På jobbet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nu blir det mer HRF på jobbet

Värvning på stan. Extra draghjälp till platsklubbar. Nätverk för förtroendevalda. Hotell- och restaurangfacket testar både nya och nygamla metoder för att få fler medlemmar och fler fackligt aktiva.

Publicerad 28 januari 2014
Nu blir det mer HRF på jobbet
HRF:s uppsökare hälsar på i Ikeas personalmatsal. Foto: Lars Lanhed
inlinebild
Marie Birgersson, ombudsman på HRF. Foto: Lars Lanhed

– Hej, Marie heter jag och kommer från Hotell- och restaurangfacket. Vi är ute och lämnar lite information.
Organisationsombuds­mannen Marie Birgersson besöker anställda på ett kafé i köpcentrumet Frölunda torg i Göteborg. Hon berättar om vikten av att ha schysta villkor på jobbet och om utbildningar som även den som inte är medlem får gå. Ägaren och hans fru kommer ut från köket och iakttar samtalet.

Från årsskiftet är det billigare att vara med i a-kassan, eftersom den extra avgift som ­regeringen införde har tagits bort. Därmed blir det större utrymme för att ha råd att vara med i både fack och a-kassa, i stället för att tvingas välja antingen det ena eller det andra. Hotell- och ­restaurangfacket och a-kassan har därför dragit igång den ­gemensamma kampanjen »Fullständiga möjligheter«.
En del av kampanjen är uppsökerier, det vill säga att åka ut till arbetsplatser och berätta om facket. Det är just vad Marie Birgersson och tre förtroendevalda, Andreas Karlsson, Helen Murray och Caroline Fri, gör den här dagen.

De har kontaktat några arbetsplatser på förhand, berättar Andreas Karlsson.
– Är man anmäld vet man att man får komma in. Men chefen är ofta där och det är inte säkert att så många anställda vill prata. Kommer man oanmäld brukar det vara lättare att få kontakt med anställda, säger han.
Marie Birgersson och Caroline Fri gör ett spontanbesök på Espresso house. De träffar baristan Elinor Hagberg.
– Det är jättebra att ni dyker upp. Det är för få som söker upp facklig information själva. Jag har övervägt att gå med några gånger, men det har varit en pengafråga och så har jag känt mig väldigt trygg här, säger Elinor Hagberg.

På nästa lilla restaurang fortsätter de att berätta om facket. Pengafrågorna väcker intresse, som att facket har förhandlat till sig högre semesterlön i avtal och att a-kasseavgiften sänks. »Halva priset, det är ju jättebra. Jag går nog med efter nyår, bra med anmälningsblanketten«, säger ett av restaurangbiträdena.
På Jensens bøfhus inleder Marie Birgersson med att beskriva a-kassan som en försäkring om man blir av med jobbet, och fackmedlemskapet som en försäkring på jobbet.
Servitrisen Josefine Johansson tänker gå med i HRF.
– Jag har pratat med pappa som har sagt att jag borde vara med.
Hon och Marie Birgersson fyller i blanketten för medlemskap, men underskrift får vänta till senare. En annan servitris är med i a-kassan, och blir intresserad av att även gå med i facket.

Under tiden har Andreas Karlsson och Helen Murray besökt kaféer. Förändringen av ­a-kassan är en god nyhet som fungerar bra för att få folk att börja lyssna, liksom att hem­försäkringen ingår i avgiften.
Ytterligare två förtroendevalda ansluter till gruppen, Juan Torres och Tural Kokulu. De har nyss tagit en fika på Cappuccino.
– Där träffade vi några som var jätteintresserade och ville prata med oss. En tjej skulle anmäla sig till en kurs nästa vecka. Vi satt och pratade en timme, berättar Juan Torres.

