Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sex års kamp för att få livränta

Det tog sex år efter fallet i spiraltrappan. Men till slut fick HRF-medlemmen Karin rätt mot Försäkringskassan. Nu får hon nästan 10 000 kronor mer i månaden.

Publicerad 13 oktober 2015
Sex års kamp för att få livränta
Foto: Foto Frank/Mostphotos

En HRF-medlem har efter lång tids kamp och med hjälp av Hotell- och restaurangfacket, blivit beviljad livränta. Medlemmen, som vi kallar Karin, råkade ut för en olycka på kaféet där hon arbetade. I en fem meter hög spiraltrappa lossnade hennes förkläde, Karin klev på det och föll. Hon föll med huvudet före, och landade på övre delen av ryggen, nacken och bakhuvudet. Karin förlorade medvetandet och fick åka ambulans till akuten.  Detta var i september 2009. Sedan dess har hon inte arbetat en enda dag.

Nu har hon med fackets hjälp fått rätt till hel livränta från Försäkringskassan. Hon får en retroaktiv utbetalning på 103 000 kronor, och 9 900 kronor varje månad, fram till 65 år. Hon är i dag 46 år.  Det nya beslutet innebär att hennes månadsinkomst höjs från 13 100 kronor till 23 000 kronor.

Det tar ofta lång tid att utreda följderna av en arbetsolycka, säger Karins juridiska ombud Jimmie Söndergaard, HRF.
– Det är inte ovanligt att det tar många år att få rätt ersättning. Det kan dröja innan man inser vidden av skadan, och det ställs höga krav på att man ska kunna visa att det är just olyckan som ligger bakom besvären.

Karin hade tidigare haft andra smärtproblem. Försäkringskassan menade att hennes svårigheter att arbeta även berodde på dem. Men HRF pekade på att hon före olyckan hade arbetat heltid och att besvären från nacke och axel tillkom efter olyckan. Läkarna trodde i början att hon så småningom skulle klara ett anpassat arbete på deltid, men senare gjordes bedömningen att det inte gick.

I statistik över godkända arbetsskador ligger HRF:s medlemmar lågt. Jimmie Söndergaard har svårt att tro att detta stämmer med verkligheten. I stället misstänker han en underrapportering.
– Det kan bero på en hög genomströmning i branschen, så att folks besvär kommer först när de är på ett annat jobb. Men jag tror också att det handlar om att våra medlemmar i lägre grad än andra grupper känner till de försäkringar som finns.

Karin har även fått ersättningar från Afa försäkring för inkomstförlust och för bestående besvär, på sammanlagt 109 000 kronor. Jimmie Söndergaard har kontaktat Afa och påpekat att Försäkringskassan ändrat sin bedömning från halv till hel livränta. Eventuellt kan det leda till att även Afa höjer ersättningen.

Fyra former av ersättning

Sjukpenning: 80 procent av lönen, som betalas ut av Försäkringskassan i högst 364 dagar. Efter det finns möjlighet till ersättning med 75 procent i högst 550 dagar. (Arbetsgivaren betalar de första två veckorna)

TFA, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada samt AGS, Avtalsgruppsjukförsäkring: försäkringar via AFA försäkring som täcker upp de 20 procent som sjukpenningen inte täcker.

Sjukersättning: ges till personer som troligen aldrig mer kommer att arbeta. Kallades tidigare förtidspension.

Livränta: ges till dem som förlorar arbetsinkomst på grund av arbetsskada.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter HÄLSA

Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden

Kvinnliga städare och restaurangbiträden ligger på topp tre för risken att drabbas av diabetes, visar en ny studie från Karolinska Institutet.

Publicerad 20 september 2019 Kommentera
Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden
Personer med diabetes måste mäta sitt blodsocker regelbundet. Foto: Hsyncoban/Istockphoto

Kvinnliga städare samt köks- och restaurangbiträden hör till de tre yrken som har högst risk att drabbas av typ 2-diabetes. De har omkring tre gånger högre risk än lärare och sjukgymnaster. Det visar Karolinska Institutets studie av 30 olika yrkesgruppers risk att få sjukdomen.

Stress och oregelbundna arbetstider kan bidra till detta. Men forskarna menar också att det handlar om vilka levnadsvanor man har. Övervikt, dålig kondition och rökning kan påverka.

Om sjukdomen

Typ 2-diabetes är en sjukdom som är allvarlig eftersom den kan leda till komplikationer, hjärtkärlsjukdom och för tidig död. Omkring 7 procent av befolkningen har diabetes.

 

Högst risk bland kvinnor har fabriksarbetare, till exempel handpaketerare.

Bland männen är risken högst för fabriksarbetare och fordonsförare. Manliga städare och restaurangbiträden kom inte med i undersökningen eftersom de inte hör till de 30 vanligaste yrkena för män.

Här skriver Karolinska Institutet om undersökningen.

Nyheter AVTAL 2020

HRF laddar för avtalsrörelse

Hotell- och restaurangfacket rustar för avtalsrörelse. En de viktigaste frågorna är att stoppa den negativa löne­glidningen, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
HRF laddar för avtalsrörelse
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet, säger Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Den sista mars nästa år går HRF:s största kollektiv­avtal ut, det så kallade Gröna riks-avtalet med Visita. Arbetet för ett nytt avtal är redan i full gång. Förbundets avtals­sekreterare Per Persson är taggad.
– Det här kommer att bli jätte­spännande. Men vi har många steg kvar innan vi har ett nytt avtal.

