Melonsallad med kikärtor, mynta, basilika och getost
Melonsallad med kikärtor, mynta, basilika och getost. Foto: Linus Meyer
På menyn melon

Melonsallad med kikärtor, mynta, basilika och getost

Getost och melon är fantastiska smakkamrater, liksom chili, ingefära och svartpeppar.

Publicerad 12 september 2017

(4 portioner)

  • 800 g blandat melonkött
  • 300 g getost, valfri sort
  • 1 burk kikärtor
  • nålstrimlat citronskal av 1/5 citron
  • ¾ dl mandel, rostad i torr panna
  • myntablad

Honungsdressing:

  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk honung
  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 1–2 krm salt
  • 2 klyftor vitlök, oskalade
  • 1 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk pressad citron
  • ½ dl olivolja eller kallpressad rapsolja

Börja med dressingen: Rosta fänkålsfrö och svartpeppar på svag medelvärme tills de doftar och fänkålen fått lite färg. Mortla ganska fint med saltet. Blanda med honung, vinäger, citronsaft och olivolja. Honungen löser upp sig snabbt.
Kör de oskalade vitlöksklyftorna i mikron på full effekt 10 sekunder för att mildra smaken. Pressa ner dem oskalade i dressingen och blanda väl.
Till salladen skär du melonen och getosten i fina bitar. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Blanda dem med hälften av dressingen. Arrangera melon, getost, kikärtor, mandlar och myntablad på ett fat. Droppa över ­resten av dressingen och strimlat citronskal.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här