Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Parterna oense om lönehöjning – medlare utsedda

Hotell- och restaurangfacket och arbetsgivarna SHR var överens om allt - utom hur mycket lönerna skulle höjas i avtalet. I går strandade förhandlingarna på grund av 85 kronor. Så lite skilde det mellan HRF:s och SHR:s slutbud.

Publicerad 27 april 2007

Trots att parterna var överens på alla punkter utom en strandade förhandlingarna i går. Det slutade med att HRF varslar om strejk från den 9 maj. I dag utsågs medlare som kommer att ta kontakt med parterna nästa vecka.

– Det som skiljer oss åt är 85 kronor på tre år. När vi inte fick vårt sista bud i går sade vi nej. 2 520 kronor fördelat på 3 år ligger inom ramarna för LO:s samordning och är vad samhällsekonomin kan tillåta. SHR:s slutbud låg på 2 435 kronor, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

På frågan om det verkligen är värt att gå i konflikt på grund av denna summa, säger Ella Niia att det självklart är värt att ta fajten på grund av medlemmarnas låga löner.

– Våra medlemmar har tappat även i förhållande till övriga LO-familjen. Det är värt att gå i strejk för att se till att knapra in på de som ligger långt över oss. Det är ett hån mot våra medlemmar när arbetsgivarna säger att dessa pengar är ett hot mot samhällsekonomin, säger Ella Niia.

Hon tillägger att förhandlingarna med SHR har fungerat bra.

-Det är Svenskt Näringsliv som sätter stopp, säger Ella Niia.

Arbetsplatser som berörs av varslet >>

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan