Honungspicklad rödlök och gyllene lökmajonnäs
Honungspicklad rödlök och gyllene lökmajonnäs. Foto: Linus Meyer
På menyn lök

Honungspicklad rödlök och gyllene lökmajonnäs

Picklad lök håller stilen en vecka i kylen och är gott till nästan allt.

Publicerad 10 november 2017

Två goda tillbehör med lök i huvudrollen.

Picklad lök (10 portioner):

  • 2 ½ dl äppelcidervinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk brunt senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 2 krm timjan eller 2 kraftiga kvistar
  • 2–3 msk honung
  • 3–4 små (250 g) rödlökar

Lökmajonnäs (4 portioner):

  • 1 ½ dl god majonnäs, gärna hemgjord
  • ¾ dl långstekt lök
  • 1 tsk sherryvinäger eller annan god vinäger
  • nymald svartpeppar, örtsalt

Gör så här:

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, senapsfrön, lagerblad och sjud sakta fem minuter. Låt svalna helt. Rör ner honung. Skala löken och skiva i tunna ringar. Blanda lök och vinäger i en fin burk. Låt stå i minst en timme.
  2. Lökmajonnäs: Blanda majonnäs och den gyllenstekta löken. Smaka av med vinäger, peppar och örtsalt. Det går att blanda löken med färskost i stället, om du vill ha ett smalare alternativ.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här