Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rekordökning för personalrestauranger i maj

Maj var en bra månad för alla typer av restauranger, visar senaste Restaurangindex. Bäst gick det för personalrestaurangerna som hade en försäljningsökning på nästan 19 procent jämfört med förra året.

Publicerad 7 juli 2011

Sammanlagt steg de svenska restaurangernas försäljning med 9 procent under maj. Årets stora vinnare hittills, kaféerna, ökade med hela 13,6 procent och både hotellrestauranger och trafiknära restauranger gick bra. Detta kan, enligt Sveriges hotell- och restaurangföretagare, förklaras med en växande svensk turism. Att även hotellens beläggning ökade med 13 procent under månaden är ännu ett tecken på detta, menar SHR.  
 
Turismen kan dock inte förklara månadens riktiga raket, personalrestaurangerna. Där steg försäljningen med hela 18,8 procent i maj, jämfört med samma månad förra året. Därmed gick personalrestauranger om kaféer och konditorier som den kategori med störst försäljningsökning hittills i år.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här