På jobbet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nu blir det mer HRF på jobbet

Värvning på stan. Extra draghjälp till platsklubbar. Nätverk för förtroendevalda. Hotell- och restaurangfacket testar både nya och nygamla metoder för att få fler medlemmar och fler fackligt aktiva.

Publicerad 28 januari 2014
Nu blir det mer HRF på jobbet
HRF:s uppsökare hälsar på i Ikeas personalmatsal. Foto: Lars Lanhed
inlinebild
Marie Birgersson, ombudsman på HRF. Foto: Lars Lanhed

– Hej, Marie heter jag och kommer från Hotell- och restaurangfacket. Vi är ute och lämnar lite information.
Organisationsombuds­mannen Marie Birgersson besöker anställda på ett kafé i köpcentrumet Frölunda torg i Göteborg. Hon berättar om vikten av att ha schysta villkor på jobbet och om utbildningar som även den som inte är medlem får gå. Ägaren och hans fru kommer ut från köket och iakttar samtalet.

Från årsskiftet är det billigare att vara med i a-kassan, eftersom den extra avgift som ­regeringen införde har tagits bort. Därmed blir det större utrymme för att ha råd att vara med i både fack och a-kassa, i stället för att tvingas välja antingen det ena eller det andra. Hotell- och ­restaurangfacket och a-kassan har därför dragit igång den ­gemensamma kampanjen »Fullständiga möjligheter«.
En del av kampanjen är uppsökerier, det vill säga att åka ut till arbetsplatser och berätta om facket. Det är just vad Marie Birgersson och tre förtroendevalda, Andreas Karlsson, Helen Murray och Caroline Fri, gör den här dagen.

De har kontaktat några arbetsplatser på förhand, berättar Andreas Karlsson.
– Är man anmäld vet man att man får komma in. Men chefen är ofta där och det är inte säkert att så många anställda vill prata. Kommer man oanmäld brukar det vara lättare att få kontakt med anställda, säger han.
Marie Birgersson och Caroline Fri gör ett spontanbesök på Espresso house. De träffar baristan Elinor Hagberg.
– Det är jättebra att ni dyker upp. Det är för få som söker upp facklig information själva. Jag har övervägt att gå med några gånger, men det har varit en pengafråga och så har jag känt mig väldigt trygg här, säger Elinor Hagberg.

På nästa lilla restaurang fortsätter de att berätta om facket. Pengafrågorna väcker intresse, som att facket har förhandlat till sig högre semesterlön i avtal och att a-kasseavgiften sänks. »Halva priset, det är ju jättebra. Jag går nog med efter nyår, bra med anmälningsblanketten«, säger ett av restaurangbiträdena.
På Jensens bøfhus inleder Marie Birgersson med att beskriva a-kassan som en försäkring om man blir av med jobbet, och fackmedlemskapet som en försäkring på jobbet.
Servitrisen Josefine Johansson tänker gå med i HRF.
– Jag har pratat med pappa som har sagt att jag borde vara med.
Hon och Marie Birgersson fyller i blanketten för medlemskap, men underskrift får vänta till senare. En annan servitris är med i a-kassan, och blir intresserad av att även gå med i facket.

Under tiden har Andreas Karlsson och Helen Murray besökt kaféer. Förändringen av ­a-kassan är en god nyhet som fungerar bra för att få folk att börja lyssna, liksom att hem­försäkringen ingår i avgiften.
Ytterligare två förtroendevalda ansluter till gruppen, Juan Torres och Tural Kokulu. De har nyss tagit en fika på Cappuccino.
– Där träffade vi några som var jätteintresserade och ville prata med oss. En tjej skulle anmäla sig till en kurs nästa vecka. Vi satt och pratade en timme, berättar Juan Torres.

Det märks att uppsökarna tycker om att vara ute på arbetsplatserna. Juan Torres är upplivad av det positiva bemötandet. Marie Birgersson gillar att det är så olika från ställe till ställe.
– Man vet aldrig vad man ska mötas av, ibland blir det väldigt mycket diskussioner.
De gör upp om vem som ska fortsätta vart efter lunch. Juan Torres och Tural Kokulu ska åka till Ikea Kållered, ett föranmält besök. På väg till bilen berättar Tural Kokulu om fackets satsningar inom lokalpolitiken. De deltar i socialdemokratiska möten och har flera personer nominerade till kommunfullmäktige.
– Kommer någon av dem in har vi större möjlighet att påverka beslut som rör vår bransch. Jag tror också att vi kommer att få fler medlemmar om vi syns i medierna, säger Tural Kokulo.

