Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rökfritt utomhus kan bli verklighet

Rökförbudet på krogen som infördes 2005 har avsevärt förbättrat hälsan för både gäster och personal. Nu vill Folkhälsomyndigheten se rökförbud även på uteserveringar.

Publicerad 16 oktober 2014
Rökfritt utomhus kan bli verklighet
Folkhälsomyndigheten vill se rökförbud på uteserveringar. På Bishops Arms i Skövde är serveringen redan rökfri. Foto: Thomas Harrysson

År 2012 fick Folkhälsomyndigheten i uppdrag av regeringen att utreda i vilka offentliga miljöer risken för passiv rökning är som störst. Man skulle även ta fram förslag på åtgärder. I går presenterades utredningen, som pekar ut bland annat uteserveringar och lekplatser som miljöer där rökförbud bör införas.  
– Vi har utgått från fyra kriterier när vi har tagit fram dessa. Det är  miljöer där exponering för passiv rökning är vanlig, där man inte kan undvika exponeringen, där det vistas barn och där det finns stöd för att införa rökförbud, säger Anna Jansson, enhetschef på Folkhälsomyndigheten som har arbetat med utredningen.

Folkhälsomyndigheten vill även se rökförbud på platser där folk väntar på kollektivtrafik, entréer till offentliga byggnader samt sportanläggningar och utomhusarenor, som till exempel festivalområden. Dessa är, enligt intervjuer med drygt 1 000 personer, några av de vanligaste ställena att råka ut för passiv rökning på.     

De intervjuade fick även frågan hur de ställde sig till rökförbud på olika platser. En majoritet, mellan 60 och 85 procent, var positiva till rökförbud på flera ställen: vid offentliga entréer, i anslutning till kollektivtrafik, uteserveringar samt parker, lekplatser och badplatser. Mindre positiva var de till rökförbud på trottoarer och gågator samt sportanläggningar, arenor och festivalområden. Men opinionen kan svänga, säger Anna Jansson på Folkhälsomyndigheten.
– Vi gjorde en studie bland befolkningen inför införandet av rökförbud på serveringar och sex månader efteråt. Där kunde vi se att man var än mer positiv till rökförbudet sex månader efter att det införts. Jag tror att vi kan förvänta oss en liknande utveckling även denna gång.

Utredningen visar också att rökförbudet på krogen, som infördes 2005, minskade exponeringen av passiv rökning kraftigt. År 2004 sade 15 procent av männen och 8 procent av kvinnorna att de utsatts för passiv rökning i allmänna inomhusmiljöer. Två år senare hade siffrorna sjunkit till 3 respektive 2 procent. Men även utomhus är risken för passiv rökning stor, säger Anna Jansson.
– Vi ser att partiklarna som man kunnat uppmäta inomhus finns också utomhus. Det här är viktigt för krogpersonalens hälsa. 

Förslaget har redan fått kritik för att inkräkta på rökarnas integritet. Anna Jansson påpekar att Folkhälsomyndigheten inte föreslår ett totalförbud av rökning.  
– Det kommer fortfarande finnas miljöer för rökare. Vi vill reglera att man inte ska behöva utsättas för rök. Alla ska ha tillgång till det offentliga rummet, och i dag har inte alla det. Det finns människor som mår väldigt dåligt av passiv rökning. I dag är det cirka 11 procent som röker. 89 procent röker inte. Det måste vi ha med oss. 

Det är nu upp till regeringen att fatta beslut om man ska driva Folkhälsomyndighetens förslag vidare. 

Fakta: Skadlig rökning

Socialstyrelsen beräknar att 100 000 personer insjuknar varje år i rökrelaterade sjukdomar på grund av egen rökning. Ungefär 12 000 personer dör varje år av samma typ av sjukdomar. Passiv rökning tros orsaka 5-10 fall av lungcancer hos icke-rökare samt cirka 400 fall av hjärt- och kärlsjukdomar per år.   

Källa: Folkhälsomyndigheten.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter ARBETSRÄTT

Liseberg ska betala skadestånd

Nöjesfältet Liseberg ska betala 50 000 kronor till Hotell- och restaurangfacket. Detta för att de tog in kockar från ett bemanningsföretag utan att först förhandla med facket.

Publicerad 19 juni 2018 Kommentera
Liseberg ska betala skadestånd
Liseberg får betala för missad förhandling. Foto: Mostphotos

Det var vid en förlikning i Arbetsdomstolen som det bestämdes att Liseberg i Göteborg ska betala ett skadestånd på 50 000 kronor till HRF, för brott mot lagen om medbestämmande, mbl.

Bakgrunden är att Liseberg hade akut behov av kockar. I november och december 2016 hyrde de därför in tre kockar från bemanningsföretaget Restaurangassistans. Men Liseberg lät bli att först förhandla med HRF, vilket arbetsgivare som anlitar utomstående företag måste göra.

Parterna kunde inte enas i lokal och central förhandling, så HRF lämnade vidare ärendet till LO-TCO Rättsskydd. Rättsskyddet såg allvarligt på att Liseberg brutit mot mbl:s regler om inflytande och begärde 150 000 för brott mot förhandlingsskyldigheten.

Så säger lagen

Arbetsgivare som anlitar utomstående företag måste förhandla, enligt lagen om medbestämmande, mbl § 38. En arbetsgivare som planerar en viktig förändring av sin verksamhet måste på eget initiativ förhandla med facket. Detta enligt § 11 i mbl.

Nu har parterna förlikats i Arbetsdomstolen, berättar Susanne Bali, ombudsman på HRF.
– Arbetsgivaren och vi var överens om att de bröt mot mbl.

