Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så blir nya minimilönerna

Minimilönerna för de hotell- och restauranganställda höjs med 450 kronor från 1 maj i år. En receptionist, kock eller kallskänka ska inte tjäna under 15 191 kronor i år.

Publicerad 5 maj 2004

Från 1 maj i år höjs lönerna för de hotell- och restauranganställda med 450 kronor. Första maj nästa år höjs lönerna med lika mycket. Tredje året, 1 maj år 2006, höjs lönerna med 600 kronor.
Hälften av lönehöjningen läggs ut lika för alla, hälften läggs som en lokal pott som fördelas efter förhandlingar.
Minimilönerna höjs med 450 kronor respektive 600 kronor.

Här är de nya minimilönerna från 1 maj år 2004:
Kvalificerat yrkesarbete
Utan yrkesvana: 15 191 kr i månaden, 87:81 kr i timmen
Med 6 års yrkesvana:16 575 kr i månaden, 95:81 kr i timmen

Yrkesarbete
Utan yrkesvana: 13 956 kr i månaden, 80:67 kr i timmen
Med 6 års yrkesvana: 15 340 kr i månaden, 88:67 kr i timmen

I avtalet står särskilt inskrivet att minimilönerna är just lägsta garanterade löner. Det ska inte vara en normallön.

Andra nyheter i avtalet
Semesterlönen höjs
Den lägsta garanterade semesterlönen höjs men det är ännu inte klart hur stor höjningen blir. Semesterlönen för årets semester berörs dock inte, den bestämdes redan i det gamla avtalet och är 945 kronor per dag.

Föräldralön
Reglerna för föräldralön blir sämre. Föräldralönen betalas av arbetsgivaren, utöver den föräldrapenning som försäkringskassan betalar. Den är 10,5 procent av lönen och betalas i 1-2 månader beroende på hur länge man har varit anställd.
Nyheten i årets avtal är att man måste ha återgått i arbete under minst tre månader efter föräldraledigheten för att få rätt till föräldralön. Tidigare gällde att man måste ha kvar sin anställning, så att även den som var studieledig och sedan slutade ändå fick föräldralön.

Rätt att jobba till 67
Den anställde har numera rätt att fortsätta arbeta till 67 års ålder. Tidigare gällde 65 år. Det är en ändring i lagen som gör att även avtalet ändras.

Övertid
En nyhet i årets kollektivavtal är att den anställde på vissa villkor ska kunna arbeta övertid utan övertidsersättning. Det gäller om den anställde själv begär att få göra det.
Normalt ska dock övertidsarbete ske på begäran av arbetsgivaren och ersättas med övertidsersättning utöver den vanliga lönen.

Omställningsförsäkring
Det centrala avtalet om omställningsförsäkring, som Hotellrevyn skrivit om, gäller nu för HRF:s avtalsområde. Det innebär att den som sägs upp på grund av arbetsbrist eller nedläggning får hjälp med att hitta ett nytt jobb. Försäkringen liknar på många sätt den trygghetsfond som har funnits i många år för tjänstemän på SAF/PTK-området.
Läs mer här >>

Inte klart
Avtal om arbetsmiljö och drogtester
Ett av fackets krav i förhandlingarna har varit ett arbetsmiljöavtal. Det är inte klart än men i avtalet står att det ska bli klart senast den 15 maj i år. Samtidigt ska ett avtal om drogtester vara klart.

Ob-ersättning
Även Ob-ersättningen ska höjas, men det exakta beloppet är inte klart ännu.

Alla dessa förändringar gäller företag som är medlemmar i arbetsgivarorganisationen SHR.
Övriga förhandlingar har påbörjats men är inte klara.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter STÖD

Miljonstöd kan krävas tillbaka

280 företag i hotell- och restaurangbranschen kan tvingas betala tillbaka ersättning för korttidspermittering, totalt 39 miljoner kronor.

Publicerad 16 september 2020 Kommentera
Miljonstöd kan krävas tillbaka
Företag som inte gör en avstämning till Tillväxtverket kan behöva betala tillbaka stöd för korttidspermittering. Foto: Colourbox

Runt 7 600 hotell- eller restaurangföretag har hittills beviljats ekonomiskt stöd för korttidspermittering. Totalt rör det sig om cirka 2,6 miljarder kronor. Men stödet som beviljas är preliminärt. Var tredje månad ska de företag som får ersättning för korttidspermittering göra en avstämning till Tillväxtverket. Där ska det framgå i vilken grad de anställda faktiskt varit permitterade.

Den sista augusti var det 280 företag inom hotell och restaurang som inte hade lämnat in denna avstämning. Tillsammans har de fått 39 miljoner kronor i stöd, pengar som de nu kan tvingas betala tillbaka.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

Hemester räddade sommaren

Genom att snabbt anpassa verksamheten efter nya förutsättningar har Kajplats 9 i Västerås klarat krisen. Än så länge.

Publicerad 15 september 2020 Kommentera
Hemester räddade sommaren
Caroline Sjöberg kan se tillbaka på en bra sommar på Kajplats 9. Foto: Jonas Bilberg
Caroline Sjöberg. Foto: Jonas Bilberg

När Hotellrevyn pratade med Kajplats 9 i mars hade botten precis gått ur hotell- och restaurangnäringen. Alla anställda skulle korttidspermitteras och man ville snabbt få fart på uteserveringen. Men nu kan man blicka tillbaka på en bra sommar.
– Det känns som vi gick från 10 till 210 procent. Det har varit mycket gäster här i sommar, framför allt i juli, säger hovmästare Caroline Sjöberg.