Juan Torres tycker att det är viktigt med det genuina intresset.
– Jag vill inte sälja ett medlemskap, folk ska verkligen vilja vara med. De ska stå bredvid mig och kämpa, inte sitta vid sidan av och låta mig jobba.  Under arbetsplatsbesöken tänker han på att prata på ett enkelt språk, för att nå dem som inte är insatta i hur facket fungerar.
– Ord som ombudsman och kollektivavtal kan vara svåra att fatta för många.

På Ikea får HRF vara i personalmatsalen. De flesta som sitter vid borden har Ikeas blågula butikskläder, men bland dem finns några i vitt med blå förkläden, restaurangbiträdena Helena Hallengren och Eva Skogsberg. De är redan med i facket.
Tural Kokulu och Juan Torres slår sig ner vid deras bord för en pratstund. Helena Hallengren berättar att många av kollegorna inte är med i facket eftersom de bara jobbar tillfälligt, samtidigt som de pluggar till exempel.
– Det är extra viktigt för dem som inte har tillsvidareanställning att vara med, säger Tural.
Eva Skogsberg har varit med i HRF i 40 år. Nu är hon egentligen pensionär, men arbetar som behovsanställd. Hon har också varit skyddsombud och medlemsvärvare för facket.
– Jag fick in väldigt många medlemmar när jag jobbade som kallskänka på gamla Grand Hôtel. Jag värvade servitörerna när de kom för att hämta mat. Jag har varit med så länge att jag gick och tog upp medlemsavgiften från kollegorna i kontanter. Sedan åkte jag in med pengarna till avdelningen på Järntorget.

Juan Torres och Tural Kokulu sitter kvar en stund till. Sedan åker de vidare till nästa restaurang. Nästa morgon samlas de flesta i uppsökargruppen åter på avdelningens kontor vid Järntorget. Den dagen går färden mot Borås.

Det här siktar HRF på

 

  • HRF har som mål att värva och behålla fler medlemmar.
  • En viktig del är att öka fackets närvaro på arbetsplatserna. Det kan ske genom uppsökeri och genom att stödja arbetsplatser där det finns förutsättningar att bilda klubb.
  • Facket vill också få fler för­troendevalda, och de som redan finns ska stärkas i sin roll. Inom tre månader efter att någon blivit förtroendevald ska hen erbjudas en utbildning.
  • Några av HRF:s avdelningar arbetar med att skapa kontakter mellan arbetsplatser, exempelvis ordna träffar för förtroendevalda från olika företag.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter SJUKDOM

Färre ska utförsäkras

Häromdagen presenterade regeringen en förändring av sjukförsäkringen som ska minska andelen avslag. Bra, men mer behövs, menar Robert Sjunnebo på LO-TCO Rättsskydd.  

Publicerad 27 november 2020 Kommentera
Färre ska utförsäkras
En ny formulering i lagen ska göra att färre blir utförsäkrade vid dag 180. Foto: Colourbox

Den som varit sjuk i 180 dagar ska prövas mot normalt förekommande arbete. Det innebär att man tittar på om du skulle klara något arbete, även om du inte kan göra det du gjorde när du blev sjuk.

Enligt dagens regler ska den prövningen ske såvida det inte finns särskilda skäl att låta sjukpenningen fortsätta.

I veckan meddelade regeringen och samarbetspartierna att man vill ändra begreppet ”särskilda skäl” till ”övervägande skäl”.

Robert Sjunnebo. Foto: LO-TCO Rättsskydd

– Det är en betydande justering. Samtidigt kvarstår alla andra problem med sjukförsäkringen. Till exempel Försäkringskassans krav på sjukintyg och dess innehåll. I princip har vi ett system där utbildade personers – läkares – bedömningar överprövas av personer som saknar medicinsk utbildning, säger Robert Sjunnebo, jurist och enhetschef på LO-TCO Rättsskydd.