Ett avgörande steg tas i oktober. Då ska LO-förbunden besluta om de ska samarbeta i avtalsrörelsen. Per Persson säger att HRF vill se en LO-samordning.
– Jag ser det som uteslutet att inte ha en samordning. Vi behöver det. Vi misslyckades ju att få ihop den 2012, och vi klarar det säkert en gång till. Men över tid gör vi inte det. Vi är beroende av varandra.

Åtta viktiga steg mot avtal

  • 23 oktober. LO:s representantskap ska besluta om förbunden ska ha en samordning i avtalsrörelsen. Här sitter representanter från HRF och de andra LO-förbunden.
  • 31 oktober–21 november. Lokala avtals­konferenser hålls i HRF:s åtta avdelningar. Här kan medlemmarna lämna ändrings­förslag och diskutera avtalet.
  • 22 november. Sista dagen att lämna ändringsförslag via HRF:s hemsida. Alla medlemmar har möjlighet att ge förslag på vad förbundet ska ställa för krav i avtalsrörelsen.
  • 22 januari. HRF:s avtalskrav fastställs vid den stora avtals­konferensen.
  • 3 februari. Hotell- och restaurang­facket och arbetsgivarorganisa­tionen Visita utväxlar avtalskrav med varandra.
  • 20 februari–31 mars. Förhandlingar mellan HRF och Visita.
  • 31 mars. Det så kallade Gröna riks-­avtalet ­mellan HRF och Visita går ut. Flera av HRF:s andra kollektivavtal löper också ut då och ska förhandlas under våren.
  • 1 april. Nytt kollektivavtal på plats?

Ett andra viktigt steg tas i november då HRF:s lokala avtalskonferenser hålls. Där träffas medlemmar från förbundets åtta avdelningar för att diskutera avtalskrav. Per Persson säger att det, förutom lönefrågan, finns gott om frågor att jobba med.
– Det är många viktiga kärnfrågor som anställningsformer, arbetstider, arbetsmiljö. Men vi kommer att behöva prioritera.

En viktig fråga, kanske den viktigaste, handlar om den negativa löneglidningen i branschen, säger Per Persson. I praktiken får HRF:s medlemmar inte ut hela den löne­ökning som förhandlats fram under de senaste avtalsrörelserna.
– Vi ser att det finns ett mönster där arbetsgivare ger mycket pottpengar till folk som inte har tillsvidareanställningar eller som de vet ska sluta inom kort. Det måste vi hitta ett sätt att komma åt. Det är en väldigt viktig fråga. Det är något jag tänker prata om hela vägen fram till nytt avtal.

Under förra avtalsrörelsen, år 2017, var HRF tvungna att varsla om strejk för att få igenom sina krav. En av knäckfrågorna var den låglönesatsning som LO-förbunden hade enats om i sin samordning.
Per Persson har inte alltför stort hopp om att Visita har ändrat inställning i frågan inför årets avtalsrörelse.
– Jag vill inte tala för dem, men om man tittar på hur de ställde sig 2017 så var Visita starkt emot en låglönesatsning. Jag tvivlar på att de har ändrat uppfattning om det.

– Mitt mål är att vi ska få avtal som är så bra som möjligt för alla medlemmar, att vi får en schyst löneökning och att vi får förbättringar på allmänna villkor. Det tror jag att vi klarar.
Men för att nå dit behöver alla HRF-medlemmar hjälpas åt, säger Per Persson.
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet.

Nyheter TÄVLING

Hallå där, Vendela Molin

Vendela Molin går tredje året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Stockholms hotell- och restaurangskola. Under finalen i Årets kock var hon commis till finalisten Jonas Lagerström från Restaurant Etoile.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
Hallå där, Vendela Molin
Vendela Molin assisterade finalisten Jonas Lagerström. Foto: Samuel Unéus

Hur hetsigt var det i tävlingsköket?
– I början tyckte jag att vi hade all tid i världen, men mot slutet skulle det gå fort så då blev det stressigare.

 Vad var roligast?
– Uppläggningen är jätterolig för man ser det man jobbat med hela dagen komma till liv. Sedan är det så inspirerande att se andra kockar jobba, hur de kan skapa rätter av det de får. Det var också roligt att få jobba med Årets kockelev den andra dagen. Vi fick råvaror som blev över från första dagen och slängde ihop lite rätter som vi bjöd publiken på.

Om tävlingen

Finalen i tävlingen Årets kock avgjordes 12–13 september. Martin Moses, SK Mat & människor, Göteborg, tog hem segern. Elever från Stockholms Hotell- och Restaurangskola och Smedensskolan, Smedjebacken, assisterade kockarna.

Något som var knepigt?
Ibland var det lite svårt att veta vad man skulle göra, men Jonas var jättesnäll och jag hade av en slump jobbat med honom i kvalet också. Man vill inte göra något fel, det är ju finalisternas dröm att vara där.

Hur känns det så här efteråt?
– Det var once in a lifetime, jag kommer inte att få den chansen igen. Det är en jättebra erfarenhet att ha om man själv är intresserad av att tävla.

Fråga om jobbet.
81
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här