Men det var inte givet att det skulle bli en lyckad säsong. Varje vecka anpassades restaurangen till nya rekommendationer och föreskrifter. När bordsservering blev obligatoriskt satsade man på en app, som senare visade sig smidig, men som drogs med barnsjukdomar.
– Det var lite struligt. Det drogs till exempel 122 räkmackor på någons konto. Det blev några kostsamma dagar, men sedan har det funkat, säger Johan Sjöqvist, vd och köksmästare.

Johan Sjöqvist. Foto: Jonas Bilberg

Korttidspermitteringen blev inte långvarig. Redan den 1 juni avslutade man den.
– Det blev ett heltidsjobb att hålla reda på allt. Och vi kunde inte bemanna upp inför sommaren när de tillsvidare­anställda var permitterade. Så vi körde som vanligt från juni, säger Johan Sjöqvist.
Det var kanske tur. I juli sattes rekord på intäkterna. Varje dag var som lördag, och innan extrapersonalen hade fått rutin på arbetsuppgifterna var det stressigt.
– Normalt går de parallellt ett tag innan högsäsongen drar i gång. Men i år hann vi inte med det. Det var nästan så att extrapersonalen började när ordinarie gick på semester, berättar Johan Sjöqvist.

Att det blev en bättre sommar än vanligt kan de, paradoxalt nog, tacka coronapandemin för.
– Folk har semestrat hemma, så det har varit många gäster från närorterna. Och eftersom vi ligger i hamnen har man kunnat ta båten och unna sig middag ute, säger Caroline Sjöberg.

Det blev bättre när vi anställde en social distance managerJohan Sjöqvist

Med restriktionerna som gäller har det varit mycket att tänka på när gästerna strömmade till.
– Det var kaos ett tag. Vi skulle springa och mäta avstånd och jaga gäster. Samtidigt skulle vi lära upp sommar­personalen. Det blev bättre när vi anställde en social distance manager, säger Johan Sjöqvist.
Caroline Sjöberg uppskattade också tillskottet.
– Det var jätteskönt att ha honom bakom sig. Han räknade gäster och såg till att de satt ned och höll avståndet.

Att det gick så bra under juli har gjort att restaurangen slipper varsla personal om uppsägning, vilket var uppe för diskussion. Man har hittat andra lösningar.
– Det är skönt att vi hade en bra sommar. Det ger lite andrum. Men det är inget vi går i mål på, säger Johan Sjöqvist.
Men Johan och Caroline ser med viss oro på hösten. Normalt har de många företagsgäster. Västerås hyser flera internationella företag, som ABB och Bombardier, och representationsmiddagar har gett intäkter på vardagar. Dessutom är osäkerheten stor kring hur det ska gå med lunchserveringen när många fortsatt jobbar hemma.

Den viktiga julbordssäsongen har man redan börjat fundera på hur man ska genomföra.
–Nu vet vi inte hur det blir, men vi har utrymme att fatta kloka beslut, säger Johan Sjöqvist.

Nyheter kollektivavtal

Sushi Yama får kollektivavtal

Avtalslösa restaurangkedjan Sushi Yama fortsätter att växa. Nu meddelar företaget att de tänker gå med i Visita – och få kollektivavtal för de anställda.

Publicerad 11 september 2020 Kommentera
Sushi Yama får kollektivavtal
Den första januari 2021 ska Sushi Yama gå in i Visita, meddelar företaget.

I slutet på förra året skrev Hotellrevyn om problem på avtalslösa sushikedjan Sushi Yama. Anställda vittnade då anonymt om långa arbetsdagar och övertid som inte alltid ersattes. Hotell- och restaurangfacket har vid flertal tillfällen försökt få till ett kollektivavtal med kedjan, men utan resultat.

Nu meddelar Sushi Yama att de tänker gå med i Visita – och därmed få kollektivavtal med HRF.
– Beslut om medlemskap hos Visita är taget och initierat. Vi signerar med Visita så fort alla handlingar är klara och inträde sker den 1 januari 2021, vilket är något vi ser fram emot, skriver Danny Barsoum, Chief Brand Officer på Sushi Yama, i ett mejl.

Beskedet välkomnas av Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.
– Jag tycker att det är alldeles utmärkt att de har bestämt sig för det. Det är lite sent, men bättre sent än aldrig.
Ett kollektivavtal kommer att göra stor skillnad för de anställda på Sushi Yama, säger Per Persson.
– Det är en oerhörd förbättring för de anställda, för våra medlemmar. Nu kommer de att vara garanterade kollektivavtalsenliga villkor, försäkringar, lönehöjningar och mbl börjar fungera. Vi har förstått att det finns anställda där som känner sig otrygga, detta är en stor förbättring för dem.

Sushi Yama-kedjan startades 2008 och har i dag ett 50-tal restauranger. Förra året sysselsatte företaget omkring 400 personer och omsatte runt 240 miljoner kronor. I våras köptes Sushi Yama av riskkapitalbolaget Litorina.

Fråga om jobbet.
98
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här