Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Oviss framtid för Statts anställda

I förra veckan totalförstördes hotell Statt i Eskilstuna av en anlagd brand. I går varslades samtliga anställda, 50 personer, om uppsägning.

Publicerad 3 mars 2009

Det var natten till onsdag i förra veckan som en brand totalförstörde hotell Statt i Eskilstuna. I går varslades hela personalen, inklusive hotellets vd, om uppsägning.
– Det är ungefär 50 personer som har varslats. Det finns väl inte så mycket annat att göra, säger Linda Segel som är HRF-ombudsman i Eskilstuna.

Det är hon som sköter förhandlingarna för Hotell- och restaurangfackets medlemmar på hotellet, ungefär hälften av de varslade. Skadorna efter branden är stora så att det förmodligen kommer att ta minst ett år innan hotellet kan öppna helt igen.
– Det är möjligt att en mindre del kan öppna tidigare, men det är inte säkert. Ägarna väntar på besked från försäkringsbolaget. I så fall kan några av de varslade kanske få stanna.

En stor del av de anställda kommer dock att få sluta. Linda Segel berättar att hotellets ägare har bett övriga hotell i Eskilstuna om hjälp med att hitta nya jobb till de uppsagda. Alla anställda har också fått möjlighet att tala med kurator.
– Hittills har de tagit det väldigt bra. Som tur är har de en jättebra sammanhållning och är rädda om varandra.

Polisutredningen har kommit fram till att branden var anlagd. Polisen har i nuläget dock ingen misstänkt för dådet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.