Det märks att uppsökarna tycker om att vara ute på arbetsplatserna. Juan Torres är upplivad av det positiva bemötandet. Marie Birgersson gillar att det är så olika från ställe till ställe.
– Man vet aldrig vad man ska mötas av, ibland blir det väldigt mycket diskussioner.
De gör upp om vem som ska fortsätta vart efter lunch. Juan Torres och Tural Kokulu ska åka till Ikea Kållered, ett föranmält besök. På väg till bilen berättar Tural Kokulu om fackets satsningar inom lokalpolitiken. De deltar i socialdemokratiska möten och har flera personer nominerade till kommunfullmäktige.
– Kommer någon av dem in har vi större möjlighet att påverka beslut som rör vår bransch. Jag tror också att vi kommer att få fler medlemmar om vi syns i medierna, säger Tural Kokulo.

Juan Torres tycker att det är viktigt med det genuina intresset.
– Jag vill inte sälja ett medlemskap, folk ska verkligen vilja vara med. De ska stå bredvid mig och kämpa, inte sitta vid sidan av och låta mig jobba.  Under arbetsplatsbesöken tänker han på att prata på ett enkelt språk, för att nå dem som inte är insatta i hur facket fungerar.
– Ord som ombudsman och kollektivavtal kan vara svåra att fatta för många.

På Ikea får HRF vara i personalmatsalen. De flesta som sitter vid borden har Ikeas blågula butikskläder, men bland dem finns några i vitt med blå förkläden, restaurangbiträdena Helena Hallengren och Eva Skogsberg. De är redan med i facket.
Tural Kokulu och Juan Torres slår sig ner vid deras bord för en pratstund. Helena Hallengren berättar att många av kollegorna inte är med i facket eftersom de bara jobbar tillfälligt, samtidigt som de pluggar till exempel.
– Det är extra viktigt för dem som inte har tillsvidareanställning att vara med, säger Tural.
Eva Skogsberg har varit med i HRF i 40 år. Nu är hon egentligen pensionär, men arbetar som behovsanställd. Hon har också varit skyddsombud och medlemsvärvare för facket.
– Jag fick in väldigt många medlemmar när jag jobbade som kallskänka på gamla Grand Hôtel. Jag värvade servitörerna när de kom för att hämta mat. Jag har varit med så länge att jag gick och tog upp medlemsavgiften från kollegorna i kontanter. Sedan åkte jag in med pengarna till avdelningen på Järntorget.

Juan Torres och Tural Kokulu sitter kvar en stund till. Sedan åker de vidare till nästa restaurang. Nästa morgon samlas de flesta i uppsökargruppen åter på avdelningens kontor vid Järntorget. Den dagen går färden mot Borås.

Det här siktar HRF på

 

  • HRF har som mål att värva och behålla fler medlemmar.
  • En viktig del är att öka fackets närvaro på arbetsplatserna. Det kan ske genom uppsökeri och genom att stödja arbetsplatser där det finns förutsättningar att bilda klubb.
  • Facket vill också få fler för­troendevalda, och de som redan finns ska stärkas i sin roll. Inom tre månader efter att någon blivit förtroendevald ska hen erbjudas en utbildning.
  • Några av HRF:s avdelningar arbetar med att skapa kontakter mellan arbetsplatser, exempelvis ordna träffar för förtroendevalda från olika företag.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter balans

Regeringen föreslår familjevecka

Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Tanken är att det ska göra det lättare att kombinera arbetsliv med familjeliv.

Publicerad 18 juni 2021 Kommentera
Regeringen föreslår familjevecka
Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Det ska underlätta för föräldrar att kombinera jobb och familjeliv. Foto: Mostphotos

En ny föräldrapenningförmån till föräldrar med barn mellan 4 och 16 år. Det presenterade statsminister Stefan Löfven i dag. Förslaget, som ska nu lämnas till lagrådet, är tänkt att införas från april 2022.

