Ur artikelarkivet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så höststädar du ekonomin

Även om du inte drar hem de stora pengarna på jobbet så är din privatekonomi värd en genomgång. Hösten är perfekt för budgetstädning, på lagom avstånd från både julafton och sommarlov.

Publicerad 1 oktober 2007

Ju lägre inkomst man har desto mer noggrann måste man vara med vardagsekonomin, säger Ingela Gabrielsson som är privatekonom på Nordea. Hotell- och restaurangfackets medlemmar tjänar i genomsnitt mellan 15 700 och 18 900 kronor för en heltidstjänst. Men eftersom många jobbar deltid har en stor del av medlemmarna ännu mindre att leva på. Hotell- och restauranganställda är inte ensamma om att ha små marginaler. Vart femte hushåll har svårt att få ekonomin att gå ihop. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar. Det gäller särskilt ensamstående föräldrar och unga. För att få ordning på sin vardagsekonomi är det viktigt att kartlägga vilka utgifter man har.
– Det är himla tråkigt att göra detta, men när man har gjort det har man fått fram svart på vitt hur det ser ut. Då kan man också börja jämföra utgifterna med de inkomster man har, säger Ingela Gabrielsson.

1. Kolla dina kvitton En bra start är att spara alla kvitton och räkningar man har under en månad. På så sätt blir det tydligt vilka utgifter man har och vart pengarna går.

2. Skippa spontanköpen För den som har möjlighet handlar det sedan om att minska på de småutgifter man har för att få mer pengar över.
– Det kan handla om att inte köpa kvällstidningen eller den där godispåsen på vägen hem från jobbet. Eller så handlar det om att gå ur bokklubbar och skippa tidningsprenumerationer, säger Ingela. Förlag är duktiga på att locka människor att gå med och sedan kan det kännas som ett stort företag att gå ur dem. Långsiktigt går det att spara mycket pengar på att planera sina inköp av mat och på att storhandla i stället för att handla varje dag om man har möjlighet.
– Det är viktigt att inte göra oplanerade inköp för även om det är roligt med spontanshopping så handlar det ofta om att man gör av med pengar som man inte har, säger Ingela. Hon tillägger att hon tror att det går att hitta många utgiftsposter just när det gäller spontana inköp.

3. Spara litegrann När du sedan har koll på dina utgifter och inkomster är det dags att se om du har möjlighet att spara pengar, säger Ingela. Många medlemmar i Hotell- och restaurangfacket har dock en låg medelinkomst och kan ha svårt att få utrymme att bygga upp ett sparande.
– Jag tycker inte att man ska tänka att man inte kan spara för att man bara har möjlighet att lägga undan en mycket liten slant. Även 100 kronor i månaden blir en del på längre sikt och sparandet är ju också en buffert om något händer, säger Ingela.

4. Gör jämförelser Hon tycker också att man bör se över om det går att få bostadsbidrag. Kanske kan man också fundera över om det på längre sikt går att förändra boendet och bo billigare. Andra mer långsiktiga men viktiga punkter att se över, är olika leverantörer.
– Det kan fi nnas en hel del att spara om du jämför vad olika försäkringsbolag, elbolag och teleleverantör kostar. Alla dessa behöver en regelbunden genomgång, säger Ingela. På hemsidor som pricerunner.se kan du få hjälp att se prisjämförelser mellan olika bolag och leverantörer. Konsumentverket har också både råd och kalkyler där man kan se hur man räknar ut vad till exempel maten för en familj kostar under en månad.

5. Köp bara för egna pengar Ingela Gabrielsson varnar också för så kalllade konsumtionslån, lån som människor tar då de köper exempelvis en tv i en butik.
– En grundregel är att bara göra av med pengar som du faktiskt har. Det är lätt att lura sig själv genom att handla kläder på postorder, då räkningen ju kommer senare. Undvik lån för att köpa saker och ta kontakt med din bank om du behöver råd. Det går också att spara pengar på att jämföra vad olika banker kan erbjuda just dig och hur höga deras avgifter för olika sorts tjänster är.

