Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Regeringen backar om sänkta arbetsgivaravgifter

Regeringen skrotar nu officiellt förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter i restaurangbranschen. Det blir inte heller någon sänkt moms för hotell.

Publicerad 19 mars 2008

Det var EU-kommissionen och kritik från stora företag som slutligen sänkte förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter för företag i tjänstesektorn. I dag berättade regeringen att förslaget återkallas. I stället planerar regeringen ytterligare sänkningar av arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år.
– Vi har lyssnat på remissinstanserna som uttryckt oro för att det första förslaget var krångligt. Nu genomför vi en viktig åtgärd där många unga kan få jobb i bland annat hotell- och restaurangbranschen. Det här är inte den åtgärd som vi först önskat, men detta är den näst bästa, säger näringsminister Maud Olofsson.

EU-kommissionen kritiserade det ursprungliga förslaget för att det skulle kunna ge snedvriden konkurrens. Kommissionen ville därför att sänkningarna bara skulle gälla företag med färre än 250 anställda. Det fick i sin tur en rad stora företag i hotell- och restaurangbranschen att kräva att förslaget skulle återkallas.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia är besviken över att regeringen inte fullföljer den utlovade sänkningen.
– Det förslag som nu läggs i stället är betydligt osäkrare och känns som ett hafsverk som bara kommit till för att göra något i stället för det tidigare förslaget. Regeringen visar återigen på hur man inte har förmåga att lägga förslag som håller hela vägen, säger hon.

Regeringen lägger också ner planerna på sänkt moms för hotell och campingar.

Läs mer:
Företag som inte får sänkta avgifter hotar med uppsägningar. Läs här>>
Inga sänkta arbetsgivaravgifter till nyår. Läs här>>
Lägre arbetsgivaravgift skulle få krögare att anställa fler. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här