– Vi måste underlätta för alla dem som kämpar med att kombinera arbetsliv med familjeliv. För dem som inte kan jobba hemma när skolan eller förskolan är stängd. Vi vill bidra till att göra arbetande föräldrars vardag enklare och samtidigt ge dem mer möjlighet till mer tid med sina barn, sade Stefan Löfven vid en pressträff på fredagen.

Dagarna ska kunna användas när barnet inte kan vara i skola eller förskola, till exempel på grund av planeringsdagar, studiedagar eller lov.

I familjer med två föräldrar får vardera föräldern tre dagar per år. Förälder med ensam vårdnad får sex dagar.

HRF:s ordförande Malin Ackholt tycker att förslaget är bra.

– Många av våra medlemmar jobbar på obekväma och varierande arbetstider. Det här kommer att underlätta för dem att både förvärvsarbeta och vara föräldrar.

Nyheter INTERNATIONELLT

Myanmars fackliga riskerar fängelse

Sedan militärkuppen i Myanmar i februari har den fackliga utvecklingen i landet tagit stora steg tillbaka. Ett 30-tal fackligt aktiva anklagas nu för högförräderi.

Publicerad 17 juni 2021 Kommentera
Myanmars fackliga riskerar fängelse
Den fackliga utvecklingen riskerar att omintetgöras efter militärkuppen i Myanmar, berättar Hidayat Greenfield, IUL. Foto: IUL, Ann Patmalnieks

I februari tog militären makten i Myanmar. Sedan dess har demokratin urholkats.
Runt 4 800 personer är fängslade och anklagas för uppror. Det handlar om aktivister, journalister, medicinsk personal och fackliga representanter.

– Nu har man presenterat en rad nya anklagelser – högförräderi, som ger minst sju år och upp till 20 år i fängelse. Vi har 28 fackliga ledare som anklagas. De håller sig gömda. Militären, polisen och den hemliga polisen letar efter dem, säger Hidayat Greenfield, regionalsekreterare i Asien för den fackliga internationalen IUL.

Han berättar att rädslan breder ut sig. Även frågor som rör den egna arbetsplatsen kan betraktas som kritik mot regimen.

Inte tydligt var gränsen går mellan en arbetsplatsfråga och högförräderi.

– Det är inte tydligt var gränsen går mellan en arbetsplatsfråga och högförräderi. Det är en verkligt svår tid, och en enorm tillbakagång för det fackliga utvecklingsarbete som skett de senaste åren. Det är verkligen tragiskt.

Redan 2019 presenterade FN:s råd för mänskliga rättigheter en lista över företag med nära kopplingar till Myanmars militär.
IUL har sedan dess uppmanat regeringar och internationella aktörer att undvika samarbete med företagen på listan.

Hidayat Greenfield. Foto: Ann Patmalnieks

– Vi kampanjar fortfarande mot vissa företag, inklusive hotellkoncerner som Accor och Hilton. Vi tog upp det med Accor redan 2019, men de väljer att fortsätta samarbeta med hotellföretag i Myanmar som är kopplade till militären. Jag tror att de har gjort ett politiskt ställningstagande. De är ju medvetna om hur det förhåller sig, säger Hidayat Greenfield.

Hotell- och restaurangfacket har engagerat sig i facklig organisering på hotell i Myanmar.
Efter militärkuppen har förbundet skänkt en krona per medlem till mat för dem som blivit av med sina jobb eller tvingas hålla sig gömda. Nu vill Hidayat Greenfield att resten av omvärlden reagerar mer kraftfullt på situationen i Myanmar.

– Det internationella samfundet har inte blivit tillräckligt rasande. De kommande sex till åtta månaderna är avgörande för hur demokratin i Myanmar kommer att utvecklas. Vid den här tiden nästa år kan vi ha fria val igen, eller så kan det bli som i Thailand, med ett permanent militärt styre.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter TRÄNGSEL

Många anmärkningar på restauranger i Stockholm

Högsommarvärme och fler vaccinerade leder till mer trängsel på stan. I Stockholm ökar anmärkningarna på restauranger, men i Malmö följs reglerna bättre.