6. Dela rättvist, inte lika Ingela Gabrielsson tycker att det är viktigt att dela rättvist på utgifterna i hushållet.
– Det är vanligt att man delar lika på utgifterna trots att mannen ofta tjänar mer än kvinnan. Så ska det inte vara. Den som tjänar mest ska betala mer än den som tjänar minst. Båda parter måste ha samma möjlighet till sparande om det blir något över. Ofta leder att man delar lika till »onda cirklar« när det gäller framför allt kvinnors ekonomi. Eftersom kvinnor har lägre lön och får mindre över är de också försiktigare än män. De vågar sällan spara i fonder.
-Mitt råd är att det är viktigt att jobba heltid om man kan för att få en bättre ekonomisk grund att stå på.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter STÖD

Miljonstöd kan krävas tillbaka

280 företag i hotell- och restaurangbranschen kan tvingas betala tillbaka ersättning för korttidspermittering, totalt 39 miljoner kronor.

Publicerad 16 september 2020 Kommentera
Miljonstöd kan krävas tillbaka
Företag som inte gör en avstämning till Tillväxtverket kan behöva betala tillbaka stöd för korttidspermittering. Foto: Colourbox

Runt 7 600 hotell- eller restaurangföretag har hittills beviljats ekonomiskt stöd för korttidspermittering. Totalt rör det sig om cirka 2,6 miljarder kronor. Men stödet som beviljas är preliminärt. Var tredje månad ska de företag som får ersättning för korttidspermittering göra en avstämning till Tillväxtverket. Där ska det framgå i vilken grad de anställda faktiskt varit permitterade.

Den sista augusti var det 280 företag inom hotell och restaurang som inte hade lämnat in denna avstämning. Tillsammans har de fått 39 miljoner kronor i stöd, pengar som de nu kan tvingas betala tillbaka.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

Hemester räddade sommaren

Genom att snabbt anpassa verksamheten efter nya förutsättningar har Kajplats 9 i Västerås klarat krisen. Än så länge.

Publicerad 15 september 2020 Kommentera
Hemester räddade sommaren
Caroline Sjöberg kan se tillbaka på en bra sommar på Kajplats 9. Foto: Jonas Bilberg
Caroline Sjöberg. Foto: Jonas Bilberg

När Hotellrevyn pratade med Kajplats 9 i mars hade botten precis gått ur hotell- och restaurangnäringen. Alla anställda skulle korttidspermitteras och man ville snabbt få fart på uteserveringen. Men nu kan man blicka tillbaka på en bra sommar.
– Det känns som vi gick från 10 till 210 procent. Det har varit mycket gäster här i sommar, framför allt i juli, säger hovmästare Caroline Sjöberg.

Men det var inte givet att det skulle bli en lyckad säsong. Varje vecka anpassades restaurangen till nya rekommendationer och föreskrifter. När bordsservering blev obligatoriskt satsade man på en app, som senare visade sig smidig, men som drogs med barnsjukdomar.
– Det var lite struligt. Det drogs till exempel 122 räkmackor på någons konto. Det blev några kostsamma dagar, men sedan har det funkat, säger Johan Sjöqvist, vd och köksmästare.

Johan Sjöqvist. Foto: Jonas Bilberg

Korttidspermitteringen blev inte långvarig. Redan den 1 juni avslutade man den.
– Det blev ett heltidsjobb att hålla reda på allt. Och vi kunde inte bemanna upp inför sommaren när de tillsvidare­anställda var permitterade. Så vi körde som vanligt från juni, säger Johan Sjöqvist.
Det var kanske tur. I juli sattes rekord på intäkterna. Varje dag var som lördag, och innan extrapersonalen hade fått rutin på arbetsuppgifterna var det stressigt.
– Normalt går de parallellt ett tag innan högsäsongen drar i gång. Men i år hann vi inte med det. Det var nästan så att extrapersonalen började när ordinarie gick på semester, berättar Johan Sjöqvist.

