Nyheter jämställdhet

Så här ser vi på branschens jämställdhet

En mansdominerad miljö med machokultur? Ja, men mycket har blivit bättre! Här är fyra branschröster om läget för jämställdheten i restaurangvärlden.

Publicerad 7 mars 2024
Så här ser vi på branschens jämställdhet
Erik Arroy Elvén, Sofia B Olsson, Hannah Lindberg och Beatrice Carlsson. Foto: Pernilla Ahlsén

Hur står det till med jämställdheten i branschen 2024 – och vad kan bli bättre?

I veckan höll Framtidens krogkultur sin årliga summit i Stockholm. Vi passade på att kolla läget för jämställdheten i krogvärlden.

”Fortfarande en machokultur”

Sofia B Olsson, kock och operativ chef på restaurang Vrå i Göteborg, ordförande för Framtidens krogkultur:

– Det har skett en stor omställning. Två kvinnor har vunnit Årets kock och många kvinnor som driver restauranger lyfts som goda exempel. Det gör att vi får fler och fler kvinnliga förebilder.
Samtidigt är det fortfarande väldigt mansdominerat, om vi ser till hela restaurangbranschen.

Sofia B Olsson
Sofia B Olsson. Foto: Pernilla Ahlsén

Varför är det så viktigt med förebilder?
– För att alla typer av personer ska se att det finns en möjlig karriärväg för dem i den här branschen.
Då behöver vi förebilder, både kvinnor och män, med olika etnisk bakgrund, sexuell läggning och allt där emellan.

Vad mer krävs för att branschen ska bli jämställd?
– Det handlar mycket om hur man har det när man kommer ut på arbetsplatsen.
Att alla ska ha samma förutsättningar. Där är vi inte än. Det är fortfarande en machokultur som råder.

Framtidens krogkultur

  • I november 2020 startade 65 kvinnor i restaurangbranschen ett nytt metoo-upprop under hashtaggen #härtardetslut.
  • Kvinnorna bakom uppropet delade med sig av sina erfarenheter av allt ifrån orättvis arbetsfördelning till sexuella trakasserier.
  • Det ledde till att föreningen Framtidens krogkultur bildades. Målet är att göra den svenska restaurangbranschen till världens mest jämställda.

Vad får machokulturen för konsekvenser?
– Det kan vara härskartekniker, att alla inte blir lika lyssnade på, att man blir dumförklarad, objektifierad och ifrågasatt.
Det kan också handla om att man inte har samma möjlighet till rekrytering och utveckling eller att man blir utsatt för sexuella trakasserier och kränkningar.

Vad gör Framtidens krogkultur för att förändra det här?
– Vi jobbar med tre olika fokusområden som vi tror är avgörande för att driva en positiv utveckling.
Det är utbildning, ledarskap och kultur.
Rent konkret handlar det om att utbilda i hur man är en inkluderande ledare, hur man skapar en jämställd arbetsplats och hur vi förändrar beteenden på våra restauranger.

– Grundstommen i föreningen är att alla ska få jobba med det man älskar utan att bli trakasserad eller kränkt. Det är inte svårare än så.

Hannah Lindberg
Hannah Lindberg. Foto: Pernilla Ahlsén

”Viktigt med kvinnliga förebilder”

Hannah Lindberg, går tredje året på Internationella Hotell- och restaurangskolan i Stockholm:

Vad är ditt intryck av branschen som du är på väg in i – är den jämställd?
– Jag har som tur är inte upplevt något kränkande på grund av mitt kön, men jag vet ju att det inte är helt jämställt än.
Därför är det viktigt med kvinnliga förebilder.

Vilka är dina förebilder?
– En är Elvira Lindqvist på restaurang Oxenstiernan där jag gjorde praktik.
Desirée Jaks är också väldigt cool. Och Jessie Sommarström.

På vilket sätt är de viktiga för dig?
– De gör att jag som kvinna känner att jag kan skapa en karriär inom det här.
De inspirerar, går före och visar vägen. Det är jätteviktigt.

Erik Arroy Elven
Erik Arroy Elven. Foto: Pernilla Ahlsén

”Hierarki som premierar män”

Erik Arroy Elvén, pr-konsult och ägare av krogen Kelp i Spånga:

Hur jämställd är restaurangbranschen 2024?
– Om man tittar på offentlig statistik så är det uppenbart att branschen inte är jämställd.
Det är lika många kvinnor som män som söker sig till restaurangbranschen, men det är långt fler kvinnor än män som lämnar. Det är ett av många problem.

Vad tror du att det beror på?
– I grund och botten patriarkatet och att vi i restaurangbranschen har en kultur, jargong och hierarki som i hög grad premierar män.

Vad gör du för att förändra det här på din restaurang?
– Vi motarbetar aktivt en chauvinistisk jargong.
En annan sak som är viktig är att eftersträva en arbetsplats och arbetsmiljö som möjliggör balans i livet.
Att vi inte premierar övertid eller att man slår knut på sig själv för att kunna jobba långa pass och sena nätter.
Man måste ha tid att leva ett liv utanför sitt jobb.

Beatrice Carlsson
Beatrice Carlsson. Foto: Pernilla Ahlsén

Läraren: Skolorna har en viktig roll

Beatrice Carlsson, lärare på Åre restaurangskola på Jämtlands gymnasium:

Hur står det till med jämställdheten i restaurangbranschen 2024?
– Det beror nog på vilken typ av företag man jobbar på och var i landet.
Men det har skett en otrolig förbättring sedan jag själv började jobba för väldigt många år sedan.
Jag tänker till exempel på alla kocktävlingar som jobbar för att främja kvinnor.

Vad kan restaurangbranschen göra för att bli ännu mer jämställd?
– Vi inom utbildningsväsendet har en viktig del i det.
Vi försöker lyfta tjejer och uppmuntra dem att våga ta plats. Det kan vara ganska tufft att gå ut på praktik och hamna i ett helmanligt kök.
Därför gäller det att förbereda de kvinnliga eleverna och ge dem verktyg att hantera olika situationer som kan uppstå.

Vad mer kan skolorna göra?
– Se till att det finns praktikplatser med både kvinnliga och manliga kökschefer att välja mellan.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här