Nyheter A-KASSA

Ny a-kassa: ”Risk för a- och b-lag”

Det ska bli lättare att förstå vilken ersättning man kan få från a-kassan. Men det ska också bli färre a-kassedagar för dem som har svag anknytning till arbetsmarknaden. Det föreslås i en ny utredning.

Publicerad 16 juni 2020
Ny a-kassa: ”Risk för a- och b-lag”
I utredningens förslag till ny a-kassa kommer Arbetsförmedlingen få ett mer omfattande uppdrag att ge stöd i jobb- och utvecklingsgarantin. Foto: AF/Studio CA

I dag presenterades regeringens utredning av a-kassan. Bakgrunden är att man vill att fler ska ansluta sig till en a-kassa, och att fler ska kunna kvalificera sig för inkomstrelaterad ersättning. Men man vill också stärka dess funktion som en omställningsförsäkring. Det ska alltså vara tydliga och skarpa tidsgränser för hur länge man kan få ersättningen.

I utredningen, som lämnades i dag, föreslås att den som blir arbetslös ska uppfylla ett inkomstvillkor i stället för som i dag – ett arbetsvillkor. Det ska göra det lättare för dem med flera korta anställningar att ansöka om ersättning från a-kassan. Inkomstuppgifterna hämtas från Skatteverket. På så vis slipper den som ansöker om a-kassa skaffa arbetsgivarintyg från alla sina uppdragsgivare.

Karin Pettersson. Foto: HRAK

– Det som är positivt är att vi förmodligen kan korta handläggningstiderna. Men vem ska styrka att någon är arbetslös om inte den tidigare arbetsgivaren ska göra det, säger Karin Pettersson, föreståndare på Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK.

För att få inkomstrelaterad ersättning ska man, enligt utredningens förslag, ha tjänat minst 120 000 de senaste tolv månaderna. Under fyra av de månaderna ska man ha haft en inkomst på minst 10 000 kronor.

Det ska dessutom löna sig att vara medlem i en a-kassa under lång tid. Den som varit med i minst tolv månader föreslås få 80 procent av sin tidigare inkomst, men max 20 000 kronor per månad. Den som varit med i en a-kassa mellan sex och tolv månader ska, enligt förslaget, få 65 procent av sin tidigare inkomst, medan den som inte varit med alls eller varit med kortare än ett halvår ska få 50 procent.

– I dag har vi redan en grundförsäkring som är lika för alla. Jag har svårt att se att fler skulle gå med i en a-kassa av det här skälet. Möjligtvis att fler går med tidigt, säger Karin Pettersson.

Flest dagar med a-kasseersättning ska den få som har starkast anknytning till arbetsmarknaden. Det beräknas på hur många månader man haft en stadig inkomst på minst 10 000 kronor. Den som har haft det i minst ett år ska ha rätt till 300 dagar med inkomstrelaterad ersättning från a-kassan. Därefter är det en fallande skala ned till 100 dagar.

– Nedtrappning är väldigt populärt bland våra politiker. Det ska motivera folk att söka jobb mer aktivt. Men det här förslaget innebär en försvagning av vissa grupper. Risken är att man skapar ett slags a- och b-lag på arbetsmarknaden, där man inte riktigt värdesätter det yrkeskunnande våra medlemmar har, för att de har flera korta anställningar. Man tar inte hänsyn till hur arbetsmarknaden är konstruerad i olika branscher.

– Vi kommer att analysera utredningens förslag och räkna på individnivå för att se hur det här påverkar våra medlemmar. Och vi kommer att vara väldigt aktiva i remissarbetet. Vi vill inte att man klubbar igenom något som blir sämre för våra medlemmar, säger Karin Pettersson.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här