Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Personalomsättningen utreds – alla som slutar jobbet får enkät

Under tre månader ska alla som slutar sina jobb på hotell och restauranger svara på en enkät om varför de slutar. Svaren ska användas för att skapa bättre arbetsplatser.

Publicerad 9 juni 2004

Alla som slutar en anställning på ett SHR-företag under perioden 15 juli till 15 oktober kommer att få en enkät på sin sista arbetsdag. Den ska fyllas i och skickas in till ett undersökningsföretag, helt anonymt.
Det är Hotell- och restaurangfacket och arbetsgivarna i SHR som gemensamt står bakom undersökningen, första steget i ett arbete för att minska personalomsättningen och utveckla branschen. De två supermedlarna Rune Larson och Olle Hammarström har fått uppdraget att försöka lösa branschens stora problem med hög personalomsättning och låga löner.
– Vi måste börja med att ta reda på hur det ligger till, säger Rune Larson.

Utvecklingsprojektet är en del av årets avtalsuppgörelse mellan fack och arbetsgivare. De två medlarna har alltså fått ett ovanligt uppdrag.
– Det är första gången jag är med om detta upplägg, säger Rune Larson. Han har arbetat fackligt på den statliga sidan i många år och har sedan varit medlare.
I höst ska man gå vidare med frågor till arbetsplatserna, både till fack och arbetsgivare på samma ställen.

Det här vill SHR och HRF med projektet:
* Minska personalomsättningen och höj branschens anseende.
* Hur bör lönesystem och arbetsorganisation ändras?
* Hur bör inflytande över arbetstiden ändras?
* Öka möjligheten till kompetensutveckling och befordran.
* Förenkla avtalen.

– Varje anställd ska ha ett kollektivavtal och veta hur det används, säger Ella Niia, avtalssekreterare i HRF och med i den arbetsgrupp som nu leder arbetet.

Andra delar av utvecklingsprojektet
Efter de två enkäterna ska ett antal arbetsplatser pröva nya lönesystem. Det blir nästa år, som är andra året av det treåriga kollektivavtal som nyligen blev klart.
– Jag funderar på lönemodeller just nu, säger Rune Larson.

Det har ju visat sig att arbetsgivarna inte vill ha individuella lönepotter. 90 procent lägger ut lönen generellt. Vad anser du om det?
– Båda parter tycker ju att det kan vara bra med lokal lönebildning, Men det är svårt att få det att fungera. Särskilt svårt är det på småföretag, säger Rune Larson. Man ska inte ha den typen av system om det inte fungerar.
Rune Larson har under sina år som medlare sett många olika lönesystem, både bra och dåliga.

Finns det någon annan bransch, med många små företag, som har en bra fungerande lönebildning?
– Nej. Men jag har idéer.
Vilka idéerna är vill han dock inte berätta än.
– Hotell- och restaurang är den första bransch som hugger tänderna i de här problemen, fortsätter han. Om tre år ska det vara bättre trivsel i branschen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmarknad

HRF: Risker med ny intensivpraktik

I förra veckan startade möjligheten till intensivpraktik i upp till nio månader för arbetssökande inom etableringsprogrammet. Hotell- och restaurangfacket ser en risk för lönekonkurrens.

Publicerad 19 april 2021 Kommentera
HRF: Risker med ny intensivpraktik
Sedan den 15 april kan Arbetsförmedlingen erbjuda deltagare som ingår i etableringsuppdraget ett intensivår med möjlighet till upp till nio månader praktik. Foto: Mostphotos
Pim van Dorpel 2018
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Den nya praktiken är en del av intensivåret, som från och med den 15 april erbjuds deltagare i det så kallade etableringsprogrammet, i första hand nyanlända i Sverige som behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Tanken är de som går intensivåret ska komma i arbete inom ett år efter påbörjat program.

Under den tiden kan den arbetssökande till exempel studera svenska i högt tempo eller göra praktik på ett företag.
– Det är ett sätt att se till att nyanlända kan komma i jobb mycket snabbare, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, när hon presenterade intensivåret i veckan.

