Nyheter A-KASSA

Ny a-kassa: ”Risk för a- och b-lag”

Det ska bli lättare att förstå vilken ersättning man kan få från a-kassan. Men det ska också bli färre a-kassedagar för dem som har svag anknytning till arbetsmarknaden. Det föreslås i en ny utredning.

Publicerad 16 juni 2020
Ny a-kassa: ”Risk för a- och b-lag”
I utredningens förslag till ny a-kassa kommer Arbetsförmedlingen få ett mer omfattande uppdrag att ge stöd i jobb- och utvecklingsgarantin. Foto: AF/Studio CA

I dag presenterades regeringens utredning av a-kassan. Bakgrunden är att man vill att fler ska ansluta sig till en a-kassa, och att fler ska kunna kvalificera sig för inkomstrelaterad ersättning. Men man vill också stärka dess funktion som en omställningsförsäkring. Det ska alltså vara tydliga och skarpa tidsgränser för hur länge man kan få ersättningen.

I utredningen, som lämnades i dag, föreslås att den som blir arbetslös ska uppfylla ett inkomstvillkor i stället för som i dag – ett arbetsvillkor. Det ska göra det lättare för dem med flera korta anställningar att ansöka om ersättning från a-kassan. Inkomstuppgifterna hämtas från Skatteverket. På så vis slipper den som ansöker om a-kassa skaffa arbetsgivarintyg från alla sina uppdragsgivare.

Karin Pettersson. Foto: HRAK

– Det som är positivt är att vi förmodligen kan korta handläggningstiderna. Men vem ska styrka att någon är arbetslös om inte den tidigare arbetsgivaren ska göra det, säger Karin Pettersson, föreståndare på Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK.

För att få inkomstrelaterad ersättning ska man, enligt utredningens förslag, ha tjänat minst 120 000 de senaste tolv månaderna. Under fyra av de månaderna ska man ha haft en inkomst på minst 10 000 kronor.

Det ska dessutom löna sig att vara medlem i en a-kassa under lång tid. Den som varit med i minst tolv månader föreslås få 80 procent av sin tidigare inkomst, men max 20 000 kronor per månad. Den som varit med i en a-kassa mellan sex och tolv månader ska, enligt förslaget, få 65 procent av sin tidigare inkomst, medan den som inte varit med alls eller varit med kortare än ett halvår ska få 50 procent.

– I dag har vi redan en grundförsäkring som är lika för alla. Jag har svårt att se att fler skulle gå med i en a-kassa av det här skälet. Möjligtvis att fler går med tidigt, säger Karin Pettersson.

Flest dagar med a-kasseersättning ska den få som har starkast anknytning till arbetsmarknaden. Det beräknas på hur många månader man haft en stadig inkomst på minst 10 000 kronor. Den som har haft det i minst ett år ska ha rätt till 300 dagar med inkomstrelaterad ersättning från a-kassan. Därefter är det en fallande skala ned till 100 dagar.

– Nedtrappning är väldigt populärt bland våra politiker. Det ska motivera folk att söka jobb mer aktivt. Men det här förslaget innebär en försvagning av vissa grupper. Risken är att man skapar ett slags a- och b-lag på arbetsmarknaden, där man inte riktigt värdesätter det yrkeskunnande våra medlemmar har, för att de har flera korta anställningar. Man tar inte hänsyn till hur arbetsmarknaden är konstruerad i olika branscher.

– Vi kommer att analysera utredningens förslag och räkna på individnivå för att se hur det här påverkar våra medlemmar. Och vi kommer att vara väldigt aktiva i remissarbetet. Vi vill inte att man klubbar igenom något som blir sämre för våra medlemmar, säger Karin Pettersson.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 7 juli 2020 Kommentera
Sommartempo på Hotellrevyn
Foto: Istockphoto
Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetstillstånd

Riskerar utvisning på grund av corona

En grupp som drabbats extra hårt av coronapandemin är arbetskraftsinvandrarna. Hotellstädaren Tseegii Byambadorj är en av alla som nu riskerar utvisning – och vårdnaden om sina barn.

Publicerad 6 juli 2020 Kommentera
Riskerar utvisning på grund av corona
Tseegii Byambadorj är en av hotell- och restaurangbranschens arbetskraftsinvandrare som nu riskerar utvisning. Foto: Elis Hoffman
Tseegii Byambadorj. Foto: Elis Hoffman

I augusti skulle Tseegii Byambadorj från Mongoliet, som Hotellrevyn skrivit om tidigare, ansöka om permanent uppehållstillstånd i Sverige. Då skulle hon ha varit fyra år hos samma arbetsgivare, och uppfyllde äntligen kraven. Men så kom corona. I mars stängde hotellet hon arbetade på, och nästan all personal varslades om uppsägning.
– Det var en chock. Jag hade inte väntat mig det, säger Tseegii.

