Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så blir nya minimilönerna

Minimilönerna för de hotell- och restauranganställda höjs med 450 kronor från 1 maj i år. En receptionist, kock eller kallskänka ska inte tjäna under 15 191 kronor i år.

Publicerad 5 maj 2004

Från 1 maj i år höjs lönerna för de hotell- och restauranganställda med 450 kronor. Första maj nästa år höjs lönerna med lika mycket. Tredje året, 1 maj år 2006, höjs lönerna med 600 kronor.
Hälften av lönehöjningen läggs ut lika för alla, hälften läggs som en lokal pott som fördelas efter förhandlingar.
Minimilönerna höjs med 450 kronor respektive 600 kronor.

Här är de nya minimilönerna från 1 maj år 2004:
Kvalificerat yrkesarbete
Utan yrkesvana: 15 191 kr i månaden, 87:81 kr i timmen
Med 6 års yrkesvana:16 575 kr i månaden, 95:81 kr i timmen

Yrkesarbete
Utan yrkesvana: 13 956 kr i månaden, 80:67 kr i timmen
Med 6 års yrkesvana: 15 340 kr i månaden, 88:67 kr i timmen

I avtalet står särskilt inskrivet att minimilönerna är just lägsta garanterade löner. Det ska inte vara en normallön.

Andra nyheter i avtalet
Semesterlönen höjs
Den lägsta garanterade semesterlönen höjs men det är ännu inte klart hur stor höjningen blir. Semesterlönen för årets semester berörs dock inte, den bestämdes redan i det gamla avtalet och är 945 kronor per dag.

Föräldralön
Reglerna för föräldralön blir sämre. Föräldralönen betalas av arbetsgivaren, utöver den föräldrapenning som försäkringskassan betalar. Den är 10,5 procent av lönen och betalas i 1-2 månader beroende på hur länge man har varit anställd.
Nyheten i årets avtal är att man måste ha återgått i arbete under minst tre månader efter föräldraledigheten för att få rätt till föräldralön. Tidigare gällde att man måste ha kvar sin anställning, så att även den som var studieledig och sedan slutade ändå fick föräldralön.

Rätt att jobba till 67
Den anställde har numera rätt att fortsätta arbeta till 67 års ålder. Tidigare gällde 65 år. Det är en ändring i lagen som gör att även avtalet ändras.

Övertid
En nyhet i årets kollektivavtal är att den anställde på vissa villkor ska kunna arbeta övertid utan övertidsersättning. Det gäller om den anställde själv begär att få göra det.
Normalt ska dock övertidsarbete ske på begäran av arbetsgivaren och ersättas med övertidsersättning utöver den vanliga lönen.

Omställningsförsäkring
Det centrala avtalet om omställningsförsäkring, som Hotellrevyn skrivit om, gäller nu för HRF:s avtalsområde. Det innebär att den som sägs upp på grund av arbetsbrist eller nedläggning får hjälp med att hitta ett nytt jobb. Försäkringen liknar på många sätt den trygghetsfond som har funnits i många år för tjänstemän på SAF/PTK-området.
Läs mer här >>

Inte klart
Avtal om arbetsmiljö och drogtester
Ett av fackets krav i förhandlingarna har varit ett arbetsmiljöavtal. Det är inte klart än men i avtalet står att det ska bli klart senast den 15 maj i år. Samtidigt ska ett avtal om drogtester vara klart.

Ob-ersättning
Även Ob-ersättningen ska höjas, men det exakta beloppet är inte klart ännu.

Alla dessa förändringar gäller företag som är medlemmar i arbetsgivarorganisationen SHR.
Övriga förhandlingar har påbörjats men är inte klara.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här