Publicerad 17 juni 2021 Kommentera
Många anmärkningar på restauranger i Stockholm
När smittspridningen och trycket på vården var som högst var det fler som följde restriktionerna. I Stockholm har många restauranger dömts att betala vite. Foto: Mostphotos

Slappnar gäster och personal av för mycket när sommarvärmen kommit? Klart är i alla fall att anmärkningarna på restauranger i Stockholm har ökat under april och maj.

– Nu är vi tyvärr uppe i 30–40 procent som får anmärkningar för att de inte följer restriktionerna, lika många som det var förra året, säger Peter Brådenmark, enhetschef på miljöförvaltningen i Stockholm.

Peter Brådenmark. Foto: Miljöförvaltningen

I januari-februari var trenden att färre fick anmärkningar. Att det nu har vänt har självklart en koppling till uteserveringar och mer folk på stan, säger Peter Brådenmark.

– I början av året hade vi också ett annat läge när det gäller smittspridning och trycket på sjukvården. Man är kanske inte lika orolig för smittan i dag.

Allt fler Stockholmsrestauranger får också vitesförelägganden.
Om en restaurang vid tredje inspektionen fortfarande inte har rättat till de brister som påtalats vid tidigare besök kan de få betala ett vite. För närvarande är beloppet mellan 10 000 och 25 000 kronor.

Vitena ökar troligen på grund av att tillsynen pågått längre tid, säger Peter Brådenmark. De inspekterade restaurangerna har hunnit få fler besök.

– Men vi har också fått höra att gästerna slarvar eller till och med sliter bort markeringar. Inspektionen kan ha skett vid ett sådant tillfälle. Då ska man som personal säga till dem, även om det inte är lätt alla gånger. Möjligen finns det en trötthet bland både medborgare och krogar.

De brister vi hittar åtgärdas som regel snabbt och smidigt. Arvid Nordland, miljöförvaltningen i Malmö

Arvid Nordmark. Foto: Miljöförvaltningen

Även i Malmö noterar inspektörerna mer folkliv på stan, berättar Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen.
– I takt med att andra restriktioner lättas och en större andel vaccinerats verkar man släppa lite på att hålla sig till restriktionerna.

Inspektionerna inriktas på tider och platser då det kan vara risk för trängsel. Köpcenter när det är lönehelg, sportbarer när det är fotbollsmatch.

Av de ställen som inspekterats i Malmö har ungefär åtta procent fått anmärkningar.

– Restaurangerna sköter sig bra över lag. De brister vi hittar åtgärdas som regel snabbt och smidigt. Små brister som åtgärdas omgående och inte återkommer har vi inte valt att bedöma som en avvikelse, eftersom det inte kommer leda till några beslut eller sanktioner från vår sida.

Så många fick vite

  • Från april till mitten av juni har Stockholms miljöförvaltning skickat vidare 71 ansökningar om vite till förvaltningsrätten, som är den instans som utdömer vite. Från 1 juli förra året till 31 december var det bara 15 stycken.
  • Miljöförvaltningen i Malmö har ansökt om att förvaltningsrätten ska utdöma vite i tre ärenden sedan i september. Hittills har bara en restaurang blivit dömd att betala.

Förra sommaren fick miljöförvaltningen i Malmö in tips på att hotell inte följde restriktionerna vid frukosten. Det upptäcktes då brister som att gästerna hade svårt att hålla avstånd.

– Bufféer i sig är ju inte förbjudna, men det kan vara svårt att organisera när alla vill äta samtidigt och gäster går fram och tillbaka. En del hotell började då att servera frukost på rummet eller såg till att det inte var så många som åt samtidigt.

I år gjordes en ny genomgång av hotellfrukostar men då såg det bättre ut.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här