Att det blev en bättre sommar än vanligt kan de, paradoxalt nog, tacka coronapandemin för.
– Folk har semestrat hemma, så det har varit många gäster från närorterna. Och eftersom vi ligger i hamnen har man kunnat ta båten och unna sig middag ute, säger Caroline Sjöberg.

Det blev bättre när vi anställde en social distance managerJohan Sjöqvist

Med restriktionerna som gäller har det varit mycket att tänka på när gästerna strömmade till.
– Det var kaos ett tag. Vi skulle springa och mäta avstånd och jaga gäster. Samtidigt skulle vi lära upp sommar­personalen. Det blev bättre när vi anställde en social distance manager, säger Johan Sjöqvist.
Caroline Sjöberg uppskattade också tillskottet.
– Det var jätteskönt att ha honom bakom sig. Han räknade gäster och såg till att de satt ned och höll avståndet.

Att det gick så bra under juli har gjort att restaurangen slipper varsla personal om uppsägning, vilket var uppe för diskussion. Man har hittat andra lösningar.
– Det är skönt att vi hade en bra sommar. Det ger lite andrum. Men det är inget vi går i mål på, säger Johan Sjöqvist.
Men Johan och Caroline ser med viss oro på hösten. Normalt har de många företagsgäster. Västerås hyser flera internationella företag, som ABB och Bombardier, och representationsmiddagar har gett intäkter på vardagar. Dessutom är osäkerheten stor kring hur det ska gå med lunchserveringen när många fortsatt jobbar hemma.

Den viktiga julbordssäsongen har man redan börjat fundera på hur man ska genomföra.
–Nu vet vi inte hur det blir, men vi har utrymme att fatta kloka beslut, säger Johan Sjöqvist.

Nyheter kollektivavtal

Sushi Yama får kollektivavtal

Avtalslösa restaurangkedjan Sushi Yama fortsätter att växa. Nu meddelar företaget att de tänker gå med i Visita – och få kollektivavtal för de anställda.

Publicerad 11 september 2020 Kommentera
Sushi Yama får kollektivavtal
Den första januari 2021 ska Sushi Yama gå in i Visita, meddelar företaget.

I slutet på förra året skrev Hotellrevyn om problem på avtalslösa sushikedjan Sushi Yama. Anställda vittnade då anonymt om långa arbetsdagar och övertid som inte alltid ersattes. Hotell- och restaurangfacket har vid flertal tillfällen försökt få till ett kollektivavtal med kedjan, men utan resultat.

Nu meddelar Sushi Yama att de tänker gå med i Visita – och därmed få kollektivavtal med HRF.
– Beslut om medlemskap hos Visita är taget och initierat. Vi signerar med Visita så fort alla handlingar är klara och inträde sker den 1 januari 2021, vilket är något vi ser fram emot, skriver Danny Barsoum, Chief Brand Officer på Sushi Yama, i ett mejl.

Beskedet välkomnas av Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.
– Jag tycker att det är alldeles utmärkt att de har bestämt sig för det. Det är lite sent, men bättre sent än aldrig.
Ett kollektivavtal kommer att göra stor skillnad för de anställda på Sushi Yama, säger Per Persson.
– Det är en oerhörd förbättring för de anställda, för våra medlemmar. Nu kommer de att vara garanterade kollektivavtalsenliga villkor, försäkringar, lönehöjningar och mbl börjar fungera. Vi har förstått att det finns anställda där som känner sig otrygga, detta är en stor förbättring för dem.

Sushi Yama-kedjan startades 2008 och har i dag ett 50-tal restauranger. Förra året sysselsatte företaget omkring 400 personer och omsatte runt 240 miljoner kronor. I våras köptes Sushi Yama av riskkapitalbolaget Litorina.

Fråga om jobbet.
98
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här