Den föreslagna förändringen vilar på utredningen av sjukförsäkringen som presenterades tidigare i år. Enligt Robert Sjunnebo är det viktigt att resonemanget som fördes i utredningen också lyfts i det kommande lagförslaget.

– Till exempel föreslår utredningen att det typiskt sett ska räcka med en läkares bedömning att man kan återgå till sitt ordinarie jobb före dag 365 för att slippa omprövning vid dag 180. Man ska heller inte exkludera vissa diagnoser som i dag, till exempel psykiska.

Kostnaden för reformen beräknas till 300 miljoner kronor per år. Statens kostnader för sjukpenning 2019 låg på drygt 36 miljarder kronor, enligt Försäkringskassans årsredovisning. Att de nya reglerna skulle leda till några dramatiska effekter motsägs av kostnaden.

– Det är en given slutsats, det är inte jättemånga som kommer att påverkas. Reformen står inte i paritet till de stora ord som användes när den presenterades. Sjukförsäkringen har väldigt stora problem, det här begränsar en liten del av dem, säger Robert Sjunnebo.

Nyheter TÄVLING

Paulina blev Årets sommarjobbare

Det var som väntat färre nominerade till Årets sommarjobbare 2020, men tre värdiga pristagare kunde ändå utses. En av dem är Paulina Sandberg på Tallhöjden hotell och restaurang i Simlångsdalen.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Paulina blev Årets sommarjobbare
Paulina Sandberg sommarjobbade på Tallhöjden hotell och restaurang. Foto: Tallhojden.se, Privat
Paulina Sandberg. Foto: Privat

Priset Årets sommarjobbare är till för att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen. Det var av naturliga skäl färre nominerade i år. Men initiativtagaren Fredrik Åström, vd på Svenska kulturpärlor, säger att de som trots allt fick sommarjobb i år har fått göra en stor insats.

En av dem är Paulina Sandberg, 17 år, som vann i kategorin hotell. Paulina arbetade på Tallhöjden hotell och restaurang.
– Jag städade stugor och rum, stod i disken och serverade. Det var väldigt varierande och jättekul att lära sig.
Paulina går samhällsprogrammet på gymnasiet och fortsätter att arbeta helger på hotellet. Hon skulle kunna tänka sig att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen även i framtiden.
– Det är en möjlighet. I så fall skulle jag helst arbeta med servering, eftersom jag tycker att det är kul att prata med gästerna.

Hon visste inte att hennes chef nominerat henne förrän hon fick priset.
– Jag blev jätteglad. Jag fick höra att det var för att jag jobbat mycket och varit social med gästerna. Det var kul att höra.

Amanda Nordenby, Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, fick priset i kategorin restaurang och Gabriella Fröslev, Hotell Gässlingen, i kategorin kök.
De tre vinnarna får varsitt stipendium för en två veckor lång kurs på Swiss Education Center.

Nyheter stipendium

Facklig feminism får resurser

För tredje gången ska LO dela ut ett stipendium för facklig feminism. Summan, 50 000 kronor, ska användas för att lyfta viktiga jämställdhetsfrågor ute på arbetsplatserna.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Facklig feminism får resurser
För tredje året utlyser LO ett fackligt feministiskt stipendium. Foto: Colourbox

Efter det fackliga metoo-uppropet föddes idén till ett feministiskt stipendium för att stötta initiativ för att öka jämställdheten ute på LO-medlemmars arbetsplatser. 2021 kommer stipendiet att delas ut för tredje gången.

– Det är inget pris man får för något man redan gjort. Det här är ett stöd för personer som vill göra till exempel en studie, en utbildning eller dylikt, säger Joa Bergold, utredare på LO.

Joa Bergold. Foto: LO

I år fick Musikerförbundet stipendiet för att studera kvinnliga dansbandsmusikers villkor. Året dessförinnan delades stipendiet mellan Seko Sjöfolk och ett kvinnligt nätverk inom Elektrikerna, Byggnads och Målarna.

– LO-förbunden är lika till sin struktur, men har olika utmaningar. Genom det här stipendiet vill vi belysa hur det ser ut på LO-medlemmarnas arbetsplatser, säger Joa Bergold.

Hon uppmanar den som tidigare sökt att göra det igen.
– Att man inte fick pengar då var inte för att ansökan var dålig. Det har varit väldigt många bra initiativ.

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Här kan du läsa mer om hur du söker.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här