Praktiken kan pågå i sex månader med möjlighet till förlängning i ytterligare tre månader. Deltagare ska kunna få etableringsersättning från Försäkringskassan. Även arbetsgivaren kan få ersättning, 150 kronor per dag från Arbetsförmedlingen.

Pim van Dorpel, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket, är tveksam till att ytterligare en obetald praktikform är rätt väg att gå.
– Vi hade hellre sett att man hade satsat på de insatser som redan finns, som etableringsåret.

HRF ser också visst risk för att den nya intensivpraktiken kan skapa lönekonkurrens.
– Vi är försiktigt positiva, men vi ser att det finns risker.

Nyheter organisering

Bingogänget bildade klubb

Kollegorna på Konsultbingo Norvac, som driver en rad bingohallar i Stockholm, kände att de ville ha mer att säga till om på jobbet. Så de bildade en HRF-klubb.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Bingogänget bildade klubb
Julius Sjödin, Marianne Idris och Fia Hedberg sitter i bingoklubbens styrelse. Foto: Marc Femenia

Bingohallen i Hötorgets tunnelbanestation har ännu inte öppnat för dagen. Vid ett av de tomma bingoborden har kollegorna Julius Sjödin, Marianne Idris, Fia Hedberg, Saba Westin och Caroline Jonsson samlats för styrelsemöte i företagets nybildade HRF-klubb.

Det var i december de fick besök av en ombudsman från HRF, och en månad senare hade de sitt första möte, berättar Julius Sjödin, ledamot i styrelsen.
– Det fanns ett intresse för att bilda klubb, så vi gjorde det helt enkelt.

Julius Sjödin. Foto: Marc Femenia

Det har faktiskt tidigare funnits en HRF-klubb på Konsultbingo Norvac, som driver bingohallarna, men den har legat nere ett bra tag. Den främsta anledningen till att kollegorna nu bestämde sig för att återuppväcka den är att de vill ha lite mer att säga till om, säger Fia Hedberg.
– Vi vill ha ett bättre sätt att kommunicera med vår arbetsgivare där vi kan få lite mer inflytande.

Klubbens medlemmar finns utspridda på företagets bingohallar i Stockholm. En del av dem, som Julius, arbetar på flera olika hallar. Att ha en klubb gör det möjligt att samla personalen och driva gemensamma frågor, säger han.
– Det är många som aldrig träffas. Jag träffar ju de flesta eftersom jag jobbar på olika ställen.

Nyheter arbetslöshet

Var sjätte uppsagd kom från branschen

Inte sedan finanskrisen 2009 har så många blivit varslade och uppsagda som förra året. Av dem som förlorade jobbet var 17 procent från hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Var sjätte uppsagd kom från branschen
Fyra av tio som fick hjälp av TSL i Stockholm kom från hotell- och restaurangbranschen. Foto: Juniart/Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens statistik blev nästan 123 500 personer av med sina jobb förra året. Av dem kom runt 20 700 från hotell- och restaurangsidan.

Värst drabbat blev Stockholm, där det finns få industrier och många företag inom besöksnäring och handel.
Trygghetsfonden TSL, som hjälper uppsagda arbetare med omställning, kom nyligen med en rapport som visar pandemins påverkan. I Stockholm utgör hotell- och restauranganställda 40 procent av dem som fått hjälp av TSL sedan coronakrisens start.

Om TSL

  • Trygghetsfonden TSL drivs av LO och Svenskt Näringsliv.
  • Privatanställda arbetare får hjälp med omställning, som att hitta nytt jobb, starta eget eller studera.
  • För att få stödet ska du ha sagts upp på grund av arbetsbrist och arbeta där det finns kollektivavtal.

Det är nya grupper som blir av med jobben. Under 2020 beviljade TSL stöd till 12 500 kvinnor. Det är fler än under de tre föregående åren sammanlagt. Förklaringen är att kvinnor utgör nästan 70 procent av de uppsagda från handeln, och mer än hälften av hotell- och restaurangbranschens uppsagda.
Nästan 50 procent av dem som fått stöd från TSL under pandemin var under 40 år.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här