För att få stanna i Sverige måste hon hitta ett nytt jobb. Och det snabbt. I början var Tseegii hoppfull. Hon har arbetslivserfarenhet inom flera olika områden, goda vitsord och pratar flera språk flytande. Men hittills har hon kammat noll.
– Jag har sökt över 200 jobb. Men det har inte blivit något. Jag börjar bli väldigt stressad, säger Tseegii.

Det hjälper inte att Migrationsverkets krav på det nya jobbet är många. Det måste vara utannonserat på Arbetsförmedlingen, tillsvidare och tillräckligt hög sysselsättningsgrad. Och även när detta är uppfyllt faller det ofta på att arbetsgivarna tycker att systemet med anställningserbjudande verkar krångligt, säger Tseegii.
– Jag har varit på många anställningsintervjuer som har gått bra. Men när arbetsgivarna förstår att de måste fylla i en blankett om anställningserbjudande så blir det nej. De tycker att det är krångligt, säger Tseegii.

Hon är långt ifrån ensam om sin situation. De senaste åren har Tseegii varit fackligt engagerad, både på sin arbetsplats och i sin HRF-avdelning. Genom sina uppdrag har hon fått kontakt med en stor mängd arbetskraftsinvandrare.
– Det är jättemånga som har blivit av med jobbet. De ringer mig och frågar mig vad de ska göra. Jag försöker hjälpa, men det är svårt att koncentrera sig på att ge rådgivning till andra när jag har samma problem själv.

Tseegii Byambadorj med dottern Anujin. Foto: Elis Hoffman

Tseegii tycker att Migrationsverket borde få möjlighet att ta större hänsyn i en extraordinär situation som denna.
– Det är så många som drabbas. Och bakom dem finns ofta barn och familj, som också drabbas.

Så är det för henne och hennes två barn. Den yngsta, dottern Anujin, är född i Sverige. Men eftersom Tseegii inte har svenskt medborgarskap, så har barnen inte heller det. För att inte återigen behöva slita upp dem ur sitt sammanhang, överväger hon att skriva över vårdnaden på deras pappa.
– Om det är sista utvägen så gör jag det. Barnen vet inget om situationen, de vet bara att jag söker nytt jobb.

Tseegii har nu fått kontakt med en jobbcoach via Trygghetsfonden TSL som ska försöka hjälpa henne. Men Tseegii har tappat hoppet.
– Jag tror inte att det kommer att bli något jobb. Det känns inte så.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter Uppsägningar

Fler än 300 får lämna Astrid Lindgrens värld

Nu har HRF inlett förhandlingar om uppsägningar på Astrid Lindgrens värld, som tvingades stänga i förra veckan. Mer än 300 säsongsanställningar har redan avslutats.

Publicerad 3 juli 2020 Kommentera
Fler än 300 får lämna Astrid Lindgrens värld
Bullerbyn i Astrid Lindgrens värld kommer att gapa tom i sommar. Foto: Mostphotos

I går, torsdag, hade HRF:s ombudsman Ola Löfqvist sin inledande förhandling med Astrid Lindgrens värld.

– Det absoluta flertalet, 321 på vårt avtalsområde, är visstidsanställda vars anställningar är avslutade med två veckors uppsägningstid. Det är även mellan fem och tio tillsvidareanställda, men där är vi inte färdigförhandlade än.

Beskedet att parken skulle tvingas stänga kom som en chock. Tidigare hade man fått veta att det skulle gå att hålla öppet med de åtgärder man planerat. Till exempel skulle man ha två parallella teaterföreställningar med 50 personer vardera i publiken. Efter att parken varit öppen i några dagar meddelade polisen dock att upplägget stred mot ordningslagens bestämmelser om max 50 personer vid offentliga sammankomster.

Ola Löfqvist. Foto: Jann Lipka/HRF

– Helt ärligt förstår jag det inte. Det är flera hundra meter mellan platserna där man har föreställningarna, säger Ola Löfqvist.

Merparten av de drabbade är unga sommarjobbare.

– Det är väldigt tråkigt för dem som har tänkt sig att tjäna en slant i sommar. Först fick de beskedet att man sköt upp starten, och sedan när man väl har börjat får man bara ett tack och hej efter ett par dagar, säger Ola Löfqvist.

Det är inte bara anställda på Astrid Lindgrens värld som drabbas. I går hade Ola Löfqvist förhandling om uppsägning på två andra arbetsplatser i området.

– Astrid Lindgrens värld är ju den stora magneten, så det här ger ringar på vattnet. Jag vågar inte gissa hur många säsongsjobb som är i fara.

Ingår i temat: Coronakrisen 68 artiklar

Alla artiklar i temat (65 till)
Fråga om jobbet.
97
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här