Nyheter Världen
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nepals HRF slåss för jämställda arbetsvillkor

Jämställda löner, familjevänliga arbetstider och stopp för utnyttjande av anställda i underläge. Målen för Nepals hotell- och restaurangfack är välbekanta.

Publicerad 26 februari 2013
Nepals HRF slåss för jämställda arbetsvillkor
Tre fackligt aktiva utanför Nihwus klubblokal på Soaltee Plaza Hotel. Från vänster Durga Shresta Thapa, Sunita Mahandhar och Indija Lama. Foto: Kalle Larsson

– Tidigare var vi väldigt rädda. Men nu är vi starka och vi vågar ställa krav. Det känns väldigt bra, säger Sunita Mahandhar. Hon vet vad hon talar om. Som klubbordförande i Nepals hotell- och restaurangfack har hon vunnit många strider.
Vi träffas på Soaltee Plaza Hotel i huvudstaden Kathmandu, där facket startade sitt arbete 1979. Då var Nepal en diktatur, och både partier och fackförbund var förbjudna.
Mycket har hänt under de över 30 år som hotell- och restaurangfacket funnits.
– Vi kan stolt säga att vi har uppnått mycket med facklig kamp. Vi har en
minimilön som är högre än den som staten har fastslagit. För att nå hit var det viktigt att formalisera förhandlingarna och vi har nu en lönetrappa som alla följer, säger Sunita Mahandhar.
Nepal independent hotel, casino & restaurant workers– union (Nihwu) bildades 1981 och är i dag Nepals största fackförbund för hotell- och restaurangbranschen. Man har kämpat sig till bättre villkor än i många andra branscher, och har regelbundna avtalsförhandlingar.

Den statligt fastslagna minimilönen på cirka 500 svenska kronor per månad uppfylls inte av alla arbetsgivare i branschen, men av de flesta. Till detta tillkommer dricks, vanligtvis ett lönepåslag på runt 50 procent.
– En riktigt långdragen fajt gällde att anställda skulle få en del av dricksen. Nu får vi det, och det har gett betydligt högre lön, säger Sunita Mahandhar.
Det är fortfarande ingen hög inkomst. Men i Nepal, som är ett av världens fattigaste länder, är det ändå något.

På Soaltee Plaza finns tre lokala fackklubbar. De samarbetar vilket har varit en nyckel till framgång. Arbetsgivaren kan inte längre spela ut klubbarna mot varandra.
Durga Shresta Thapa, som är medlem i fackklubben, berättar:
– Vi har arbetat mycket och medvetet för kvinnors ställning inom företaget. Kvinnor och män finns nu på alla avdelningar, även om de flesta kvinnor, som jag, jobbar inom städet. Det finns inga löneskillnader när man utför samma jobb.
Andra förhandlingar har gett 85 dagars mammaledighet, som facket vill öka till hundra dagar.

Nepal är ett av de länder där kvinnor traditionellt har ansvaret för familj och hem. Facket har därför drivit frågan om arbetstider för kvinnor.
– Vi slutar senast klockan 22.00, med undantag för dem som jobbar på kasinon. Då hinner vi hem i någorlunda tid. Det gör också arbetet säkrare. Förr var det inte ovanligt att kvinnor som jobbade natt blev utsatta för trakasseriea, berättar Durga Shresta Thapa.
– Vi har kommit långt på 30 år av facklig kamp. Men det är inte tillräckligt. Vi måste fortsätta kämpa, säger Sunita Mahandhar.

Hotell- och restaurangfacket i Nepal

Namn: Nepal independent hotel, casino & restaurant workers– union (Nihwu).
Medlem i: General federation of nepalese trade unions (Gefont) samt den internationella fackliga organisationen IUF.
Motpart: Hotel association Nepal (HAN), med över 600 hotellägare.
Intressant: Nihwu utser varje år sju, åtta fackklubbar till »best union of the year« på årsdagen av förbundets grundande.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här