Arbetsdomstolen tittade på praxis, vad som betalats ut i liknande fall.
– De kom fram till att 50 000 var ett rimligt belopp. Vi hade begärt mer, men tyckte ändå att arbetsgivaren gick oss till mötes, säger Susanne Bali.

Rättsskyddet menade att arbetsgivaren även borde ha förhandlat om viktig förändring av verksamheten. Men detta prövades inte, eftersom parterna valde en förlikning.

 

Nyheter Hotellrevyn

Hon blir Hotellrevyns nya chefredaktör

Snart kliver Linda Svensson in på Hotellrevyns redaktion som ny chefredaktör. Hon har jobbat som journalist i över 20 år men har också ett förflutet som diskare.

Publicerad 14 juni 2018 1 kommentar
Hon blir Hotellrevyns nya chefredaktör
Linda Svensson. Foto: Annika af Klercker

I augusti blir Linda Svensson ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Hotellrevyn. Hon ser fram emot att få bevaka en intressant bransch och jobba med journalisterna på redaktionen.
– Hotellrevyn är en pigg och aktuell tidning med duktiga medarbetare! Och det ska bli väldigt spännande att få sätta mig in i hotell- och restaurangbranschen. Att få vara med och sätta fokus på HRF-medlemmarnas frågor. Och kanske, om det vill sig väl, åstadkomma lite förändring.

Linda Svensson, 46 år

  • Gör: Journalist, redaktionschef på Unionens tidning Kollega. Snart chefredaktör och ansvarig utgivare på Hotellrevyn.
  • Bor: Radhus i Västerås.
  • Familj: Sambo och två söner, 16 och 19 år.
  • På fritiden: Umgås med familj och vänner och äter god mat. Läser och ser på tv-serier. Åker skidor.

Varför vill du jobba på en facklig tidning?
– Jag har ju den bakgrunden, har jobbat länge på Kollega och har även varit chefredaktör på Chefstidningen en period. Jag tycker att den journalistik som görs i fackförbundspressen är så viktig. Vi vet att jobbet betyder väldigt mycket för många människor. Samtidigt är fackförbundspressen lite grann en försummad del av journalistiken, bortglömd av andra medier.

Vilken skillnad tror du att det blir att jobba på en mindre tidning?
– I grunden är det samma frågor vi ska bevaka. Det handlar om arbetsmiljö, villkor, löner och pensioner. Men det blir ett annat fokus när medlemmarna och läsarna tillhör andra yrken.

Har du någon egen erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen?
– Ja, jag jobbade extra som frukostvärdinna i Eskilstuna när jag gick i gymnasiet. Och när jag pluggade till journalist i Göteborg jobbade jag som diskare på Hotell Riverton. Det var egentligen inte ett jobb för korta personer. Man var tvungen att lyfta högt. Jag löste det genom att stå på en läskback på ett halt golv. Helt livsfarligt!

Vad är viktigt om du äter ute på lunchen?
–  Att de anställda har bra villkor. Att det finns kollektivavtal är ju det enda kvitto man har på att arbetsgivaren är någorlunda schyst. Men också att service och mat håller hög kvalité.

Vad gillar du för mat?
– Jag älskar faktiskt mat, det är min stora last i livet. Särskilt allt italienskt. Och sushi och kåldolmar, gud vad jag älskar kåldolmar!

Nyheter förhandling

Flygcatering-anställda får jobben tillbaka

De anställda på flygcateringföretaget LSG förlorade jobben när delar av verksamheten på Arlanda såldes till Gate Gourmet. Efter långa förhandlingar får de nu jobben tillbaka.

Publicerad 12 juni 2018 Kommentera
Flygcatering-anställda får jobben tillbaka
HRF och Gate Gourmet har enats om vad som ska gälla för de som tidigare var LSG-anställda. Foto: Elis Hoffman

Det var för drygt ett år sedan som flygcateringföretaget Gate Gourmet köpte delar av konkurrenten LSG Sky chefs verksamhet på Arlanda. I samband med försäljningen sades alla LSG-anställda upp.

Emil Bäckström. Foto: Jann Lipka/HRF

Hotell- och restaurangfacket, som företrädde ett 20-tal anställda, ansåg att det rörde sig om en verksamhetsövergång. Därför borde de anställda få jobba vidare hos Gate Gourmet. Företaget höll inte med.
Nu, efter åtta månaders förhandlingar, har parterna enats.
– Vi har kommit överens om att våra medlemmar ska få ett erbjudande om tillsvidareanställning hos Gate Gourmet. Vissa har redan börjat, säger Emil Bäckström, ansvarig ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

I stort sett gäller samma villkor som de haft hos LSG Sky chefs, berättar Emil Bäckström.
– De blir anställda till ungefär samma lön och anställningsvillkor som tidigare.

Nu har jag en fast anställning och får jobba med schema igen.Ashik Alibhai, restaurangbiträde

De får dock inte ta med sig sin anställningstid från LSG Sky chefs. Det har fått en del medlemmar att reagera. En av dem är restaurangbiträdet Ashik Alibhai, som hade arbetat på LSG i drygt 20 år när han blev uppsagd.
– Det känns tråkigt att vi har förlorat all anställningstid, alla år som vi har jobbat. Men vi har fått en fast anställning, så det känns lite femtio femtio.

Ashik Alibhai och en del andra tidigare LSG-anställda har jobbat på Gate Gourmet under tiden som förhandlingarna har pågått, fast via bemanningsföretaget Adecco.
– Men nu har jag en fast anställning och får jobba med schema igen. Jag är tacksam för allt som Emil Bäckström har gjort.

Fråga om jobbet.
135
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här