Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurang stäms efter att ha avskedat trotjänare

Hotell- och restaurangfacket stämmer en restaurang i Sundsvall för att ha avskedat en servitris utan att ha någon saklig grund för det. Facket kräver minst 120 000 kronor i skadestånd.

Publicerad 12 september 2003

Servitrisen hade varit anställd på restaurangen i 27 år. Men i våras beslutade arbetsgivaren att avskeda henne. Som skäl angav man att hon »förfarit oegentligt vid kassahanteringen«, något som den anställda nekar till.
Hotell- och restaurangfacket i Sundsvall började förhandla med arbetsgivaren, men det löste sig inte. Inte heller centrala förhandlingar lyckades, och därför får Arbetsdomstolen avgöra om avskedandet var felaktigt.
Facket kräver företaget på 120 000 kronor i allmänt skadestånd, plus lön räknad från det att kvinnan avskedades fram till huvudförhandligarna.
Om Arbetsdomstolen beslutar att det inte fanns skäl för avskedande, men däremot skäl för uppsägning, så kräver facket skadestånd på 50 000 plus sex månaders uppsägningslön.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här