetarna, säger han.

Göran Hammargren är irriterad för att facket har försökt sätta käppar i hjulet.
Facket anser nämligen att svenska kollektivavtal ska gälla på svenska arbetsplatser.
Lasse Månsson, som är HRF:s ombudsman i Dalarna, fick e-post från direktören Göran Hammargren på Gesundaberget. Han ville informera lite om framtiden i företaget. Bland annat att folk från ett estniskt bemanningsföretag skulle börja röja sly i backarna och senare lägga snö med snökanon. Brevet kom den 30 september. Den nya entreprenören, som heter Jobbextra, skulle börja redan följande tisdag, 5 oktober.

Företaget som tar in en ny entreprenör måste förhandla innan beslutet fattas. Det står i medbestämmandelagen.
– Det var ju uppenbart att de redan hade bestämt sig och gjort upp med entreprenören, säger Lars Månsson.
Lars Månsson skrev tillbaka att HRF kommer att kräva svenska kollektivavtal.

Det blev flera kontakter, både per e-post och telefon och även formella förhandlingar, först lokalt och sedan centralt. Facket ville lägga veto mot entreprenaden, men kunde inte.
– Lagen ger oss inte stöd för ett veto, säger Ella Niia, avtalssekreterare på HRF, som nu är mycket bekymrad.
Hon kommer att ta upp fallet Gesundaberget när avtalssekreterarna från alla LO-förbunden träffas i nästa vecka.

Entreprenören Jobbxtra söker nu liftskötare för jobb i Sverige på sin estniska hemsida. Två till fyra liftskötare söks för en skidanläggning 30 mil från Stockholm. De ska vara kvinnor mellan 20 och 30 år.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här