Efter jobbet mellan jobb

”Våga göra lite nya saker”

Res dig från datorn, ta steget över tröskeln och våga träffa nya människor, säger Gerd Wallin, karriärcoach på Coaching och Konsult Gerd Wallin.

Publicerad 9 mars 2016
inlinebild
Gerd Wallin tror på personliga möten. Foto: Jini Sofia

Hur ska man tänka som arbetslös?
– Tänk »Vem är jag, vad vill jag och hur ska jag nå ut?« Du behöver veta vem du är för att sprida ditt varumärke. Tips nummer ett: Gå med i ett nätverk, eller besök som gäst, de vill ofta ha in nya personer. Jag är ambassadör för Qoola Qvinnor Södertälje, som är ett nätverk för alla åldrar och branscher, man behöver inte vara företagare. Clawe Business Club  är ett av de affärsnätverk som du som arbetssökande kan komma som gäst. Presentera dig, var nyfiken och våga fråga även om det inte är din bransch! Tänk på att varje person du möter känner minst 500 personer.

Några andra sätt att nå ut?
– Våga göra lite nya saker! Om man inte brukar vara på biblioteket eller i simhallen, gå dit! Tänk om man träffar någon i bastun? Gå på mässor, det kan vara jobbmässor eller annat. Tryck upp några enkla visitkort med dina kontaktuppgifter och dela ut, det finns en mall i word.

Finns det några tankefällor att undvika?
– Att tänka det finns tusentals som kan samma sak som jag. Och ja, om du bara sitter vid datorn och tror att du söker jobb, då är du en av 1000. Men för dem som får möta dig är du unik. Ta steget över tröskeln.

Är det några fördelar med att vara arbetslös?
– Ja, du kan få en twist på ditt liv, en förändring. Det är så lätt att gå i gamla hjulspår. Utmana dig att lära dig något nytt eller komma in i en ny bransch. Man kan vara ledsen ett tag men sedan gå vidare. Det kan faktiskt bli mycket, mycket bättre!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här